Thailand, ook wel het land van de glimlach genoemd, is een zonnige, exotische vakantiebestemming met een ongedwongen, gemoedelijke sfeer. Het is een populaire vakantiebestemming voor Europeanen en heeft voor iedereen wel iets te bieden. Van backpacken tot strandvakanties en yoga treats tot citytrippen, Thailand heeft het allemaal. Weet je niet goed te kiezen tussen al die bezienswaardigheden? No worries? Wij hebben de top 8 must-do’s van Thailand voor je op een rijtje gezet!

#1 Bangkok

Misschien moet je even wennen aan de drukte en prettige chaos van Bangkok wanneer je er voor het eerst bent. Maar eenmaal geacclimatiseerd zal je zien dat de hoofdstad van Thailand een miljoenenstad is dat zoveel te bieden heeft! Laat je vervoeren in de traditionele tuk-tuks langs het prachtige Koninklijke Paleis dat bol staat van blinkende pracht en praal. Bezoek zeker de boeddhistische tempel van Wat Phra Kaew, waar je de wereldberoemde smaragdgroene Boeddha kan bewonderen. Chinatown in Bangkok is de grootste ter wereld en een ervaring op zich. Je kan er heerlijk eten bij de lokale kraampjes op straat. Wandel ook zeker even door Khao San Road, de favoriete straat voor backpackers in Bangkok.

#2 Koh Phi Phi

Het eiland Koh Phi Phi is een van de schoonste pareltjes van Thailand. De parelwitte stranden en het helderblauwe water maken deze eilandengroep tot een zeer geliefde vakantiebestemming. Koh Phi Phi ligt ten zuiden van Thailand in de Andamanse Zee en heeft een groot deel van haar natuurlijke schoonheid behouden. Vooral backpackers bezoeken dit droomeiland, om ’s nachts te gaan feesten en de volgende dag te genieten van de paradijselijke stranden. Ga zeker duikend of snorkelend het water in om de geweldige onderwaterwereld van Koh Phi Phi te beleven. Nieuwsgierig naar de andere eilandjes die Koh Phi Phi omringen? Dan is eilandhoppen de perfecte oplossing!

#3 Op jungletocht en shoppen in Chiang Mai 

Vanuit Bangkok reis je gemakkelijk per trein naar het groene noorden van Thailand. Eenmaal in de stad Chiang Mai moet je zeker even langs de Night Bazaar waar vrolijke kraampjes en kleurrijke lampjes de stad doen oplichten. Vanuit Chiang Mai kan je op jungletocht gaan in de dichtbegroeide jungle van ur gaan waarbij je met een vlot de rivier opgaat, om van kolkend water naar serene rivierbeddingen te peddelen. Je overnacht er in jungledorpjes waar je verrassend lekkere maaltijden geserveerd krijgt.

#4 Feesten met een nachtelijke zeeduik in Koh Phangan

Koh Phangan is een uniek eilandje ten noorden van Koh Samui. Het eiland staat vooral bekend om de bekende Full Moon Parties. Al jarenlang komen backpackers naar Koh Phangan om te feesten tijdens deze uitbundige avonden. Wil je meedansen en feesten op het strand, zorg dan dat je op tijd een ticket boekt want de Full Moon Parties zijn erg populair. Ben je op het eiland maar is er geen volle maan te bekennen? Geen probleem, dan ga je gewoon naar een Half Moon Party! Klaar met feesten? Eenmaal uitgefeest kan je heerlijk bijkomen op de zonovergoten stranden. Duikeiland Koh Tao ligt om de hoek dus duikliefhebbers weten waar ze heen moeten gaan voor een prachtig diepzeeleven in kraakhelder water.

#5 Ontdek de verborgen schatten van Khao Sok 

Het Khao Sok National Park is een prachtig park met een eeuwenoud regenwoud, bulderende watervallen en zeer divers wild life. Je kan in dit park een overnachting boeken wat op zijn kleinst gezegd een bijzondere ervaring is. ‘s Ochtends hoor je de jungle ontwaken en zie je de apen door de bomen slingeren. Khao Sok kent kalksteenformaties die 900 meter de lucht in schieten. Als je goed zoekt, ontdek je verborgen valleien en donkere grotten en zal je versteld staan van wat de natuur je hier te bieden heeft.

#6 Bezoek het indrukwekkende Bridge over the river Kwai

In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn dat ook wel de naam ‘Dodenspoorlijn’ krijgt doordat er bijna 100.000 Aziaten en gevangenen stierven tijdens de bouw. Vlakbij het plaatsje Kanchanaburi ligt de befaamde Bridge over the river Kwai. Vooral de geschiedenis van deze brug en het spoor maken van deze plek een beladen maar ook fascinerende bestemming. De musea in Kanchanaburi en erebegraafplaatsen zullen je niet onberoerd laten als de historie vanuit het verleden tot je spreekt.

#7 Bezoek de tempels van Sukhothai

Het plaatsje Sukhothai en het gelijknamige park staan bekend om hun historische erfgoed. Je vindt hier prachtige tempels, vaak nog in goede staat. De mooiste tempel is ongetwijfeld Mahathat. Door de unieke architectuur van de ruïnes en gebouwen springt deze tempel er gelijk uit. In Sukhothai kan je fietsen huren om zo de tempels, paleizen en de prachtige omgeving van het park te verkennen. Het stadje Sukhothai was vroeger de eerste van het oude Siam en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je wil weten waarom, moet je het zeker eens bezoeken!

#8 Enjoy the beachlife of Krabi

Krabi is een kustplaatsje in het westen van Thailand en absoluut een bezoek waard. Vooral de veelzijdigheid maakt het een zeer geliefde plek voor reizigers, voor zowel jong als oud. Vanuit Krabi kan je op boottrip naar de verschillende eilanden in de omgeving. Je kan er gaan rotsklimmen, duiken en snorkelen of gewoon relaxen op het strand. De vele toprestaurants en de gezellige nachtmarkt maken van Krabi een perfecte hangout voor een zalige vakantie!

Zelf Thailand ontdekken?

Boek dan nu een compleet verzorgde rondreis door Thailand of een goedkoop vliegticket naar Bangkok bij Connections. Go explore Thailand!


Foto’s via Unsplash

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De veiligste reislanden ter wereld

Ben je een angsthaas? Ga je graag veilig op reis? Dan hebben we goed ...

De 10 beste Italiaanse restaurants in New York

Van Brooklyn tot West Village en ossobuco alla Milanese tot gamberi oreganate, in New ...

Alleen op reis? Dit zijn 10 topbestemmingen om heen te gaan!

Voor sommige mensen is de gedachte aan een soloreis alleen al angstaanjagend. Maar geloof ...

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.