Als we aan Azië denken, komt Japan misschien wel als een van de eerste dingen naar boven. Dit prachtige land heeft veel te bieden. Met grote bergen tot prachtige landschappen. Japan is een land met veel variatie. Maar hoe weet je nou welke steden je echt moet bezoeken? Hoe houd je het hoofd boven water bij de talloze toeristensites? Om een duidelijk overzicht te krijgen wat de mooiste steden van Japan zijn, geven we je hieronder 3 topsteden om op citytrip te gaan.

Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan, en een keigrote stad met meer inwoners dan heel België telt! Als grootste stad van het land telt het talloze bezienswaardigheden die het waard zijn om te bezoeken. Het is een stad die nooit slaapt. Dit komt deels door de enorme populatie en door de vele toeristen. Tokyo telt maar liefst 5 dierentuinen! Daarnaast is een bezoek aan de oudste tempel van de stad een must-visit! De stad telt trouwens ook het drukste kruispunt ter wereld. Dit kruispunt genaamd Shibuya verwerkt elk groen licht circa 2500 man. Ook kan je de grootste discotheek van Azië in deze stad vinden, genaamd Velfarre. Bezoek de hippe wijk Shinjuku met zijn vele winkels en restaurantjes. Wees voorbereid, deze wijk laat Time Square lijken op een gloeilampje.

Osaka

Een andere populaire stad in Japan is Osaka. De stad staat bekend om zijn prachtige tempels. Wat deze tempels zo speciaal maken is dat ze nog steeds actief gebruikt worden door de Japanners. Naast de vele tempels die verspreid staan door de stad, telt Osaka veel streetfood kraampjes. Kuromon Ichiba Market is een van de beste plekken voor goed eten uit de stad.  Bestel een ijskoud Ashai biertje en knoop een leuk gesprek met one of the locals aan en je beleeft gegarandeerd een onvergetelijke avond. Zin in iets anders? Bezoek Osaka Aquarium Kaiyukan, het grootste aquarium ter wereld!

Nikko

Klaar met drukke straten gevuld met mensen en verkeer? Bezoek het prachtige stadje Nikko! Vanouds is de stad een bekend pelgrimsoord voor boeddhistische monniken. Er zijn prachtige tempels verspreid door de hele stad. Een echte aanrader is om de heilige brug Shin Kyo te bezoeken. Dit is een oude rode brug die 2 oevers verbindt. Als je over de brug heen loopt kom je in een heilig bos terecht. Eenmaal uit het bos kom je in een enorme tempelstad terecht. Gevuld met mausolea en Japanse houtsculpturen kan je een wandeling door de vele paleistuinen rond de gebouwen maken. In deze tuinen kan je de vele bergachtige landschappen, meren, watervallen, wilde apen en wandelroutes vinden. Klaar met het culturele gedoe? Bezoek een Japanse Spa en laat jezelf verwennen!

Ook op citytrip naar één van deze indrukwekkende steden in Japan?

Bekijk dan snel ons aanbod citytrips en vliegtickets op Connections.be!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cuba : helemaal in de ban van de latin vibes!

Cuba is populair. Meer nog de New York Times heeft het land een tijdje ...

Laat je betoveren door New Mexico

De bijnaam van New Mexico is ‘Land van Betovering’, en dat is niet voor ...

3 niet te missen upcoming events in Sri Lanka

Goudgele stranden, fantastische tempels en een super vriendelijke bevolking, logisch dat Sri Lanka steeds ...

Van Montreal naar Quebec

Ben je op zoek naar een epische roadtrip boordevol wilde natuur, walvissen én geweldige ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.