Valentijnsdag komt er weer aan! Wat dacht je van een romantische weekendje weg naar Parijs met je geliefde? De Franse hoofdstad wordt niet voor niets Stad der Liefde genoemd, met al zijn intieme restaurants, sfeervolle hotels en romantische plekjes om met je lief heen te gaan. Kortom, perfect voor een week-end en amoureux… Wij delen graag 10 romantische tips en plekjes in Parijs om je romantische citytrip met Valentijn compleet te maken. Vive l’amour!

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren blijft een van de meest romantische plekjes van Parijs. Neem plaats op een van de zitbankjes rondom de Eiffeltoren om samen te genieten van het indrukwekkende bouwwerk of bekijk de Stad der Liefde vanaf de 2e verdieping. Wil je romantisch dineren op grote hoogte, dan kan dat in restaurant Jules Verne in de Eiffeltoren.

Hôtel Costes

Rode velours, sfeervolle kaarsverlichting, zalige muziek en intieme hoekjes: welkom in Hôtel Costes, een van de meest romantische hotels van Parijs. Je vindt hier tevens een bar en restaurant, dus niet enkel voor een hotelovernachting, maar ook voor een aperitiefje of romantisch diner ben je bij Hôtel Costes aan het juiste adres voor een avondje romantiek.

Le mur des Je t’aime…

Ik hou van jou, ich liebe dich, ti amo… Op Le mur des Je t’aime staat in 311 talen en dialecten deze liefdesbetuiging geschreven. Je vindt het in de openbare tuin van Le Place des Abbess, in de wijk Montmartre. De perfecte plek voor een romantische wandeling waarna je samen op zoek gaat naar de liefdesbetuiging in je eigen taal!

Hôtel Montmartre Mon Amour

Met kamers die gewijd zijn aan beroemde geliefden, ademt dit hotel een en al liefde uit. Ga je overnachten in de chambre Jean-Paul Sartre et Simone de Beauvoir of Édith Piaf et Marcel Cerdan? Bonne nuit, mon amour…

Wandelen langs de Seine

Nog iets dat vrij cliché is, maar wat je zeker niet mag overslaan tijdens een romantische citytrip in Parijs: een wandeling maken langs de Seine. Wanneer het te koud is voor een wandeling of om je voeten even rust te geven, kan je uiteraard ook een romantische boottocht maken over de Seine.

Glacier Berthillon

Na afloop van een romantische wandeling of tête-à-tête samen een ijsje eten, dat doe je in Parijs bij Glacier Berthillon. Al sinds 1954 is deze ijssalon een begrip voor Parijzenaars, niet verwonderlijk met meer dan 70 keuzes in ijssmaken en prachtige ijstaarten in de vitrine!

Boek snel een goedkoop hotel in Parijs of goedkope vliegtickets via Connections naar de Stad der Liefde!

Bois de Boulogne

In het 16e arrondissement van Parijs vind je Bois de Boulogne, een van de oudste parken van Parijs. Het park stamt uit de 19e eeuw, en net zoals in die tijd kan je er nog altijd een roeibootje huren, paardrijden, fietsen en picknicken. Ook zijn er nog steeds dezelfde romantische restaurants als 100 jaar geleden…

Les Chouettes

In Haut-Marais vind je restaurant Les Chouettes, een prima plekje voor een romantische tête-à-tête. Een oud fabriekspand is omgetoverd tot een trendy, sfeervol restaurant met bijhorende cocktailbar. Reserveer een tafeltje op een van de hogere verdiepingen waar intieme hoekjes te vinden zijn voor een etentje met twee!

L’Hôtel Particulier

Midden in Montmartre vind je L’Hôtel Particulier, een zeer exclusief mini-hotel dat zich bevindt in een prachtige villa met ommuurde tuin. In de tuinserre vind je de intieme hotelbar van L’Hôtel Particulier waar je fenomenale cocktails kan drinken. Cheers to love!

Place des Vosges

Ontsnappen aan de drukte van Parijs, dat kan bijvoorbeeld in het idyllische parkje aan Place des Vosges. Dit is een van de mooiste en oudste pleintjes van Parijs in de wijk Le Marais. Na een wandeling door het drukke Marais kan je hier even genieten in alle rust.

Wil je liever eens een andere stad dan Parijs bezoeken met je geliefde? Bekijk dan hier 5 andere steden die perfect geschikt zijn voor een romantische citytrip!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Talks: Milan’s Trip to Bali!

Milan Pieteraerents werkt als graphic designer bij Connections en heeft al heel wat mooie ...

The Southern Belles: 4 plekken die de juiste toon aanslaan in Zuid-Oost USA

Hoewel de term ‘Southern belles’ eigenlijk slaat op sjieke dames met hoepelrokken die alles ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

Hama Rikyu tuin: een oase van rust midden in Tokyo

Maar liefst 250.000 m² groot, verbonden met de zee, duizenden bomen en planten en ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.