Verlang jij ook al naar zon, zee en strand? En dan het liefst een zee met azuurblauw water, een wit zandstrand en paradijselijke uitzichten? Hier hoef je echt geen halve dag voor te vliegen. Veel dichterbij vind je minstens even mooie pareltjes. Wij tippen deze 5 prachtige stranden in Europese vakantiebestemmingen. Laat de zomer maar komen!

#1 Zlatni Rat Beach, Kroatië

Op het Kroatische eiland Brač vind je het mooiste strand van het land: Zlatni Rat Beach. Het witte kiezelstrand is puntvormig, die door stroming, golven en wind soms de ene en dan weer de andere kant opwijst. Aangezien dit strand lang en smal van vorm is, heb je altijd aan 1 zijde van de ‘punt’ complete windstilte. Op Zlatni Rat Beach kan je (leren) kiten, surfen, jetskiën, parasailen, waterfietsen of bananenbootjes huren. En het uitzicht? Prachtig!

#2 Skanes, Tunesië‎

Tunesië ligt op nog geen drie uurtjes vliegen van Brussel. Gelegen aan de Golf van Hammamet vind je het kustplaatsje Skanes met verzorgde hotels, een heerlijk klimaat en prachtig strand. De bodem van de kraakheldere zee loopt rustig af. Je kan er perfect snorkelen, duiken en windsurfen.

#3 Praia da Marinha, Portugal

Vanaf de populaire badplaats Albufeira ben je binnen een half uurtje op Praia da Marinha dat uitgeroepen is tot 1 van mooiste stranden van Europa. Praia da Marinha is omgeven door rotsen en kliffen en heeft hierdoor kindvriendelijk zeewater dat erg kalm is. En bovendien kraakhelder! Perfect dus voor een snorkeltrip!

#4 Capo Coda Cavallo, Sardinië

Net zo mooi als de Caraïben, maar veel dichterbij: de stranden van Sardinië. Op dit Italiaanse eiland vind je kilometers lang uitgestrekte witte zandstranden, inclusief azuurblauwe zee en ongerepte natuur. Capo Coda Cavallo is het allermooiste strand op Sardinië. Op dit kleine paradijs op aarde kan je het kleurrijke onderwaterleven tijdens een snorkelsessie ontdekken, en geniet je van een adembenemend mooi uitzicht op het Tavolara-gebergte.

#5 Bitez Beach, Bodrum

Bitez Beach is gelegen aan de in het Turkse Bodrum. Hier kan je neerploffen op een comfortabel ligbedje en baantjes trekken door de azuurblauwe Egeïsche zee. Terwijl de zee hier in de voormiddag kalm is, kunnen er door de middagbries levendige golven ontstaan. Perfect materiaal voor adrenalinejunkies en surfers!

Kan je niet wachten om met je billen bloot een zomervakantie te boeken naar een van de bovenstaande zomerse topbestemmingen in Europa? Boek dan vandaag nog een goedkoop vliegticket of goedkoop hotel via Connections. Go explore Europe!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Winterzon in het ongerepte emiraat Ras Al Khaimah

Dubai kende de afgelopen jaren een stevige boom, maar er zijn nog heel wat ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.