Onderneem je een reis naar de andere kant van de wereld, dan mag je slaapplaats toch net dat tikkeltje meer hebben, nee? Australië en Nieuw-Zeeland zijn twee prachtige landen, logisch dus dat er heel wat bijzondere plekjes zijn om te logeren en de nacht door te brengen. Wij selecteerden alvast 5 wel heel bijzondere plekjes, waar het heerlijk wegdromen is. Wedden dat je zelden beter hebt geslapen dan daar!

Australië

Slapen in een uniek ecokamp

Draag je duurzaamheid hoog in het vaandel? Reserveer enkele nachten in Paperbark Camp. Dit ecokamp ligt op twee uurtjes rijden van Sydney en is meer dan de moeite waard. Hier logeer je in de bush, zonder dat je aan comfort inboet. Onder de canvas tent, bovenop een houten platform slaap je prinsheerlijk, terwijl de natuur je omringt. Eens je uit je tent komt, bevind je je op wandelafstand van Jervis Bay, terwijl je zelfs vanuit je tent heel wat wilde dieren spot. Ideaal om even één te worden met de natuur.

Aan de rand van een lagune

Wil je kleinschalig logeren in een unieke safaritent aan de rand van een lagune? Kruis Tanja Lagoon Camp dan maar aan. In het Mimosa Rocks National Park ben je omgeven door de natuur, terwijl je tent toch van alle gemakken voorzien is. Je kookt hier super makkelijk je eigen potje, maar als het wat luxueuzer mag: er zijn ook heel wat leuke restaurantjes in de buurt. Overdag spring je in een kano om de lagune te verkennen of begeef je je naar het prachtige goudgele strand van Grillards Beach.

Glamping in alle comfort

Ben je wel te vinden voor wat luxe? Tilba Lake Camp zal je verwachtingen ruimschoots overtreffen. Met zicht op de Pacific Ocean pikken romantische zielen de perfecte zonsondergang mee, terwijl je bij terugkomst je kunt terugtrekken in een uiterst stijlvolle tent of een ecohut. Hier word je van aankomst tot vertrek in de watten gelegd. Op luttele kilometers vind je langgerekte zandstranden en Mount Gulaga. Wil je wat couleur locale proeven breng dan zeker het stadje Tilba eens een bezoekje, de gastvrijheid is er overweldigend.

Nieuw-Zeeland

Even alleen op de wereld

Nu is het op Nieuw-Zeeland sowieso niet echt moeilijk om je even alleen op de wereld te voelen, maar kies je voor een ecocabin dan beleef je het op en top. Ze zijn helemaal opgetrokken uit glas, waardoor je écht in de natuur lijkt te slapen. In de buurt van Christchurch vind je maar liefst 7 van deze cabines. De exacte locatie maakt deel uit van het avontuur, want je gaat ernaar op zoek! Vergeet de WiFi, trek je wandelschoenen aan en geef je enkele dagen over aan de natuurpracht van Nieuw-Zeeland. We geven het je op een briefje: je keert als herboren terug.

Aan het meer

Aan de oever van Lake Wakatipu, niet ver van Queenstown ligt The Headwaters. Je kan hier ecocamperen in Camp Glenorchy, maar net zo goed huur je een Net Zero Energy Cabine. Deze cabines hebben geen impact op de natuur, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Toch zijn ze van alle luxe voorzien en liggen ze in een prachtig gebied. Verken de steek met de moutainbike of per paard. Maar net zo goed kan het met de kano, met de 4X4 of zelfs met een watervliegtuig. Deze regio heeft zowel voor de avonturier, de vogelspotter als de natuurliefhebber heel wat in zijn mars. Laat de natuur je inpalmen!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

4 epische avonturen in Australië of Nieuw-Zeeland

Reizen naar onze tegenvoeters in Oceanië zitten meer dan ooit in de lift. Logisch, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.