Yukon is het meest noordwestelijk gelegen deel van Canada. Dit prachtige ongerepte gebied dat aan Alaska grenst, kenmerkt zich door een uitgestrekte wildernis, een enorme diversiteit aan wild life en een rijke historie van goudzoekers en pioniers. Het gebied is zo groot als Spanje en heeft nog geen 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de hoofdstad Whitehorse woont. Reis je door Yukon, dan reis je in het voetspoor van goudzoekers en pioniers met in je achterhoofd de ‘Goldrush’ van 1898.

Emerald Lake, een stukje paradijs op aarde

Emerald Lake ligt in het hart van de Canadese Rockies. Dit gletsjermeer dat bekend is om zijn intense schakeringen van smaragdgroen water, is absoluut een must-see langs Yukon’s zuidelijke Klondike Highway. Het meer is omgeven door hoge bergen van de Kicking Horse Valley van Yoho National Park. De smaragdgroene glinstering van het meer is het best waarneembaar van juni tot november. Maar ook in de winter is Emerald Lake een prachtige plek om te bezoeken. Trek je sneeuwschoenen aan, ga crosscountry skiën of geniet van de heerlijke rust van de omgeving.

Kluane National Park, land van extremen

Kluane National Park is de thuisbasis van Canada’s hoogste berg, de Mount Logan  van 5.959 meter, het grootste ijsveld, besneeuwde bergen en prachtige gletsjers en de meest diverse grizzly populatie van Noord-Amerika. Reizigers van over de hele wereld komen naar dit park om de Alpenpassen te doorkruisen en te raften langs gletsjers. Ook paardrijden en vissen zijn populaire activiteiten en met een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante kilometer, kan het gebied perfect worden verkend per vlot, mountainbike of te voet.

Miles Canyon: ooit de plek van gouddelvers, nu een oase van rust

Het turquoise gekleurde water dat vreedzaam door Miles Canyon stroomt vormde ooit een uitdaging voor gouddelvers om goud te vinden. Een dam regelt nu de golfslag van de golven en het water kabbelt zachtjes tegen de veelkleurige kliffen van vulkanisch gesteente. Maak een wandeling met een gids door Miles Canyon waarbij onderweg stil gestaan wordt bij de geologische oorsprong van de kloof, de fauna en flora, hoe de natives er leefden voor de gold rush en wat dit teweeg gebracht heeft. Vanaf de hangbrug Robert Lowe Suspension Bridge heb je een prachtig uitzicht over het water en de historische gold rush site.

Takhini Hot Springs, een warm welkom in de Whitehorse wildernis

De Takhini Hot Springs zijn natuurlijke warmwaterbronnen die gevuld zijn met mineraalwater van 47° Celsius, een warm welkom om te ontspannen in de prachtige Whitehorse wildernis. Buiten een duik in de warmwaterbronnen is er 300 hectare natuurschoon te vinden met een unieke fauna met elanden, lynxen en berggeiten. In de zomer kan je rond Takhini Hot Springs gaan wandelen en fietsen, in de winter kan je gaan langlaufen. Wanneer je geluk hebt, kan je zelfs het Noorderlicht zien vanuit de zwembaden van Takhini Hot Springs!

Caribou Crossing Trading Post, van goud delven tot een husky ride!

Bij de Caribou Crossing Trading Post is nog altijd een stevige portie gold fever te vinden. Je kan hier daadwerkelijk zelf op zoek gaan naar goud, of – als je geen geluk hebt – in het museum alles leren over de geschiedenis van de beroemde gold rush en de nabijgelegen Chilkoot Trail. Goudzoeken is slechts een voorpretje want een ritje met sledehonden is absoluut een aanrader! Tijdens dit ritje met blaffende husky honden maak je een stop bij het Wildmuseum waarbij je alles leert over de wollige mammoeten van weleer. Ook stop je bij het Caribou Café, een ideale plek om te gaan lunchen met zelfgemaakte donuts, de kenmerkende Caribou koffie en Yukon style home cooking!

Whitehorse Rapids Fishway, de langste visladder ter wereld

De Whitehorse Rapids Fishway is een van de meest populaire toeristische trekpleisters van Whitehorse,  en niet zonder reden. Elk jaar passeren hier duizenden vissen de visladder, en trekken stroomopwaarts langs de Whitehorse Hydro Dam op weg naar hun paaigrond. Met 366 meter is het de langste visladder ter wereld. Grote kijkvensters bieden je de mogelijkheid om een verscheidenheid aan vissen in hun natuurlijke habitat te bekijken, waaronder arctische zalm, witvis en forel. Bijzonder!

Yukon Wildlife Preserve, spot dieren in hun natuurlijke habitat

Het Yukon Wildlife Preserve biedt een kijkje in de unieke natuur en wild life van de Canadese wildernis. Verspreid over meer dan twaalf hectare lopen dieren als elanden, kariboes, lynxen, elanden, elanden, bizons en berggeiten vrij rond in hun natuurlijke habitat. De dieren zijn bijzonder actief tijdens de voedertijden wat ervoor zorgt dat veel van hen van dichtbij bekeken kunnen worden. De paden die door het reservaat lopen zijn in totaal ongeveer 5 kilometer lang en uitstekend geschikt om te gaan hiken, fietsen of wandelen met uitzicht op de prachtige omgeving!

Summit Lake, voor een frisse duik in bergwater

Omgeven door groene hellingen, ruige bergtoppen, meren en rivieren ligt het plaatsje Summit Lake aan het gelijknamige meer. Wie van de natuur houdt kan hier z’n hart ophalen. Het water van dit meer is erg koud, niet vreemd aangezien het op een bergpas ligt die de noordelijke gebieden van Canada en Alaska verdeelt. Verschillende nabijgelegen meren warmen in de zomer echter aangenaam op, en bieden de mogelijkheid er te gaan zwemmen of andere watersportactiviteiten te doen. De bergachtige omgeving van Summit Lake leent zich goed voor wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen. In de winter wordt het gebied vaak gebruikt voor langlaufen en snow hikes.

Zelf Yukon ontdekken?

Treed in de voetsporen van de Yukon pioniers en boek nu je rondreis bij Connections! Liever zelf op pad en je eigen route bewandelen? Ook dat is mogelijk bij Connections. Boek hier eenvoudig, gemakkelijk en snel een goedkoop vliegticket naar Canada.

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beste Hawker Stalls in Singapore

Ga je naar Singapore? Dan zal je alvast je maag kunnen vullen met goed ...

Minder bekend, maar niet minder dan de Grand Canyon!

De Grand Canyon, die ken je ongetwijfeld? Toeristen weten makkelijk de weg te vinden ...

4 minder evidente zomerbestemmingen

Koortsachtig op zoek naar een last minute zomerbestemming en vind je Griekenland te klef, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.