Backpacken in Mexico, het wordt steeds populairder. Niet zo gek, want dit kleurige en zonnige land heeft veel toffe dingen te bieden. Wanneer reizigers naar Mexico vertrekken zijn Cancun en Mexico City populaire plekken om heen te gaan. Maar Mexico heeft nog meer moois te bieden. Laat je verrassen door de bevolking, het eten en alle wonderschone Maya tempels. Elke dag staat er weer een nieuw avontuur op je te wachten. Wij helpen je op weg met 6 tips voor een Mexicaans reisavontuur.

Vaccinaties Mexico

Als je op reis gaat naar Mexico is het verplicht om je te laten vaccineren tegen gele koorts. De gele koorts vaccinatie moet minimaal 10 dagen van tevoren zijn ingeënt. De inentingen die worden aanbevolen zijn vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. Verblijf je langdurig in Mexico, dan wordt de vaccinatie tegen hepatitis B ook aangeraden.

De beste reistijd voor Mexico

Wanneer je naar Mexico wilt gaan, kan je het beste in de maanden december tot en met maart op reis gaan. Dit zijn de maanden dat het minder toeristisch is, en Mexico een aangename temperatuur heeft. De maanden augustus en september wil je vermijden, omdat de kans op orkanen dan het grootst is.

Reis met een lokale bus

Het openbaar vervoer is ontzettend goed geregeld in Mexico. De bussen zijn veilig, proper, en rijden op tijd. De grootste busmaatschappij is ADO en op de website of de ADO app kan je alle vertrektijden en bestemmingen vinden. Tickets kan je kopen bij aankomst op het busstation. Helaas is het kopen van online tickets (nog) niet mogelijk. De bussen zijn uitgerust met een toilet en airconditioning en dat is goed nieuws als temperaturen in Mexico stijgen boven de 30°C!

Bereid je voor op de Mexicaanse muggen

Vergeet niet antimuggenspray in te pakken. In Mexico zijn ontzettend veel muggen. Vooral op het schiereiland Yucatan. Bescherm jezelf goed en laat je niet lek steken. Handige tip: In Mexico gebruiken de locals het middeltje “Off”. Het middeltje werkt perfect om muggen weg te jagen en is in elke supermarkt te vinden. Maar uiteraard bereid je je reis naar Mexico het best voor door vooraf even langs je apotheker te gaan voor de benodigde reismedicatie voor Mexico.

Leer enkele Spaanse woordjes

In de kustgebieden van Mexico spreken de locals een beetje Engels. Verder hoor je alleen maar de Spaanse taal. Als je het voor jezelf gemakkelijker wil maken tijdens je rondreis door Mexico, dan is het aan te raden als je een beetje Spaans spreekt. Zo maak je eenvoudig duidelijk wat je wilt of waar je naar toe wilt. Je wordt ook minder snel afgezet en je maakt sneller vrienden. Kortom, een win-win situatie voor reizigers én locals!

Officiële (fiets)taxi bestellen

Een taxi vinden in Mexico zal nooit een probleem zijn. Op elke hoek van de straat zijn altijd wel een aantal taxi’s te vinden. Toch zijn de taxi’s niet altijd even veilig en betrouwbaar. In Mexico stad zijn de taxi’s berucht vanwege berovingen op passagiers. Stap nooit in de avond of nacht een onofficiële taxi in. Maak altijd gebruik van een taxi centrale of vraag je hotel/hostel om een taxi te bestellen. Zij hebben goede referenties en zullen een veilige taxi voor je bestellen. Als alternatief kan je ook een fietstaxi bestellen die je op duurzame wijze veilig terug naar je hotel brengt.

Ontdek Mexico zelf!

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Mexico Stad of een mooie, avontuurlijke rondreis door Mexico? Op Connections.be en in één van de 33 Travel Shops helpen ze je graag verder. Go explore Mexico!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Indiase streetfood in hartje Antwerpen: Mission Masala

Wat je krijgt als je een Antwerpse dj kruist met een Indische schone? Een ...

De 8 hoogtepunten van San Francisco

San Francisco is een fantastische stad om te ontdekken tijdens een citytrip. Er zijn ...

8x de coolste ijshotels ter wereld

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur waarbij je de winterse kou kan ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.