Dubai kende de afgelopen jaren een stevige boom, maar er zijn nog heel wat andere Emiraten die meer dan de moeite waard zijn. De nieuwste telg in het aanbod van Connections? Het ongerepte Ras Al Khaimah. Een topbestemming voor iedereen die op zoek is naar een zorgeloze vakantie met een stralende winterzon! 

Hoewel Ras El Khaimah niet de weerklank heeft van het mondaine Dubai, ligt dit unieke pareltje op amper 45 minuten rijden van Dubai International Airport. Je vindt dit plekje op het meest noordelijke puntje van het schiereiland van de Verenigde Arabische Emiraten. Verwacht hier geen klatergoud, peperdure wagen of torenhoge wolkenkrabbers. Het toerisme staat hier nog in zijn kinderschoenen en er wordt volop ingezet op authenticiteit. Een schitterende kustlijn met parelwitte stranden leent zich uitstekend tot zonnekloppen terwijl achter je de immense woestijn zich uitstrekt. Terracotta tinten omringen je gedurende het hele verblijf.

Een eeuwenoude geschiedenis

Natuurlijk kun je enkele prinsheerlijke dagen doorbrengen in je luxeresort, maar net zo goed trek je er op uit. Je duikt hier immers in meer dan 7.000 jaar geschiedenis en Ras Al Khaimah staat dan ook bekend als de meest authentieke bestemming in het Midden-Oosten. Maar liefst 18 eeuwenoude gebouwen wachten tot jij ze ontdekt. De toeristische trekpleister is ongetwijfeld het Dhayah Fort dat dateert uit de 19de eeuw en uitkijkt over de omliggende palmtuinen, de zee en de bergen. Machtig!

Zoek het avontuur op!

Genieten van een brandende winterzon is één, net zo goed beleef je hier een avontuurlijke vakantie. Overwin met een 4×4 de duinen, ga sandboarden of trek op de rug van een kameel de woestijn in. De ruige bergen lenen zich voor een stevige wandeltocht en/of beklimming. Vaak worden deze excursies door een typische Arabische maaltijd, laat deze kans zeker niet schieten Vergeet je niet in te smeren! De Arabische golf staat dan weer garant voor tal van wateractiviteiten. Zeilen, jetskiën, wakeboarden of flyboarden, alles kan. Heel wat hotels bieden deze mogelijkheden aan.

Meer dan enkel zand…

Door de meer dan gemiddelde regenval vormt het emiraat één van de meest vruchtbare regio’s. De palmen tieren dan ook welig en je ontdekt heel wat natuurlijke lagunes. De stad wordt in twee gedeeld door de Ras Al Khaimah Creek die de mangroven tot in de stad leidt. Best wel uitzonderlijk in deze regio. Wil je deze mangroven verkennen? Huur een kayak en rep je het water op. Je spot er ontelbare vogels.

Met de zipline van de Jebel Jais

Op zoek naar wat adrenaline? Zoef dan aan een zipline van de Jebel Jais, de hoogste berg van het emiraat. Voor je kunt afdalen moet je wel langs de rotswand je aan de kabel een weg naar boven banen. Pittig!

Schiereiland Musadam

Een prachtige excursie is die naar het Noorwegen van het Arabisch schiereiland. Dit stukje Oman doet je immers denken aan de Noorse fjorden. Een prachtig stukje natuur met oprijzende rotswanden en enkele fraaie stranden.

Ras El Khaimah, een heerlijke winterbestemming

Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in januari vormt deze streek de perfecte bestemming om vitamine D op te doen. Wil je eens wat anders dan Dubai en een authentieke ervaring beleven, dan voel je je hier ongetwijfeld als een vis in het water.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

In het spoor van Zaha Hadid: 5 van haar mooiste ontwerpen wereldwijd

De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ...

Liefdevol Laos

Terwijl Vietnam bij zowat iedereen wel een belletje doet rinkelen is dit veel minder ...

De hip & happening van 2019

Deze zomer nog geen plannen? Bekijk dan eens de typische en atypische bestemmingen van ...

Verlaten en prachtig …

Je alleen op de wereld voelen? Genieten van prachtige bouwwerken zonder een massa anderen? ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.