De weldaad van een verblijf in een spa hotel valt niet te onderschatten. Even volledig tot rust komen en loskomen van alles en iedereen, zalig! En het valt perfect te combineren met een citytrip of rondreis. Met deze top 5 van ’s werelds beste kuuroorden volgens Condé Nast Traveller wordt het genieten van sauna en spa, weldadig kuren en ontspannen massages!

1. Golden Door – Californië, USA

Golden Door is meer dan een spa resort waar je kan genieten van sauna en massages. Met meer dan 50 km aan privé wandelpaden, 80 verschillende groepslessen voor lichaam en geest, persoonlijke trainingen, gezonde farm to table maaltijden en elke dag een massage, lijkt dit spa hotel meer op een volledige retraite waar je de weg naar jezelf helemaal zal terugvinden. De Japanse tuinen en zen- benadering geven je luxe, rust en ontspanning in een Oosterse sfeer.

www.goldendoor.com

2. Hotel Palácio Estoril – Lissabon, Portugal

Hotel Palácio is een sfeervol hotel in Estoril, een klein kustplaatsje nabij Lissabon dat al sinds de 19e eeuw bekend staat om haar vele kuurbaden. Naast diverse wellness baden, spa, massages, sauna’s en sportfaciliteiten kan je bij dit luxueuze spa hotel ook terecht voor een potje golf en topgastronomie!

www.palacioestorilhotel.com

3. Hotel Post Bezau – Bregenz Forest, Oostenrijk

Alhoewel de naam je anders zal doen denken, is dit familiehotel verre van een ouderwetse Oostenrijks berghotel. Hotel Post Bezau is uitgegroeid tot een luxe designhotel waar de kamers design en klasse uitstralen en je volledig tot rust kan komen. De bergen geven je zowel in de winter als zomer de nodige sportieve inspanning. Ontspanning vind je dan weer in de spa faciliteiten van het hotel. Van sauna en zwembaden tot massages en schoonheidsbehandelingen op basis van biologische huidverzorgingsproducten, bij Hotel Post Bezau weten ze waar wellness voor staat!

www.hotelpostbezau.com

4. Preidlhof – Zuid-Tirol, Italië

Met een stukje traditionele Alpengastvrijheid en een spectaculair uitzicht op het Vinschgau dal in Zuid-Tirol kan je bij Preidlhof genieten van la dolce vita op zijn best. Zo eet je hier (h)eerlijk, lokaal en gezond en drink je wijn gemaakt van druiven uit de eigen wijngaard. Daarnaast komt merendeel van de gasten hier om fit te worden; aan tennis, hiking, golf, biking en skiën hier dan ook geen gebrek. Ontspannen doe je vervolgens in de jacuzzi’s, spa, sauna, zwembaden en beautybehandelingen.

www.preidlhof.it

5. Four Seasons The Nam Hai – Hoi An, Vietnam

Wellicht denk je niet zo snel aan Vietnam als je denkt aan een verblijf in een spa hotel. Maar als je dan toch op ontdekkingstocht gaat door dit bijzondere Aziatische land, sluit je reis dan af met een spa retraite! Four Seasons The Nam Hai is hiervoor zeker aan te raden. Bij dit topadresje kan je in alle luxe ontspannen. Laat je masseren in 1 van de 8 drijvende behandelkamers, en culinair verrassen op Oosterse wijze. Ontwaken doe je hier met zicht op de oceaan….

www.fourseasons.com/hoian/

Verwen jezelf van kop tot teen en komt tot rust in bovenstaande paradijsjes. Koppel het direct aan een citytrip of rondreis met Connections, en geniet zo van een portie welverdiende me-time. Boek nu een goedkoop vliegticket naar een van bovenstaande bestemmingen, waar wacht je nog op?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ontario: een speeltuin voor avonturiers

Canada is een immens land en je kan er heel wat beleven. Maar hoe ...

Waarom Halong Bay op je bucketlist hoort

Vietnam verkennen zonder met een bootje op Halong bay te hebben gedobberd? Zonde! Halong ...

MEET LOÏC VAN IMPE

Moeten we Loïc Van Impe nog aan je voorstellen? Deze kerel brak door met ...

5 idyllische stranden om bij weg te dromen

Natuurlijk kun je je ook aan de Belgische kust in het zand nestelen, maar ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.