Milan Pieteraerents werkt als graphic designer bij Connections en heeft al heel wat mooie reizen kunnen afstrepen van zijn bucket list. Zijn voorliefde voor esthetiek en design komt niet enkel tot uiting in zijn job, maar ook tijdens zijn reizen waar hij er lustig op los fotografeert. Speciaal voor The Travelling Generation deelt hij zijn reistips, video’s en foto’s. Dit keer kan je genieten van de video van de rondreis met zijn familie op Bali en de omliggende eilanden.

Van de T-rex rots tot een duik in de azuurblauwe oceaan!

Deze Bali rondreis met mijn ouders, zus en vriend begon in het Zuiden bij Uluwatu. Een mooi deel van Bali dat bekend is vanwege de kliffen aan de stranden en de goede surfspots. Je hebt er mooie zonsondergangen en leuke eetplekjes. Na Uluwatu namen we de boot naar de 3 Nusa eilanden. Nusa Lembongan heeft de meeste keuze van verblijven en toffe barretjes zoals The Deck. Je kan hier scooters huren of je laten rondrijden in een soort van Tuk Tuk. Van hieruit kan je uitstapjes doen naar het ondertussen gekende Nusa Penida waar de indrukwekkende T-Rex rots te vinden is. Heb je even tijd? Daal voorzichtig 300 meter naar beneden om even te rusten op dit prachtige strand en een duik te nemen in de azuurblauwe oceaan!

Snorkelen tussen de manta’s

Vanop Nusa Lembongan kan je een klein brugje oversteken naar Nusa Ceningan waar je mooie rotsformaties en leuke strandbarretjes vindt zoals Le Pirate, Sea Breeze… Heerlijk eten en toffe inrichting. Ook snorkelen tussen de manta’s is een aanrader!

Met de boot naar Ubud

Op het grootste eiland, Gili Trawangan, kan je gaan feesten of tot rust komen. Je kan er snorkelen tussen de schildpadden en Nemo terugvinden! Op de 2 andere Gili eilanden is het echt platte rust… garantie voor het Bounty eiland gevoel! Daarna zijn we per boot en taxi richting Ubud gereisd, dit is centraler gelegen in Bali en midden in de mooie groene natuur. Je vindt er jungle en rijstvelden. Dit gezellige stadje kan je niet overslaan. Je vindt er vele hippe restaurantjes en winkeltjes van waaruit je veel uitstappen kan doen. Enkele toffe restaurantjes zijn Watercress, Folk Pool & Gardens en Milk & Madu.

Hippe restaurantjes ontdekken in Seminyak en Canggu

Eindigen deden we terug aan de zee. We verbleven in een mooie villa aan de zee, tussen Seminyak en Canggu. In deze 2 hippe badplaatsen vind je nog geen massatoerisme zoals Kuta maar het gaat langzaam die richting uit. Hier vind je vooral lokale winkeltjes en verder veel hippe restaurantjes. Enkele aanraders zijn The Lawn Canggu – hier hebben we op het 25 jaar huwelijk van mijn ouders geklonken! – Motel Mexicola, Sea Circus, Mad Pops, Finn’s Beach Club, Gypsea Bali, Canteen, La Brisa en La Laguna. Ook kan je hier goede surflessen volgen.

Zelf Bali ontdekken?

Bij Connections boek je voordelige vliegtickets naar Bali. Bovendien zijn er ook heel wat rondreizen door Indonesië, en Bali in het bijzonder. Go explore Bali!

Tekst, video & foto’s: Milan Pieteraerents – www.visualsofmilan.com

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hidden Gem New York: Domino Park

Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van ...

4 spectaculaire hiking trails die je moet overwinnen

Met te stellen dat hiking populair is trappen we een open deur nog net ...

Logeren op de Chinese muur ?!?

De Chinese Muur. Een plek die ook wel één van De Zeven Wereldwonderen wordt ...

Yukon: 8 tips en bezienswaardigheden

Yukon is het meest noordwestelijk gelegen deel van Canada. Dit prachtige ongerepte gebied dat ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.