Cuba is populair. Meer nog de New York Times heeft het land een tijdje uitgeroepen tot dé bestemming om je vakantie door te brengen. Logisch, want het land heeft de bezoeker heel wat te bieden. Maak je klaar voor de latin vibes die je doorheen het hele land overspoelen!

Wees er snel bij

Cuba wordt steeds meer toeristisch, daarom dat je nu moet handelen. Nu kun je er nog onbedorven plekjes bij de vleet vinden. Het land verandert op een traag tempo en daar profiteer jij als reiziger van om nog de authentieke sfeer te proeven. Grote multinationals hebben hier hun stempel nog niet kunnen drukken.

Het kloppende hart Havana

De hoofdstad van Cuba is een waar genot voor al je zintuigen. De geur, de vibe en de prachtige koloniale gebouwen, je vindt ze nergens anders. Nergens zie je zoveel oude, Amerikaanse wagens door het straatbeeld cruisen. Voor liefhebbers van oldtimers is dit het walhalla. Ben je in de hoofdstad dan mag een tussenstop in het oude Havana niet ontbreken. Dwaal door de smalle straatjes, proef de lokale lekkernijen en geniet van de sfeer. De avond wil je waarschijnlijk doorbrengen op de Malecon met zicht op zee. Een andere must visit is zeker het Museo de la Revolucion, zeker als je een beetje de geschiedenis van Cuba en het communisme wil begrijpen. Ben je wel in voor een streepje muziek? De Bueno Vista Social Club zal je letterlijk en figuurlijk van je sokken blazen!

Prachtige stranden

Vaak kiezen reizigers voor een strandvakantie in Cuba. Niet mis mee, maar weet wel dat Cuba veel meer voor je in petto heeft. Ga je toch de zandkorrels opzoeken dan vind je hier prachtige stranden bij de vleet. In het westen is Viñales de hotspot, terwijl in het oosten Guardalavaca Beach de place to be is voor zonnekloppers.

Muziek is nooit ver weg

In Cuba is muziek nooit ver weg. In elke wijk hoor je wel een streepje muziek. Wil je zelf een danspasje zetten, dan hoef je nooit ver te lopen. De salsa zit hier in het lijf. Wil je Cuba beleven als een echte Cubaan? Dan hebben we bij Connections met de Taste of Cuba tour voor jou de perfecte eerste kennismaking in petto. Je verblijft bij Cubanen thuis terwijl je zowel Havana, Viñales, Cienfuegos als het prachtige openluchtmuseum Trinidad meepikt. Wil je verlengen met een strandvakantie, dan is dat perfect mogelijk!

Cuba Expert Anne-Sophie Petit:

“Cuba is het land van de authentieke ontmoetingen … Trots op hun identiteit en cultuur; de Cubanen steken hun liefde voor hun land nooit onder stoelen of banken. En het moet gezegd worden: met recht en reden! De tijd lijkt hier stilgezet aan het eind van hun revolutie.

In Havana is de Fabrica del arte de ‘place to be voor liefhebbers van kunst. De Casa Fuster is ook de moeite waard. Feeling too hot? Neem een verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden van Las Terrazas! En ook de onderwaterwereld van Cuba’s kristalheldere oceaan moet je echt zien.”

Dus laat maar komen dat masker en die snorkel. Het wordt genieten! Salsa op elke hoek van de straat, oldtimers, een rijk koloniaal verleden en prachtige natuur. Of je nu in een casa particular of hotel verblijft; Cuba … is magisch!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10 must-visits van New York!

New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en ...

Met de Vespa door Piemonte

Combineer een Italiaans icoon de Vespa met een geweldige streek, Piemonte, en je hebt ...

Travel Talks: 12 must-visits voor Washington D.C.

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.