Canada is een van de mooiste landen ter wereld en ideaal om te doorkruisen met de auto of camper. Zo zijn er verschillende prachtige routes die het bewijs leveren dat het niet om de bestemming draait, maar om de reis zelf. Van Alberta tot Quebec en Ontario tot Brits-Columbia, in Canada kan je kilometers aan adembenemende landschappen ontdekken zoals stranden, fjorden, bergen en toendra’s. Om maar niet te spreken over de prachtige wildlife die je er kan tegenkomen. Daarom 8 roadtrips door Canadese landschappen die je met hun schoonheid en diversiteit zullen omverblazen!

#1 Yellowhead Highway

Provincies: Manitoba, Saskatchewan, Alberta en Brits-Columbia
Lengte: 2.859 km

De bijna 3.000 km lange Yellowhead Highway doorkruist 4 provincies van oost naar west en verbindt Winnipeg met Graham Island. Je hebt de keuze uit tal van mooie stops langs de weg, want deze route is prachtig. Er wordt vaak gezegd dat het nemen van de Yellowhead is als een reisje door parken, omdat je maar liefst 90 provinciale en nationale parken en historische plaatsjes doorkruist.

#2 Icefields Parkway

Provincie: Alberta
Lengte: 229 km

Deze route is vernoemd naar de meer dan honderd oude gletsjers langs de weg. Deze weg die Lake Louise met Jasper verbindt, heeft een reputatie als de mooiste snelweg ter wereld. Over de 229 kilometer vind je wilde, authentieke landschappen van besneeuwde bergen en kabbelende rivieren. De ontzagwekkende natuur en de overvloed aan wilde dieren maken deze route een must voor liefhebbers van het buitenleven. Stap uit de auto voor een wandeling waarbij je zeker wilde schapen of herten zult zien. Blijf wel alert, de kans dat je een zwarte beer of grizzly tegenkomt is zeker aanwezig!

#3 Route 430

Provincie: Newfoundland en Labrador
Lengte: 147 km

Minder bekend maar daarom niet minder een must-see, Newfoundland en Labrador Route 430 begint in Gander en eindigt in Wesleyville, langs een kustlijn van adembenemende landschappen. Neem de tijd om te stoppen bij Gros Morne National Park en Anse aux Meadows National Historical Site, beide gerangschikt als UNESCO-werelderfgoed en zeker de omwegen waard. Je ontdekt een landschap van contrasten, bestaande uit stranden, moerassen en majestueuze bossen. Als je van wandelen houdt, kan je de arctische hooglanden te voet verkennen: je zal paden kruisen met hazen, kariboes en elanden.

#4 The Whale Route

Provincie: Quebec
Lengte: 1730 km

Als je een inwoner van Quebec de belangrijkste route vraagt om te ontdekken, zal hij waarschijnlijk de “route des baleines” (de walvisroute) vermelden. Deze snelweg die Tadoussac met Blanc-Sablon verbindt, maakt deel uit van Route 138 en loopt door een tiental kustplaatsen, waarvan er verschillende het Marine Park Saguenay-St. Lawrence vormen. Je kan walvissen spotten of zelfs van dichtbij en persoonlijk met ze meekijken per boot. Het walvisballet is een geweldig spektakel, en een must voor je bucket list. Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer uitdaging: ga op kajak tocht op zee, koude rillingen gegarandeerd!

#5 Georgian Bay

Provincie: Ontario
Lengte: 1.050 km

Plan meerdere stops langs deze snelweg, want de landschappen zijn hier magisch: kliffen die in het turquoise water en enkele van de langste stranden van het land duiken, om nog maar te zwijgen van de herten en visarenden. Bereid je voor om weggeblazen te worden! Georgian Bay biedt talloze schatten, waaronder de 30.000 eilanden van Parry Sound, om per kano of kajak te bezoeken. Probeer een compleet originele ervaring als je in Tobermory aankomt, waar je de reis naar Flowerpot Island kan maken op een boot met glazen bodem waarbij je de scheepswrakken in de zee kan zien. Niet te missen!

Natuurlijk kan je de baai niet verlaten zonder de 11 kilometer gouden zand van Sauble Beach on Lake Huron, de trots van Ontario, te hebben gelopen.

#6 Sea to Sky Highway

Provincie: Brits-Columbia
Lengte: 377 km

De Sea to Sky Highway (Highway 99) is de enige manier om vanuit Vancouver langs de westkust van Canada naar Whistler te komen. Het loopt langs Howe Sound en een stuk oceaan om de bergen te bereiken, waardoor het de naam Sea to Sky Highway heeft gekregen. De landschappen zijn uniek, met overvloedige bossen, kristalhelder water en majestueuze watervallen. Allerlei adembenemend mooie landschappen zijn te vinden langs Highway 99, omdat dit gebied wordt doorkruist door verschillende klimaatzones. Een beetje voorzichtigheid en voorbereidingen kunnen nodig zijn op de Sea to Sky Highway, omdat weersomstandigheden onderweg snel kunnen veranderen.

#7 Dempster Highway

Provincies: Yukon en Noordwestelijke Gebieden
Lengte: 740 km

Of het nu zomer, winter, herfst of lente is, er zijn geen woorden om de uitzichten te beschrijven die de weggebruikers te wachten staan op deze panoramische route die zich over twee gebieden uitstrekt. De Dempster Highway kruist de poolcirkel en is een lange weg met winderige koude stukken en duizelingwekkende bergketens die de lucht lijken te raken. Tsiigehtchic, aan de samenvloeiing van de Mackenzie en de Arctic Red River, biedt een prachtig panorama van de rivieren. Je kan ook een korte excursie maken en de meest frisse lucht inademen die je ooit hebt ingeademd. Of je kan gaan peddelen en vissen op het prachtige Campbellmeer.

#8 The Alaska Highway

Provincies: Brits-Columbia naar Alaska
Lengte: 2.232 km

Deze schilderachtige snelweg staat op de to-do-list van veel avonturiers, en het is zonder twijfel de meest spectaculaire manier om Alaska vanuit Canada te bereiken. Wilde uitgestrektheid, onherbergzame landschappen en soms extreme omstandigheden wachten je op. De Alaska Highway is een reis op zich. Hoewel de weg het hele jaar geopend is, bereiden de meeste reizigers zich voor om tussen mei en september te vertrekken omdat het klimaat er dan milder is en het rijden gemakkelijker. Je zal niet veel beschaving tegenkomen, maar de fauna is bijzonder interessant. Langs uitgestrekte sparrenbossen ontmoet je de lokale bevolking: beren, arenden, kariboes, elanden en zelfs bizons. Bereid je goed voor op deze reis, want er zijn niet veel hotels en restaurants, maar het spektakel is echt de moeite waard.

Welke route staat bovenaan jouw lijstje?

Welke route geniet jouw voorkeur? Ontdek het tijdens een volgende reis naar en door Canada? Boek snel een goedkoop vliegticket met Connections and explore Canada!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kom op zondag 7 oktober naar onze AMERI-CAN DAY!

Wil je alles weten over Noord-Amerika, dan moet je simpelweg op zondag 7 oktober ...

Logeren op de Chinese muur ?!?

De Chinese Muur. Een plek die ook wel één van De Zeven Wereldwonderen wordt ...

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

Wicked Wild Wild West

Fan van epische road trips en wil je je laten overdonderen door natuurpracht? Vink ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.