New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en met een beetje hulp van Connections reporter Patrick Van Rosendaal de beste tips en tricks van deze bruisende metropool. In New York is enorm veel te doen te zien en te beleven. Ga je voor de eerste keer op citytrip naar New York, dan kijk je helemaal je ogen uit. Waar moet je heen? Wat moet je zien? Wat mag je niet missen? The Travelling Generation geeft je hierbij het antwoord: de 10 must-visits van New York!

Times Square

Wanneer je New York voor de allereerste keer bezoekt, dan is het supertof om direct de metro vanaf je hotel te pakken naar Times Square. Zeker in de avonduren is het super exciting om met de trap van de metro uit te komen en bovengronds de drukte, de lampjes en verlichting te ontdekken. Je mond zal open vallen en een van New York’s bekendste pleinen die overal opduikelt in films staat voor altijd op je netvlies geschreven!

Rockefeller Center & Top of the Rock Observation Deck

In het hart van Manhattan vind je Rockefeller Center, een van de grootste toeristische trekpleisters van New York. Je vindt er een winkelcentrum en het is de thuisbasis van NBC en andere mediastations. Het middelpunt is het Rockefeller Plaza, een Art Deco wolkenkrabber die een geweldig uitzicht over Manhattan biedt vanaf de beroemde Top of the Rock Observation Deck. Dit observatiedek bestaat uit 3 verdiepingen, gelegen op de 67e, 69e en 70e  verdieping. Binnen- en buitenruimtes bieden een spectaculair uitzicht over New York, zowel overdag als ‘s nachts.

Statue of Liberty

New York bezoeken zonder een glimp op te vangen van het Vrijheidsbeeld is als naar Parijs gaan zonder de Eiffeltoren te bezoeken…. New York heeft het Vrijheidsbeeld van de inwoners van Frankrijk gekregen als geschenk voor de 100e verjaardag van de Amerikaanse revolutie, sindsdien staat het voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld staat in de haven van New York en verwelkomt bezoekers van over de hele wereld. Voor het beste zicht op het Vrijheidsbeeld hoef je overigens niet naar het eiland zelf, vanaf de Ferry heb je een veel beter uitzicht.

9/11 Memorial Museum

Rondlopen op een plek waar je goosebumps van krijgt? Dat gevoel kan je waarschijnlijk op meer plekken ervaren in New York, maar wellicht dat het bij het 9/11 Memorial Museum zal overtreffen. Waar vroeger ooit de 2 torens van het World Trade Center stonden, is nu het 9/11 Memorial Museum gevestigd in een prachtig glazen gebouw. Het museum is mooi en respectvol samengesteld, daarnaast vind je buiten bronzen panelen met de namen van al degenen die bij 9/11 om het leven zijn gekomen. Om stil van te worden…

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art, kortweg The Met, heeft een permanente collectie met meer dan 2  miljoen kunstwerken, verspreid over een periode van 5.000 jaar. Daarnaast brengen tijdelijke tentoonstellingen ‘s werelds beroemdste werken naar The Met. Om de ganse collectie te bekijken, moet je dus zeker enkele dagen uittrekken… Heb je echter maar een middagje tijd voor The Met, focus je dan op de Europese schilderkunst met Nederlandse grootmeesters als Rembrandt en Vermeer of bezoek de collectie Egyptische kunst.

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een van de meest herkenbare monumenten van New York, en heeft talloze dichters, songwriters en schilders geïnspireerd. Deze historische brug, die de East River van Manhattan tot Brooklyn overspant, werd in 1883 voltooid en was de eerste stalen hangbrug ter wereld. U kunt het zien vanaf veel van de veerboten, of de oostkant van Manhattan, maar de beste manier om dit icoon te ervaren en te fotograferen is vanaf deze Instaproof hotspot!

Fifth Avenue

Fifth Avenue is misschien wel de bekendste winkelstraat van Amerika, en absoluut het belangrijkste winkelgebied van New York, waar veel topontwerpers hun flagship stores hebben. Je vindt er Cartier, Tiffany, Bergdorf-Goodman, de beroemde Apple Store Fifth Avenue, en natuurlijk Saks Fifth Avenue. Zelfs als je budget het niet toelaat om hier te shoppen, kan je genieten van een wandeling langs Fifth Avenue. De beste wandeling maak je van ongeveer de zuidkant van Central Park naar de New York Public Library.

Wall Street

Wall Street en het omliggende gebied zijn de thuisbasis van enkele van de belangrijkste beurzen ter wereld, waaronder de New York Stock Exchange, de NASDAQ en de New York Mercantile Exchange. In de buurt bevinden zich ook de indrukwekkende Trinity Church en Federal Hall. De meest populaire toeristische attractie in het financiële district is het bronzen beeld Charging Bull, ook wel The Wall Street Bull genoemd. Wens je financieel geluk? Dan moet je zijn ballen aanraken…

Broadway

Niet goedkoop, wel bijzonder: het bijwonen van een Broadway musicalshow en absoluut een must-do wanneer je in New York bent! Je kan er bekende klassiekers zien als The Phantom of the Opera, Chicago en The Lion King, maar ook de minder bekende musicals in kleinere theaters zijn erg de moeite. Je kan het best tickets ver op voorhand kopen (online) of naar een van de ticket shops gaan voor last minute boekingen.

High Line

De High Line is een voormalige spoorlijn die is omgetoverd tot een stedelijk wandelpad boven de straten van New York. Dit lineaire openbare park is beplant met een verscheidenheid aan planten en bomen, en biedt een prachtig uitzicht op de architectuur van de stad en het uitzicht over de straten een geheel nieuw perspectief. Langs de route bevinden zich ook diverse kunstinstallaties. Het zuidelijke deel loopt door de Meatpacking District, waar je allerlei trendy restaurantjes vindt om de wandeling langs High Line in stijl en culinair mee af te sluiten.

Wil je New York gaan ontdekken? Bij Connections boek je voordelige vliegtickets naar New York. Bovendien zijn er ook heel wat New York super deals. Let’s go!

  • Show Comments

  • Inge

    Broadway is inderdaad duur maar het geld meer dan waard. Met de enorme budgetten waarover men beschikt kunnen de beste zangers en dansers worden aangetrokken. De shows zijn dan ook van een uiterst hoog niveau. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een musical bij te wonen. Geloof me, het is echt de moeite waard.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

Must-have reisaccessoires voor deze zomer

Als doorgewinterde reizigers en gadgetfreaks combineren we graag beide passies. Er zijn heel wat ...

5x zomerevents in Europa

Jouw zomer zit waarschijnlijk al goed vol, de zonovergoten terrasjes wachten op je. Toch ...

Travelguide Ibiza by Told You So

Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.