Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de reisspecialisten en klanten van Connections? We are #thetravellinggeneration and we just love it! Onder de naam Travel Talks delen we op dit platform dan ook graag reisinspiratie, fotoverslagen en tips van de reislustige medemens. Deze keer neemt Andries Willekens, Travel Shop manager van Connections Oostende je mee naar het prachtige en veelzijdige Valencia!

Je zou kunnen zeggen dat Valencia 3 stadsdelen heeft: het oude stadcentrum, het vernieuwde deel Arts y Sciencias, en het strand. Het oude stadcentrum is onderverdeeld in een paar wijken, waaronder de gezellige buurt  ‘Carmen’.  Bij  Arts  y   Sciencias  heb  je  verschillende  impressionante  gebouwen, waaronder Oceanigraficó.  Deze delen liggen in de drooggelegde rivier, een groot stadspark als het ware. Hier wordt gesport, mensen komen samen, er wordt gegeten en gedronken. Het vormt als het ware de groene long van de stad.

Bezoek Valencia in het laagseizoen!

Wat mij vooral opviel aan deze stad is dat er veel ruimte is, maar dit kan ook wel liggen aan het feit dat ik Valencia heb bezocht in het laagseizoen, en er dus geen massa’s toeristen waren, In de zomer vertrekken vanuit Valencia cruiseschepen naar de rest van de Middellandse Zee, waarschijnlijk is het dan een stuk drukker.

Valencia by bike

Valencia kan je gemakkelijk per fiets gaan ontdekken. De wegen hebben brede fietspaden, en de huurprijs schommelt tussen de €6 en €15 om een dagje met de fiets op stap te gaan. Valencia verkennen per fiets is aangenaam, je kan een fietstour boeken of op eigen gelegenheid de stad gaan ontdekken.

Typisch Valenciaanse producten die je geproefd moet hebben!

  • Paella: dit gekende Spaanse éénpansgerecht met vis en schaaldieren komt van deze streek en je vindt het dan ook in verschillende soorten terug.
  • Horchata de chufa: amandeldrankje dat vooral tijdens de ‘merienda’ gedronken wordt, oftewel het zoete middag tussendoortje in de warmere maanden.
  • Agua de Valencia: heeft niets met water te maken! Een lekker, maar verraderlijk drankje bestaande uit cava en appelsiensap.

Andries’ favoriete eetadresjes van Valencia

El Tap – Voornamelijk lunch met typische Valenciaanse gerechten. Wij aten hier een dagmenu bestaande uit een soepje van flespompoen, Tomate Valenciana (vleestomaat met sardientjes, uitjes en olijven)  en tartaar van tonijn als hoofdgerecht. Als dessert kregen we een tiramisu van amandeltjes. De prijs was ook fijn, we betaalden hier €18,50 per persoon.
El Tap, Carrer de Roteros, 9 46003 – Valencia

Zynnia – Dit restaurant ligt aan de Gran Via Marques del Turía (vlakbij Palau de Musica). We herinneren het als het roze restaurant, door de inrichting en decoratiestukken. Bij Zynnia werden we super vriendelijk onthaald, lekker eten en prijs-kwaliteit meer dan in orde. Geen super grote zaak, reserveren is dus wel aan te raden.
Plaça de Cánovas del Castillo 1 46005 – Valencia

Mercado de Colon – Deze open markt, waar je invloeden herkent van Gaudí, herbergt horecazaken waar je terecht kunt voor een snelle hap of een aperitief. Aanrader!
Mercado de Colon Carrer de Jorge Juan 19 46004 – Valencia

 Espero que te diviertas!

Andries Willekens – #thetravellinggeneration

Zelf Valencia ontdekken?

Boek dan snel een goedkoop vliegticket naar Valencia via Connections en proef hoe verrassend Europa kan zijn!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Win een geweldige citytrip naar New York in samenwerking met Decovry.com

De specialist in reizen richting New York? Zonder twijfel Connections. Logisch dus dat Decovry.com, ...

Winterzon in het ongerepte emiraat Ras Al Khaimah

Dubai kende de afgelopen jaren een stevige boom, maar er zijn nog heel wat ...

Perfect tijdens de herfst? Belgrado!

Al plannen aan het smeden voor een citytrip in de herfst? Dat begrijpen we ...

Travel Talks: 12 must-visits voor Washington D.C.

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.