Alleen op reis gaan kan best spannend zijn. Voor wie het nog niet eerder gedaan heeft en niet zo goed weet waar te beginnen, hebben we enkele praktische tips op een rijtje gezet. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en haal je het optimale uit je soloreis. Happy solo travelling!

Tip 1 | Denk vooral aan… jezelf

Een van de eerste en beste tips is dat je eens ongegeneerd egocentrisch bezig mag zijn. Bij een soloreis hoef je alleen maar aan jezelf te denken, in plaats van rekening te houden met je reisgenoten. Geen zin om uren in de rij te staan bij een museum dat je eigenlijk niet echt interesseert? Dan schrap je deze toch van je to do lijst! Tijdens een soloreis draait het vooral om me-time, en daar neem je dan ook best alle tijd voor. Natuurlijk zijn er wel grenzen en zijn er ook nog andere mensen op deze aardbol waarmee je rekening dient te houden, maar toch: zet jezelf vooral op de eerste plaats!

Tip 2 | Alleen eten? Doen!

Wanneer je alleen op reis gaat, neem je wellicht eerder genoegen met fastfood of een andere snelle hap dan met een restaurant. Zonde! Een ‘echt’ restaurant is ook zeker de moeite om alleen heen te gaan. Zo leer je ook de cultuur van het land, inclusief de lokale keuken. Misschien kijk je er tegenop om alleen te gaan eten, onze tip is dat je vooral even de focus legt op het eten in plaats van op je gezelschap. Het liefst ook nog zonder je gsm erbij, zo geniet je er nog meer van!

Tip 3 | Leer enkele woordjes en basiszinnetjes

Engels en Frans heb je wellicht goed onder de knie, en daar kom je gelukkig al ver mee in de wereld. Toch zijn er heel wat landen en plekken waar deze talen niet gesproken worden, laat staan het Nederlands. Het is altijd handig om enkele basiswoorden en -zinnen te leren in de taal van het land waar je naar toe gaat. Je weet natuurlijk nooit in welke situatie je terechtkomt, een paar standaard zinnetjes leren kan dus zeker geen kwaad. Bijvoorbeeld wanneer je medische hulp nodig hebt of als je iets bestelt in een restaurant of winkel.

Waar je als soloreiziger heen moet? Dit zijn 10 topbestemmingen om alleen op reis te gaan!

Tip 4 | Maak nieuwe vrienden

Het leukste van alleen op reis te gaan is het ontmoeten van nieuwe mensen. Goed gezelschap is altijd fijn, en maakt het ook mogelijk om samen dingen te ondernemen. Duik een cafeetje of nachtleven in of boek een overnachting in een hostel en je komt snel in contact met andere reizigers. Heel gezellig en praktisch aangezien je samen op stap of doorreis kan gaan.

Tip 5 | Ontdek het nachtleven!

Zorg ervoor dat je op voorhand de nodige research doet voordat je alleen het nachtleven induikt. Niet alleen waar je naartoe gaat, maar ook hoe je terug naar je hotel komt. Ook is het verstandig om een briefje achter te laten met je gegevens en waar je naar toe gaat, just in case. Dit laatste is niet alleen verstandig wanneer je een avondje op stap gaat, maar ook als je overdag je hotel of hostel verlaat.

Na het lezen van deze tips voor soloreizigers hoef je alleen nog maar je spullen en paspoort te pakken en je volgende reis te boeken. Waarheen? Hier vind je enkele topbestemmingen om alleen naartoe te gaan. Laat het solo avontuur maar van start gaan!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De mooiste plekjes van Martinique!

Net als Guadeloupe is ook Martinique een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, ...

Stockholm & de 3 beste bars: het ontdekken waard!

De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe ...

Waarom Vietnam steeds opnieuw overtuigt…

Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de ...

Tafelen als een viking in Australië?

Wie bij Noormannen en vikingen aan Scandinavië denkt heeft natuurlijk gelijk. Alhoewel … Decadent ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.