Australië heeft met een ruime 50.000 kilometer aan kustlijn veel keus voor perfecte stranden om avontuurlijk te gaan surfen. Om je een beetje op weg te helpen bij het zoeken naar bijzondere surfspots, vind je hieronder een lijstje met 5 van de beste surfplekken van Australië. Hang loose!

Bells Beach, Victoria

Geen enkel surftripje naar het verre Australië zou compleet zijn als je niet tenminste één keer langs het iconische Bells Beach geweest bent. Surf over de legendarische golven op dit super populaire strand dat een kleine 100 kilometer van Melbourne ligt. Bells Beach is een ideale plek om te gaan surfen, en het wordt door veel mensen gezien als een verborgen pareltje aan de Australische kust.

Victor Harbor, South Australia

Met slechts 85 kilometer tussen dit prachtige strand en de stad Adelaide kan je er van op aan dat dit een strand is waar veel stedelingen naartoe gaan om te gaan surfen. Er is genoeg kustlijn voor zowel beginners als experts. Dit maakt dat iedereen wel zijn eigen surfplekje kan hebben aan dit prachtige strand.

Gold Coast, Queensland

Misschien nog wel de bekendste surfstreek van Australië is de Gold Coast. Het wordt naast the Great Barrier Reef ook gekenmerkt als het paradijs op aarde voor surfliefhebbers. Als je echt het neusje van de zalm met betrekking tot surfen wil hebben zal je naar het zuiden van de Gold Coast moeten. Daar vind je stranden zoals Snapper Rocks en Rainbow Bay Beach.

Merimbula, New South Wales

Een perfecte kustlijn met genoeg stranden voor beginners. Mocht je nieuw zijn met het surfen dan is deze streek all for you. Tathra Beach is een goed strand voor beginners. Als je al wat meer durft dan is het een goed idee om door te gaan naar Pambula Beach waar je terecht kan als je wat meer surf skills in huis hebt!

Ook surfen in Australië?

Wil je bovenstaande surfspots in Australië ontdekken? Boek dan snel een goedkoop vliegticket naar Australië of een camper rondreis Down Under. Go explore Australia!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

3 niet te missen upcoming events in Sri Lanka

Goudgele stranden, fantastische tempels en een super vriendelijke bevolking, logisch dat Sri Lanka steeds ...

Liefdevol Laos

Terwijl Vietnam bij zowat iedereen wel een belletje doet rinkelen is dit veel minder ...

Nebraska, niet voor iedereen ….

Heb je de nieuwe slogan van Nebraska al gehoord? Met “Honestly, not for everyone” ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.