Met net iets meer dan een half miljoen inwoners en een oppervlakte van 253.000 m² is Wyoming de dunst bevolkte staat van Amerika. Wyoming staat vooral bekend om haar natuurschoon, zo vind je er enorme prairies, hoge woestijnen, uitgestrekte wildernis en de Rocky Mountains. Ook voor het traditionele en ruige westernleven moet je in Wyoming zijn, de enige en echte Cowboy State van de Verenigde Staten. Wat er zoal te ontdekken valt in Wyoming? Rust, ruimte, een prachtige natuur en het Wilde Westen, wij geven je hieronder de beste tips en bezienswaardigheden. Yeeha!

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het eerste nationale park van de States, en misschien wel één van de mooiste van de Verenigde Staten. Hier vind je niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, maar ook prachtige bossen, alpenweiden, een schitterend meer en een grote canyon met watervallen. Daarnaast leven er veel wilde dieren in het park waaronder bizons, elanden, herten, grizzlyberen en bruine beren. In Yellowstone National Park kan je kamperen, raften, hiken, paardrijden en nog zoveel meer. Al dit tezamen maakt Yellowstone National Park een must-visit voor een onvergetelijke ervaring!

Old Faithful

Een trip naar Wyoming zonder een bezoekje te brengen aan Old Faithful, is ondenkbaar! En als je dan toch in Yellowstone Park bent, breng je best even een bezoekje aan deze beroemde geiser in het park. Van de vele geisers is Old Faithful de meest actieve, om de 60 tot 80 minuten blaast hij kokend water en hete dampen wel 56 meter hoog in de lucht. Een spectaculair zicht!

Wild West Rodeo

In het Westen van de Verenigde Staten zijn rodeo’s zeer populair, het is een onderdeel van de Western cultuur. Tijdens de zomer worden er door heel Wyoming rodeo’s gehouden waarin je live bull riding, calf roping en barrel racing wedstrijden kan aanschouwen. De Cheyenne Frontier Days is het grootste rodeo evenement van de wereld, en vindt elk jaar plaats in de laatste week van juli. Ook kan je tijdens de zomermaanden elke avond terecht op de Cody Nite Rodeo voor een avondje rodeo plezier. Iets voor jou?

Devils Tower

In het noordoosten van Wyoming vind je Devils Tower, een gigantische monoliet van 264 meter hoog, met steile wanden en een omtrek van 1600 meter. Devils Tower wordt in de Indiaanse Lakota taal Mato Tipila genoemd dat ‘berenhut’ betekent. Volgens de Indiaanse legende zou ooit een jongen veranderd zijn in een beer, waardoor zijn zeven zusjes voor hem wegvluchtten. Ze kwamen bij een grote boom die hen zei dat ze omhoog moesten klimmen. De zusjes werden vervolgens in de hemel opgenomen, en veranderden in de zeven sterren van het sterrenbeeld de Grote Beer.

Grand Teton National Park

Een ander prachtig park in Wyoming is het Grand Teton National Park. Het park is gelegen rond een bergketen met de Grand Teton als hoogste berg van 4.198 meter. In de Jackson Hole vallei vind je veel bijzondere vogelsoorten en wilde dieren als zwarte beren, elanden en prairiewolven. In het park zijn er veel activiteiten te doen op vlak van watersport, wintersport en bergsport. De mooie natuur en prachtige uitkijkpunten maken van Grand Teton National Park de ideale plek voor natuurwandelingen.

Buffalo, Cheyenne & Cody

Wyoming bezoek je dan vooral voor de ruimte, rust en bijzondere natuur. Toch valt er in stadjes als Buffalo, Cheyenne en Cody ook heel wat te ontdekken over het Wilde Westen. Zo ademt het kleine historische stadje Buffalo een en al Western sfeer uit, kan je in Cheyenne naast de Cheyenne Frontiere Days ook terecht voor talloze Old West-shows, en ontdek je in het Buffalo Bill Center of the West van Cody alles over het Wilde Westen.

Voel je als een cowboy op de prairie en ontdek het Wilde Westen van Wyoming! Boek nu een goedkoop vliegticket naar Amerika of ga voor Forever West, een compleet verzorgde rondreis van Connections door de schoonste en ruigste staten van West-Amerika. Go explore the Wild West!

 • Show Comments

 • Inge

  Howdy 😀 Yellowstone is adembenemd mooi. Persoonlijk vind ik het het mooiste van alle nationale parken. Spectaculaire natuur. en ook al ligt het een beetje uit de buurt van de echte Westkust, het is absoluut de moeite waard. En waarom bv Wyoming niet combineren met South Dakota of Colorado of Utah.

  • Merel

   Ik ben zelf ook in Yellowstone geweest, inderdaad de moeite waard om te bezoeken! Goede tip ook om Wyoming te combineren met South Dakota, Colorado of Uthah. Merci Inge!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

#ConnectionsTest: Air Transat

Als een luchtvaartmaatschappij wordt verkozen tot beste vakantieluchtvaartmaatschappij van de wereld voor 2018, dan ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

Van strand tot steden: ontdek het veelzijdige Thailand!

Thailand, ook wel het land van de glimlach genoemd, is een zonnige, exotische vakantiebestemming ...

Tafelen als een viking in Australië?

Wie bij Noormannen en vikingen aan Scandinavië denkt heeft natuurlijk gelijk. Alhoewel … Decadent ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.