In deze tijd is het moeilijk voor te stellen dat je de wereld doorkruist zonder de hulp van technologie. Echter zijn er tegenwoordig zo ontzettend veel handige reis apps dat het moeilijk kan zijn welke te kiezen. In onderstaande lijst geven we daarom 15 handige travel apps die onmisbaar zijn tijdens het reizen!

1. Google Maps

Google Maps is waarschijnlijk een van de meest gebruikte apps als mensen onderweg zijn. Als je alle plekken in Google Maps opslaat, kan je het gebruiken om een route op maat te maken en kan je de buurt visueel gaan verkennen. Als je jouw eigen unieke doelkaart wilt maken, ga je naar Google Maps en selecteer je Your Places > Maps > Create Map.

2. Instagram

Veel mensen gebruiken Instagram dagelijks, maar als het aankomt op het verkrijgen van reisinspiratie, kan je de Save/Collections functie gebruiken waarmee je beelden per bestemming kan categoriseren. Hierdoor kan je plaatsen op te slaan voor toekomstige reizen!

3. Trail Wallet

Deze favoriete budgetteringsapp Trail Wallet is letterlijk een levensredder. Niet alleen berekent het eenvoudige valutacalculaties, maar het stelt je ook in staat om al je uitgaven in het buitenland op een super georganiseerde manier bij te houden.

4. Duolingo

Voor het leren van basiszinnen in de taal van je reisbestemming, kan Duolingo zeer behulpzaam zijn. Met meer dan 30 verschillende talen in de app, is dit een geweldige manier om je tijd nuttig te gebruiken wanneer je onderweg bent.

5. Find Friends

Hoewel deze app soms een beetje opdringerig kan zijn, kan het ook nuttig zijn voor groepsreizen als mensen verdwaald geraken. Met de app Find Friends kan je je locatie delen met je vrienden, zodat je hun GPS-tracking op je scherm kunt zien.

6. Google Drive

Naast het opslaan van veel van de bestanden van mijn computer als back-up, kan je Google Drive ook prima gebruiken om kopieën van je paspoort, creditcards en andere belangrijke documenten op te slaan. Zo heb je altijd toegang tot deze documenten, wanneer je je laptop of smartphone kwijtraakt.

7. Priority Pass

Als je een Priority Pass lid bent, dan is deze app je beste vriend. De Priority Pass app helpt je gemakkelijk bij het vinden van luchthavenlounges over de hele wereld die de Priority Pass kaart accepteren.

8. Google translate

Meer dan eens kan de Google Translate app je redden als je niet kan communiceren met locals. Het is aan te raden om de taal die je nodig hebt te downloaden voor je reis, zodat je ook zonder internetverbinding toegang hebt tot de software.

9. App in the Air

Voor frequente vliegers is deze app niet alleen functioneel, maar ook superleuk om te zien waar je over de hele wereld bent geweest. Door App in the Air te verbinden met je e-mail, importeert het al je vluchtinformatie in 1 eenvoudige lijst, zodat je met een paar klikken gemakkelijk toegang hebt tot de details.

10. Uber

Helaas is Uber nog niet overal ter wereld beschikbaar, maar in de meeste grote steden en populaire toeristische bestemmingen is Uber een betrouwbare manier om van punt A naar B te komen. Met je smartphone kan je via Uber toegang krijgen tot een ritje zonder dat je een taxi hoeft te strikken. Met Uber is het makkelijker om vaste prijzen voor bepaalde afstanden vast te stellen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je wordt uitgebuit door taxichauffeurs.

11. Audible

Deze app zorgt ervoor dat lange reizen aangenamer worden. Je kan vooraf leesboeken downloaden via Audible die dat dan luidop worden voorgelezen. Het beste deel is dat je het gevoel hebt dat je je tijd optimaal benut – en zelfs iets leert terwijl je onderweg bent!

12. Podcasts App

Net als de Audible app, is deze app super handig als je lang onderweg bent.

13. WhatsApp

De handigste manier om te communiceren met vrienden die je in het buitenland hebt ontmoet. Whatsapp is een gratis app die het mogelijk maakt om internationaal te sms’en zonder hoge prijzen aan te rekenen.

14. Hotel Tonight

Wanneer je niet op reis bent met een laptop bij de hand, en je moet last minute een hotel boeken voor een goedkope prijs, dan is deze app een aanrader! Met Hotel Tonight kan je last minute maar ook langer op voorhand hotels boeken.

15. Circa

Deze app helpt je bij het coördineren van tijdzones tussen je huidige en toekomstige bestemmingen, en toont je overlappende werkdagen in verschillende steden over de hele wereld, zodat je telefoongesprekken en vergaderingen in verschillende tijdzones beter kan coördineren. Ook handig wanneer je voor werk veel op reis bent!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

7x de beste nachtclubs van New York

New York City staat bekend als ‘the city that never sleeps’, en dat heeft ...

Must-have reisaccessoires voor deze zomer

Als doorgewinterde reizigers en gadgetfreaks combineren we graag beide passies. Er zijn heel wat ...

7 tips om de perfecte vakantiefoto te maken in de koude

Je handjes mogen het dan misschien wat zwaarder te verduren hebben in de winter, ...

Ontdek het mooie Massachusetts!

Massachusetts is een staat in het Noordoosten van Amerika, in de regio New England. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.