Bundesliga – Revierderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04…

Borussia Dortmund tegen Schalke 04 is de grootste derby van Duitsland. Deze rivalen kunnen elkaars bloed haast wel drinken! Beide clubs komen uit het Ruhrgebied en zijn al bijna 100 jaar elkaars concurrenten. Deze derby wordt ook wel de Revierderby en leeft écht tussen de supporters van beide partijen, en het land. Voor en tijdens de oorlog was Schalke 04 altijd oppermachtig binnen deze derby en had Borussia Dortmund weinig te maken. Maar terwijl de jaren vorderden kwam de concurrent terug. Sindsdien is het altijd erg spannend maar weet Schalke 04 nog wel de dominantere van de twee te zijn. Dit is best bijzonder aangezien Borussia Dortmund op het moment in de titelstrijd van de Bundesliga verwikkeld is, en Schalke 04 in 2008 hun 50-jarige jubileum vierde, een jubileum waarin Schalke 04 geen enkele keer de Bundesliga heeft gewonnen! Borussia Dortmund heeft de vorige derby gewonnen met 2-1, maar dat is geen garantie dat ze opnieuw dit duel gaan winnen.

Wil jij deze Revierderby of een andere spannende voetbalwedstrijd uit de Bundesliga bijwonen? Kijk dan eens naar het aanbod van Football Breaks van Connections en Eleven Sports. Bij deze Football Breaks zitten vlucht, accommodatie en toegangstickets voor de match van jouw keuze inbegrepen. Enige dat jij moet meenemen is een goed humeur, en je luidkeelshuid om je favoriete ploeg aan te moedigen!

You May Also Like

Uber al meer dan enkel wagens

Taxi’s, campers, huurwagens, alle vervoersmiddelen zijn goed om ons op reis te verplaatsen. Maar ...

Vakantienachtmerrie : verloren bagage

Het zal je maar overkomen: je vertrekt eindelijk op die reis waar je zo ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.