Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De basis van haar reisplanning: een uniek culinair concept van Transeurope gestoeld op ‘alberghi diffusi’, authentieke logeerplekken in middeleeuwse dorpjes waar het échte Italië nooit ver weg is. Een echt snoepreisje – en dat mag je best letterlijk nemen!

Een heerlijke uitvalsbasis

“Vanuit Bologna rijden we met onze Fiat 500 naar Assisi. De Agriturismo Malvarina, onze eerste bestemming, ligt op een adembenemende locatie ver weg van de bewoonde wereld. We worden er hartelijk onthaald door Claudio: olijfboer, producent van kaas, honing en confituur én houder van allerlei klein vee. Zijn vrouw Patrizia ontfermt zich over de keuken, en dat doet ze met verve: zelfs op deze afgelegen locatie zit hun ristorante elke avond vol. Het paradijsje van Claudio en Patrizia blijkt de perfecte uitvalsbasis voor ons bezoek aan Assisi, Perugia, Spello en Gubbio.”

Culinaire verwennerij

“Onze tweede slaapplek is Locanda Senio in Palazzuolo sul Senio. Als we na een tussenstop in Siena en San Gimignano aankomen, ontvangen Ercole en zijn vrouw Roberta ons alsof we al jaren vrienden zijn. Opnieuw genieten we 3 dagen lang van culinaire hoogtepunten. Maar dat is niet het enige dat de locanda te bieden heeft: de locatie, dichtbij de prachtige mozaïeken in Ravenna, de traditionele bergdorpen en de adembenemende uitzichten, is minstens even indrukwekkend.”

Cultuur van wereldklasse

“James, de bedenker van het concept van de alberghi diffusi, vergezelt ons naar de derde en laatste locatie in Portico di Romagna. Onderweg bezoeken we Brisighella en een olijfboer in Terra del Sole. Eenmaal in Al Vecchio Convento worden we opnieuw uitzonderlijk gastvrij ontvangen. De albergho is gevestigd in een voormalig klooster en werd met veel smaak heringericht. Ook hier geniet je van de prachtige landschappen, maar het hoogtepunt is ons bezoek aan de Biblioteca Malatestiana in Cesena. Niet voor niets geklasseerd als werelderfgoed, en de perfecte afsluiter van 10 dagen pure verwennerij. Een indian summer in Italië is een absolute aanrader – en deze reis is la dolce vita op z’n best!”

Foto: Agriturismo Malvarina

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

Een avondje fado in Lissabon

Lissabon is niet alleen een trendy en hippe stad, het is ook de thuishaven ...

3 gloednieuwe bars in New York

Een tripje naar The Big Apple in het vooruitzicht? Nice! Als er één stad ...

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.