Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de reisspecialisten en klanten van Connections? We are #thetravellinggeneration and we just love it! Onder de naam Travel Talks delen we op dit platform dan ook graag reisinspiratie, fotoverslagen en tips van de reislustige medemens. Dit keer neemt Stefanie Van Broeck van Travel Shop Gent je mee naar het ongerepte en prachtige Nieuw-Zeeland. Stefanie maakte een camper rondreis en geeft je graag enkele tips. Go explore the Land of the Kiwi!

Vanaf dag één zal dit land je hart veroveren en de ideale manier om deze natuurwonderen te ontdekken doe je met een camper. Hier rijd je op eindeloze wegen van het ene landschap naar het andere en geniet je elke minuut van de dag. Nieuw-Zeeland heeft dan ook eindeloze mogelijkheden voor het huren van een camper maar het aanbod voor de campgrounds zijn nog veel groter. Het grote voordeel is dat wanneer je een self contained voertuig huurt, meestal in de vorm van een “Porta Potti” toilet, je overal vrij mag kamperen.

Verder heb je nog de campgrounds van het Department of Conservation (DOC) waar je voor een paar dollars in een Nationaal Park kan kamperen. Op sommige plaatsen zijn er dan ook toiletten, douches en kookmogelijkheden aanwezig. Als je op zoek bent naar nog meer faciliteiten als bijvoorbeeld wasmachines, dan zijn er nog de Holiday Parks.

De wegen in Nieuw Zeeland lenen zich er perfect voor om een selfdrive te doen, buiten soms wat bochtenwerk en wegenwerken zijn de wegen prima! Alles staat ook duidelijk aangegeven en wanneer je het eenmaal gewend bent om links te rijden gaat het allemaal zeer vlot.

Waarom je dus zeker met een camper door Nieuw-Zeeland zou moeten reizen:

  • Geniet van prachtige sterrenhemels, want zeg nu zelf, in een hotel ga je zo’n prachtig uitzicht niet hebben!
  • Naast sterrenhemels kan je ook genieten van een prachtige zonsondergang. Dat de hemel ineens paars kleurt, in Nieuw-Zeeland kan het plots gebeuren!
  • Het leuke aan reizen met een camper is ook dat je alles doet in de natuur. Zo kan je een verfrissende duik nemen in het water na een stevige wandeling, en nadien kook je gezellig op de campground.
  • Geniet van de vrijheid dat een camper reis door Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Je zit niet vast op een bepaalde route, als je ergens een mooi plekje ziet kan je gewoon stoppen en je installeren voor de komende nacht.

Dé plek waar je zeker een paar nachten moet verblijven is in Gentle Annie’s Beach, aan de West Coast van het Zuidereiland. Niet alleen de prachtige omgeving maar ook de geweldige faciliteiten zoals de pizza oven zullen je hart snel veroveren. Terwijl het supervriendelijke personeel je tips geeft over de omgeving, kan je genieten van de home made en plantaardige gerechtjes die ze serveren. Geniet van de rust op de campground, of maak prachtige wandelingen in de buurt zoals de Charming Creek Walkway of wandel tot Scott’s Beach, een deel van de Heaphy Track. Een ander favoriet plekje van mijn rondreis door Nieuw-Zeeland was Meiklejohns Bay in de omgeving van Glenorchy. Ook een bezoekje waard!

Zelf met de camper Nieuw-Zeeland ontdekken?

Het kan met Connections! Bij ons boek je scherpgeprijsde vliegtickets naar Nieuw-Zeeland en boek je een selfdrive of compleet verzorgde rondreis naar het land van de Kiwi’s!

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De veiligste reislanden ter wereld

Ben je een angsthaas? Ga je graag veilig op reis? Dan hebben we goed ...

De veelzijdigheid van New England

New England is wellicht een minder bekende, maar wel zeer unieke en veelzijdige streek ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.