Reizen naar onze tegenvoeters in Oceanië zitten meer dan ooit in de lift. Logisch, want zowel Australië als Nieuw-Zeeland zijn twee fantastische landen, die bulken van de bezienswaardigheden en waar de natuurpracht uit alle poriën spat. Wij geven je alvast 4 epische belevenissen mee, die je simpelweg moet meepikken.

1. THE REEF SLEEP (AUSTRALIË)

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en van ongekende schoonheid. Logisch dat het tot de grootste natuurwonderen op aarde wordt gerekend. Het is een waar walhalla voor snorkelaars en duikers. Maar wist je dat je ook boven het rif kunt slapen? The Reef Sleep laat je overnachten onder de machtige sterrenhemel op een ponton boven Hardy Reef, één van de meest spectaculaire delen van het rif. Overdag duik, snorkel en zwem je naar hartenlust, terwijl je ‘s avonds de BBQ aansteekt en geniet van de ondergaande zon. Overnachten doe je in een swag, een knusse tent.

2. CRUISEN OVER THE GREAT OCEAN ROAD (AUSTRALIË)

Deze weg langs de zuidkust van Australië staat garant voor adembenemende vergezichten, tal van bezienswaardigheden en heel wat geweldige surfspots. De weg kronkelt maar liefst 240 km lang tussen Torquay en Warrnambool. Vergaap je aan de Twaalf Apostelen die uit het water rijzen, lunch in één van de talrijke restaurantjes met zicht op de oceaan en spot walvissen. Maar ook een tripje naar het regenwoud, wijngaarden of één van de talrijke nationale parken behoort hier tot de mogelijkheden.

3. KANGAROO ISLAND (AUSTRALIË)

Wie Australië zegt, zegt kangoeroes. Op Kangaroo Island zijn deze beestjes rijkelijk aanwezig, maar je treft er ook koala’s, wallaby’s, pinguïns en heel wat andere dieren. Kangaroo Island staat verder garant voor ruige kliffen, heel wat verborgen baaitjes en een uitgestrekt bush. Geniet van de lokale wijnen, tientallen vogelsoorten en wie weet kun je er wel een stukje mee zwemmen met dolfijnen.

4. HOBBITON (NIEUW-ZEELAND)

Alle pracht van Nieuw-Zeeland samenvatten in één alinea is onmogelijk, daar is een boek voor nodig. Over boeken gesproken, als het woord hobbit je wat zegt ben je ongetwijfeld fan van Lord of The Rings. Er zijn trouwens ook enkele sensationele films over gemaakt en de filmset was het machtige landschap in Nieuw-Zeeland. Tijdens een bezoek aan Hobbiton struin je door de filmset en kom je alles te weten over hoe Nieuw-Zeeland werd omgetoverd tot Midden-Aarde. Voor de liefhebbers vormt dit een feest van herkenning, maar zelfs als je de films niet gezien hebt blijft het landschap ronduit adembenemend.

Meer weten over alle mogelijkheden? Begeef je naar een travel shop en/of doe inspiratie op online.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.