San Francisco is een fantastische stad om te ontdekken tijdens een citytrip. Er zijn tal van bezienswaardigheden, parken en wijken die deze stad zo uniek maken. Tel daarbij het zeer aangename klimaat en de vriendelijke locals op, en je snapt waarom zoveel mensen hun hart verloren hebben aan San Francisco. Ben je voor het eerst in de Bay City dan wil je waarschijnlijk alle highlights zien, daarom delen we 8 hoogtepunten die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan San Francisco. Go Explore!

Must-see: de Golden Gate Bridge!

Met een lengte van 2,7 kilometer en hoogte van 227 meter is dit de beroemdste brug van de Verenigde Staten en het pronkstuk van San Francisco. Wanneer je San Francisco bezoekt, kan je niet om de Golden Gate heen. Je kan met een fietstocht over de brug fietsen of vanaf diverse uitkijkpunten de brug bewonderen. Zo heb je vanaf het strand van Crissy Field, een groot park waar het heel druk is met locals, een prachtig zicht op de Golden Gate Bridge.

Maak kennis met de zeeleeuwen van Fisherman’s Wharf en Pier 39

Fisherman’s Wharf is het toeristengebied van San Francisco met winkeltjes en restaurants. Het is vooral leuk dit gebied een middagje te bezoeken vanwege de tientallen zeeleeuwen die je hier bij de jachthaven kan bewonderen terwijl ze lui op hun pontons liggen. Pier 39 is een winkelgebied in Fisherman’s Wharf. Vanaf deze pier zijn Angel Island en Alcatraz goed te zien, alsook de Golden Gate Bridge. Pier 39 is bereikbaar met de historische F Market-tramlijn, ook zeker een aanrader!

De scherpe bochten van Lombard Street

Lomard Street is een straat die helemaal door de stad loopt, maar slechts beroemd is geworden door een klein stukje. En wel tussen Leavenworth en Hyde, dat uit 8 zeer scherpe bochten bestaat, en hierdoor is uitgegroeid tot een toeristische attractie in San Francisco.

Bezoek de gevangenis Alcatraz

Tijdens de tijd dat Alcatraz nog een gevangenis was, wilde je er liever niet komen… Tegenwoordig is het echter een van de populairste bezienswaardigheden van San Francisco. De enige manier om naar Alcatraz te komen is per veerboot. Als je eenmaal op het eiland bent, kan je de gevangenisgebouwen de cellen, het oefenterrein en andere gebieden bezoeken. Je kan gebruik maken van een gratis audiotour waarbij je meer te weten komt over het gevangenisleven van Alcatraz.

The Mission, de leukste wijk van San Francisco!

Het Mission District wordt ook wel eens The Mission genoemd. Deze wijk in San Francisco is het hart van de Latino gemeenschap, en is tegenwoordig een bruisende, hippe wijk met trendy restaurants, hippe koffiebarretjes, bijzondere concept stores en veel creatieve, culturele initiatieven.

De drijvende huizen van Sausalito

Sausalito is een charmant stadje aan de baai ten noorden van San Francisco. Ook hier vind je een paar van de beste uitzichten van San Francisco in de omgeving. Het is de thuisbasis van een unieke woonboot community, waar je een drijvend huis kan zien dat op de Taj Mahal lijkt en zelfs een volledig  drijvend eiland! Steek de Golden Gate Bridge over met de fiets, en bezoek Sausalito voor een wandeling langs de waterkant, om te gaan shoppen en een hapje te gaan eten.

Ride the cable car!

Iconisch en uniek aan San Francisco zijn de kabelbanen die door de heuvelige stad lopen. Zo’n ritje kan een sensatie zijn, want het klettert soms flink op en neer in de heuvels. Rond Fisherman’s Wharf zijn de kortste kabelbanen, maar wel de minst sensationele. Als je een wandeling gaat maken op Lombard Street, de straat met de meeste bochten, dan neem je het best de Powell-Hyde-lijn. Of pak de kabelbaan tram op California Street in de buurt van het Ferry Building, voor een spannende bergopwaartse ritje dat je naar Chinatown brengt.

China Town, San Francisco

Chinatown San Francisco is de grootste Chinatown ter wereld buiten Azië. In een groot uitgestrekt gebied werkt en woont hier de Chinese community. De hoofdstraat is Grant Avenue, en ook in de buurt van Jackson Street vind je veel lekkere eethuisjes. Van dim sum tot fortune cookies en noodle soup tot heerlijke wok gerechtjes, plan een middag Chinatown en laat je onderdompelen door de Chinese keuken, cultuur en tradities.

Op zoek naar een goedkoop vliegticket naar San Francisco? Je boekt het nu zeer voordelig tijdens de Book & Pay weken van Connections met beresterke vroegboekdeals op San Francisco!

  • Show Comments

  • Inge

    Altijd leuk om iets te lezen over mijn tweede thuis. Dit zijn echt wel de must-sees 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Een weekendje weg? Belgrado!

Zin in een weekendje weg? Mogen we je Belgrado suggereren? Misschien niet de eerste ...

6 tips voor reizen in Mexico

Backpacken in Mexico, het wordt steeds populairder. Niet zo gek, want dit kleurige en ...

La Palma, het groene Canarische eiland

La Isla Bonita, beter bekend als La Palma is één van de 7 Canarische ...

10 healthy food hotspots in New York

Ben jij een healthy foodie? Dan is New York een droomstad om heen te ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.