Als een luchtvaartmaatschappij wordt verkozen tot beste vakantieluchtvaartmaatschappij van de wereld voor 2018, dan kunnen wij niet anders dan testen of ze die titel waard is. Onze doorwinterde globetrotter Tine boekte een ticket naar Montreal met Air Transat en nam de proef op de som.

Ready for take-off!

“De meerwaarde van Air Transat wordt al meteen duidelijk bij het boeken. De maatschappij biedt één van de meest flexibele boekingssystemen die ik ooit heb gezien voor langeafstandsvluchten. In eerste instantie kies je voor één van de twee grote reisklassen aan boord: Eco Class, de standaard economy- klasse, of Club Class, de luxueuze variant. Binnen Eco Class maakte Air Transat een onderverdeling die we allemaal kennen van de flexibele cityhop maatschappijen. Als het snel moet gaan, reis je goedkoop zonder bagage met Eco Budget. Met Eco Standard heb je recht op één stuk bagage, standaard stoelreservering en iets flexibelere voorwaarden. En wil je 100% flexibiliteit, dan is er Eco Flex, het duurste tarief met de meest flexibele voorwaarden, 2 stuks bagage en stoelreservatie.”

“Ik ga voor the middle road en boek de Eco Standard. In combinatie met het extra Option Plus pakket geniet ik van enkele van de extra voordelen uit Club Class, zoals voorrang bij de veiligheidscontrole op bepaalde luchthavens en gratis stoelreservatie. En dat aan een verrassend schappelijk tarief. Het beste van twee werelden!”

In de wolken

“Na de efficiënte boeking en de award van beste leisure airline van 2018 zijn mijn verwachtingen voor Air Transat hooggespannen. En ik word niet teleurgesteld: vanaf het moment dat ik het vliegtuig instap, besef ik dat de maatschappij haar titel niet gestolen heeft. De Club Class cabine ziet er luxueus uit, maar ook de Eco Class cabine is écht ruim en aangenaam vormgegeven, met comfortabele zetels en meer dan voldoende beenruimte. Een goed begin!”

“Tijdens de vlucht geniet ik voor maar €25 extra van een exclusief diner samengesteld door Canadees chef-kok Daniel Vézina. Een next level vliegtuigmaaltijd! Verder maak ik uitvoerig gebruik van het uitgebreide entertainmentsysteem en de slimme CinePlus App, die het makkelijker dan ooit maakt om aan boord films en series te bekijken, pauzeren en meer. Ondertussen word ik uitstekend bediend door de vriendelijke stewards en stewardessen. De tijd vliegt en voor ik het weet zet ik voet aan wal in Montreal – helemaal uitgerust en 100% klaar voor mijn Canadees avontuur. Dat zegt genoeg, toch?”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travelguide Ibiza by Told You So

Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er ...

Een avondje fado in Lissabon

Lissabon is niet alleen een trendy en hippe stad, het is ook de thuishaven ...

Connections goes UNESCO!

Je bent vast al weleens geconfronteerd geweest met UNESCO Werelderfgoed. Denk maar aan de ...

Een weekendje weg? Belgrado!

Zin in een weekendje weg? Mogen we je Belgrado suggereren? Misschien niet de eerste ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.