Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles gebeurt. Dat is allemaal goed en wel, maar het kan een bezoekje aan de hoofdstad behoorlijk chaotisch maken. Zeker wanneer je er maar een weekendje heen gaat en je op voorhand wil gaan plannen, organiseren en boeken. Wil je optimaal genieten van de Britse hoofdstad, bekijk dan zeker onderstaande tips. Enjoy London!

Tip 1: Bezoek 1 wijk per dag

De stad Londen is enorm groot! Wanneer je maar voor een paar dagen Londen bezoekt, probeer dan in het gebied te blijven dat je wil verkennen – of in ieder geval dichtbij. Dit bespaart je elke dag flink wat reistijd… vooral omdat reizen in Londen kan oplopen tot enkele uren per dag in transporttijd.

Tip 2: Koop een Oyster Card

Een Oyster Card bespaart je tijd en geld bij het reizen door Londen. Pak een Oyster Card (gratis, met een kleine borg) bij een metrostation en laad op voorhand een bepaald bedrag op deze kaart. Zo krijg je niet alleen korting op je reis, maar heb je ook een maximumbedrag per dag dat je in één dag kunt besteden. Dit betekent dat na 3 of 4 reizen, de rest van de reis van de dag volledig gratis is in heel Londen!

Over reizen gesproken, er zijn nogal wat stations waar het eigenlijk sneller te voet gaat dan met de metro of bus. In het geval van Leicester Square naar Covent Garden, duurt de wandeling minder dan 3 minuten, wat sneller is dan ondergronds gaan op de metro.

Tip 3: Vlieg via Stansted

Wanneer je low-budget wil vliegen naar London, dan pak je beter een vlucht naar een goedkopere luchthaven als Stansted Airport. Maatschappijen die op Stansed vliegen, bieden vaak tarieven aan die lager liggen dan hun rivaliserende luchtvaartmaatschappijen die op Heathrow of London City landen. Stansted is ongeveer 45 minuten met de trein of 1 uur met de bus naar het stadscentrum. Meestal is dit nog steeds voordeliger dan landen op Heathrow, zelfs na het betalen van de treinprijzen.

Tip 4: Bezoek gratis musea

Wist je dat in Londen het Natural History Museum, The Science Museum, The British Museum en nog veel meer musea gratis zijn om te bezoeken. Breng een dag door met een wandeling door de vele historische artefacten en geniet van het rijke erfgoed dat Londen te bieden heeft!

Tip 5: Betaal niet te veel fooi

Het geven van fooi is niet zo belangrijk als in de Verenigde Staten of andere landen, maar dat betekent niet dat het niet op prijs wordt gesteld. Tien tot vijftien procent is meer dan prima voor een restaurant. Aan de bar of voor een drankje op het terras hoef je zelfs geen fooi te geven. Ook bij taxi’s is het geen noodzaak een fooitje te geven, al wordt wel vaak het bedrag naar boven afgerond.

Tip 6: Neem de Londense bus

De vele ‘hop-on-hop-off’ bussen die overal in Londen rijden, hebben een vrij hoog prijskaartje. Super wanneer je in geen tijd de stad wil verkennen, maar minder fijn voor je portemonnee. Als je flink wilt besparen op die prijs, spring dan aan boord van een typische rode Londense bus!

Tip 7: bezoek Oxford Street nooit in het weekend

Een weekendje winkelen in Oxford Street kan een stressvolle beproeving zijn omdat deze straten op zaterdag en zondag zó druk zijn! Soms is er letterlijk geen ruimte op de trottoirs en zelfs de metro sluit door de drukte van de menigte. Als je zin hebt om te winkelen, denk er dan aan om rond het middaguur naar Oxford Street te gaan, en bij voorkeur op een doordeweekse dag. De drukte is dan veel minder.

Tip 8: Ga naar Borough Market

Er zijn zoveel verbazingwekkende voedselmarkten te bezoeken in Londen dat het moeilijk kan zijn om slechts enkele marktjes te bezoeken. Een van mijn favorieten moet Borough Market zijn, ga hier rond de lunchpauze naartoe voor een snelle hap en een kleine traktatie uit een van de vele dessert kraampjes!

Tip 9: Bezoek Buckingham Palace

Niet veel mensen beseffen dat je Buckingham Palace in de zomermaanden daadwerkelijk kunt gaan bezoeken. Het paleis van de Britse royals is absoluut een bezoekje waard. Tickets kan je best online reserveren voordat je op reis gaat.

Tip 10: Je moet rechts staan bij metrostations…

… tenzij je een agressieve blik van een Londenaar wilt ervaren! De metrostations in Londen kunnen erg druk worden, met weinig ruimte. Ga daarom altijd rechts staan op de roltrap als je van plan bent om te blijven staan, en gebruik de linker roltrap als je van plan bent om te gaan wandelen op de roltrap.

Citytrip Londen op de planning? Ontdek dan hier de favoriete plekjes van Kelly De Houwer van #thetravellinggeneration

 

 

 

  • Show Comments

  • Inge

    En misschien tip 11 : een bezoek aan een pub mag zeker niet ontbreken. Altijd gezellig, meestal goed tot zeer goed eten en voor Londense normen toch aan een redelijke prijs.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travelguide Ibiza by Told You So

Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er ...

10 must-visits van New York!

New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.