Al meer dan 8 jaar helpt shopmanager Mélanie Mansart van de Travelshop in Zaventem haar reislustige klanten met het uitzoeken van de perfecte bestemming, vlucht, verblijfplaats of rondreis met Connections. Zelf is ze ook een fervent reiziger én fotograaf, en heeft al heel wat mooie plekjes in de wereld mogen bezoeken. Onlangs reisde Mélanie af naar het nog vrij onbekende Oman, een sultanaat grenzend aan de Verenigde Arabische Emiraten. Een plekje in West-Azië waar je gelukkig (nog) geen massatoerisme vindt, maar wel heel veel moois te ontdekken valt, aldus Mélanie. “Oman is een zeer mooie bestemming dat alles te bieden heeft: zon, zee, bergen, strand, mooie natuur, vriendelijke mensen, lekker eten, een heel proper land en veel mogelijkheden voor mensen die willen hiken.” Mélanie neemt ons mee naar het onbekende, maar prachtige Oman via onderstaand fotoverslag en geeft je enkele niet te missen tips mee.

Grote Sultan Qaboes Moskee

Deze prachtige moskee is de grootste moskee van Oman, en meer dan een bezoekje waard. Niet alleen de omvang is indrukwekkend (40.000 m²!) maar ook de bouwstijl van het complex. En het leuke is: je mag er zoveel foto’s nemen als je wilt! Voor de mooiste foto’s kan je het beste vroeg in de ochtend de moskee bezoeken, dan heb je het mooiste licht. Bovendien vermijd je dan de hitte en de drukte.

De Grote Sultan Qaboes Moskee is open van zaterdag tot en met donderdag van 8 uur tot en met 11 uur, op vrijdag is de moskee gesloten voor toeristen. De inkom is gratis. Als vrouw moet je verplicht een hoofddoek dragen, en enkels mogen niet zichtbaar zijn. Je kan er Abaya’s (lange jurk) en sjaals huren, de mensen helpen je om deze op de juiste manier te dragen.

Mutrah Souq

De Mutrah Souq van Oman is een van de oudste markten van de Arabische wereld. Je verdwaalt er in een doolhof van straatjes vol met spullen. Je vindt op deze traditionele Arabische markt van alles: van textiel en juwelen tot kruiden en antiek. Ideaal om souvenirs voor thuis te kopen!

Tip: alcohol is officieel verboden in Oman. Heb je toch zin in een fris pintje, dan kan je bij de duurdere hotels terecht, daar wordt alcohol verkocht.

Djabal Sjams

De Djabal Sjams is met ruim 3900 meter de hoogste berg van het Hadjargebergte in het noordwesten van Oman. De naam betekent letterlijk ‘berg van de zon’, en wordt ook wel eens de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. Je kan tot de top van de berg rijden en er prachtig wandelen.

Er zijn hiking trektochten voor zowel ervaren als minder ervaren wandelaars, variërend van 3 tot 12 uur. Vergeet zeker niet voldoende water en eten mee te nemen, en een camera om prachtige uitzichten te kunnen vastleggen.

Wadi Shab

Tussen hoofdstad Muscat en Sur ligt de beroemde Omaanse vallei Wadi Shab. Wadi’s zijn scheuren in droge stukken woestijngebied waar stromend water door heen gaat. Je vindt in deze vallei dan ook verschillende meertjes met talloze watervallen en terrassen. Het water wordt omringd door bruine rotsen en een overvloed aan bomen en planten. Je kan er heerlijk zwemmen.

Door deel te nemen aan een trektocht van zo’n 1,5 uur kan je de vallei ontdekken. Het is heel belangrijk om goede schoenen te hebben, de rotsen kunnen glibberig zijn.

Tip: neem waterschoenen wanneer je gaat zwemmen in de Wadi Shab!

Overnachten in de woestijn

Wat zeker aan te raden is in Oman, is om een overnachting te maken in de woestijn. Met als kers op de taart een woestijnsafari om daarna een prachtige zonsondergang te zien en te slapen onder de sterrenhemel!

Tip: Vraag bij je hotel na of er een mogelijkheid is om een taxi te huren voor 1 of enkele dagen. Zo kan een local je overal naartoe brengen waar je heen wil gaan. De taxichauffeurs weten ook altijd de beste lokale restaurantjes om te gaan eten.

Sultan’s Palace

In het Oude Muskat vind je Sultan’s Palace, een prachtig paleis dat alleen langs buiten te bezichtigen is. Maar wel gelegen op een zeer mooie plek aan een laan vol palmbomen – ideaal voor een ochtendwandeling!  

Oman is een zeer mooie bestemming dat alles te bieden heeft!

Mélanie Mansart – #thetravellinggeneration


Zelf Oman ontdekken?

Wil je zelf de reistips van Mélanie achterna gaan en Oman ontdekken? Boek dan nu via Connections een goedkope vlucht naar Oman of een compleet verzorgde reis naar dit nog onbekende maar prachtige sultanaat in West-Azië!

  • Show Comments

  • Inge

    Bedankt voor de tips Mélanie. Vooral de tip ivm de moskee bleek een gouden te zijn. Want het is een gigantisch verschil als je om 8u aanwezig bent dan een uurtje later. Nu hadden we de moskee bijna voor onszelf. Wil je mijn belevenissen eens lezen : https://ingeopreis1.blogspot.com/search/label/Oman%20ontsluierd

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10 healthy food hotspots in New York

Ben jij een healthy foodie? Dan is New York een droomstad om heen te ...

5 x Sri Lanka

SIGIRIYA ROTS Deze leeuwenrots is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Volkomen ...

Skiën in de States: waar moet je heen?

Bij veel Europese wintersporters staan skigebieden in de States hoog op hun bucket list. ...

Bewonder wilde dieren in IJsland

Reuzen van onze oceaan spotten Waar je het beste walvissen kan bekijken? In het ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.