Kaapstad is een fijne stad met een fantastische ligging. Een stad waar ontzettend veel te zien en te doen is. Wat dacht je van Robben eiland, Chapmans Peak Drive, Lion’s Head of Shark Cage Diving? Ook voor foodies valt er genoeg culinairs te ontdekken en kom je ook aan je trekken in de art scene en het bruisende nachtleven. In de nabije omgeving van Kaapstad is ook van alles te beleven. Van het bewonderen van de ongerepte natuur, indrukwekkende roadtrips, wilde dieren tot prachtige baaitjes, mooie stranden en een rijke historie. Kortom genoeg te zien, te doen en te beleven in Kaapstad, vandaar dat wij enkele hoogtepunten uitlichten die je niet mag missen wanneer je Kaapstad bezoekt!

Must-do: bezoek Robbeneiland

Om de rijke geschiedenis van Zuid-Afrika iets beter te begrijpen, is een bezoekje aan Robbeneiland eigenlijk een must. Het is de plek waar Nelson Mandela en andere politieke gevangenen jarenlang gevangen zaten. Vanaf het toeristische Waterfront vertrekken de boten naar het Robben Island Information Centre. In dit informatiecentrum vind je tevens een museum waar je veel achtergrond informatie kan vergaren over Robbeneiland, de politieke strijd en de opheffing van Apartheid. De rondleidingen in de gevangenis worden gegeven door ex-gevangenen en ex-bewakers, wat een bezoek nog interessanter maakt. Het is overigens wel verstandig om een bezoek aan Robbeneiland ruim van tevoren te boeken, zeker in de hoogseizoenmaanden december en januari.

Kaapstad, voor liefhebbers van lekker eten

Wist je dat het grootste aantal van de beste chefs ter wereld in Zuid-Afrika woont? Dit maakt van Kaapstad een grote culinaire trekpleisters op deze aardbol. Je vindt er werkelijk waar alles op culinair vlak waardoor het hier dus goed vertoeven is voor liefhebbers van lekker eten. In het centrum van Kaapstad, maar ook daarbuiten vind je talloze restaurants. Van authentieke eettentjes tot haute cuisine restaurants, voor ieders budget en ieders smaak is er veel keuze in Kaapstad.  En waar je dan moet gaan eten als er zoveel keuze is? Daarvoor kan je best ten rade gaan bij de locals, hier vind je een lijst van de 50 beste restaurants van Kaapstad, verkozen door de eigen stadsbewoners.

Tafelberg vs. Lion’s Head

De Tafelberg beklimmen is voor veel reizigers een bucketlist ervaring, maar Lion’s Head is ook zeker de moeite. Tijdens de klim van een klein uurtje heb je gans de tijd een 360 graden view over Kaapstad. En dat uitzicht is volgens kenners eigenlijk mooier dan de hike naar de top van de Tafelberg… Tja, als je dan toch in Kaapstad bent, beklim ze gewoon allebei en maak zelf de vergelijking!

On tour in and around Capetown

Bij Zuid-Afrika hoort helaas ook een minder mooi kantje, lees: de townships. Naast Robbeneiland zijn de townships echter ook iets dat je gezien moet hebben om een beter beeld te krijgen van de stad. Ga niet zelf op pad naar een township, maar kies een van de touroperators die Kaapstad rijk is. Vaak gaat een deel van de opbrengst rechtstreeks naar projecten in de townships.

Zin in een roadtrip avontuur? Neem dan de route langs de kust van Chapman’s Peak Drive, dat niet voor niets ‘de 9 mooiste kilometers van Zuid-Afrika’ wordt genoemd. De weg biedt prachtige uitzichten over de zee en de bergen, en verbindt Hout Bay en Noordhoek. Je kan de 114 bochten van de weg met de auto of fiets bewonderen, auto’s betalen tol voor een one-way ticket. Langs de weg zijn er verschillende picknickspots te vinden waarbij je in de open air luncht en tegelijkertijd van een fenomenaal uitzicht geniet.

Walvissen, pinguïns en haaien spotten

Op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Kaapstad vind je het kustplaatsje Hermanus. Het dorpje zelf is niet zo bijzonder, de reden waarom veel reizigers hier heen gaan is om de prachtige, indrukwekkende walvissen van heel dichtbij te bewonderen, bijvoorbeeld tijdens een zeekayak tocht. Tussen augustus en november wil je hier zijn!

Ooit pinguïns gespot? In Kaapstad kan het, en dit is tevens een unicum in Afrika! Op het strand van Boulders Beach wonen een paar duizend pinguïns. Je kan ze bewonderen vanaf het uitzichtpunt van Boulders Beach, of tussen de pinguïns zwemmen op het privé strandje.

Naast walvissen en pinguïns is er in Kaapstad nog een gevaarlijker oceaandier die je in zijn natuurlijke habitat kan aanschouwen de witte haai. En wel in Gansbaai, waar je kan gaan duiken met haaien terwijl je (gelukkig) veilig in een kooi zit. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar je op zo’n indrukwekkende manier oog in oog kan komen te staan (drijven) met witte haaien, en daarmee is  Shark Cage Diving absoluut een bucketlist ervaring!

In Kaapstad valt nog veel meer te ontdekken. Binnenkort verschijnen op The Travelling Generation nog meer tips, tricks en leuke adresjes van deze bruisende stad in Zuid-Afrika. Wil je zelf op ontdekking, boek dan snel een voordelige vlucht naar Kaapstad of boek een rondreis of citytrip naar misschien wel de leukste stad van Afrika! Go explore Cool Capetown!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5x bijzondere wijnhuizen in Zuid-Afrika

Ook onze redactie laat zich graag inspireren door reizigers en blogs wereldwijd. Zo ontdekten ...

Dompel je onder in de smaken van Peru

Op zoek naar een minder bekende, maar overheerlijke wereldkeuken? Waag je dan zeker eens ...

5 zomerse bestemmingen voor februari

Terwijl de sneeuw en de vrieskou ons in de ban houdt, verwarmen we je ...

10x de beste tips en bezienswaardigheden in Dubai

Heerlijk luieren aan het zwembad, shoppen in het grootste winkelcentrum van de wereld of ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.