De Limburgse Elise Mertens behoort tot de top van de wereldtennis, maar houdt daarnaast evenveel van honden als van tennisballen, zou besties met Donald Duck kunnen worden én ruilt België misschien ooit wel ‘s in voor Hawaii. Het sportgezicht van Connections klapt uit de biecht.

Slechts 23 lentes jong, maar toch koestert ze bijna twee decennia lang een onuitputbare liefde voor tennis. We vroegen ons af waar deze ontstaan is en waar haar andere passies zich bevinden. “Op vierjarige leeftijd introduceerde mijn zus me in de wondere wereld van tennis. Ik groeide op met voorbeelden als Justine Henin en Kim Clijsters, wat uiteindelijk uitmondde in een voorlopig hoogste ranking van nummer 12 op de wereldranglijst.”

Mochten de sportkriebels aan Elise voorbij zijn gegaan, zouden heel wat andere beroepen haar een knipoog geworpen hebben. “Behalve beenhouwer. Als rasechte dierenvriend in hart en nieren – én met vier viervoeters thuis – zou dit nooit een optie zijn. Telkens wanneer ik de deur achter me toetrek voor het volgende toernooi zijn zij de enige die ik écht zou missen.”

Met een tennisseizoen dat slechts één maand per jaar slaapt, is het Elise’s gewoonte steeds onderweg te zijn. Enkel de maand november brengt complete rust met zich mee. “Nou ja rust: ik ben een bezige bij! Tijdens mijn laatste trip trok ik naar Portugal: ik huurde een auto en trok er zelf op uit. De kustlijn van Faro naar Lissabon kent alvast geen geheimen meer voor mij!” Mocht tijd haar gunstig gezind zijn, zou ze vaker de ontdekkingsreiziger in zich naar boven halen. “Mijn droombestemming is Afrika: lekker rond cruisen op safari. Maar nog leuker lijkt me misschien Ijsland. Door tennis sta ik best wel vaak in de zon: frisse bestemmingen staan daardoor nog hoger op mijn to-travel-lijstje.”

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn, dit sportleventje? “Hoeveel ik ook van de sport hou, toch vind ik thuiskomen en vrienden om me heen even gelukzalig. Daar bovenop nog wat wonderschone natuur, steeds een raam dat open kan (essentieel tijdens het reizen) en die glimlach gaat niet meer van m’n gezicht. Tenzij ik naar mijn gevoel te lang op eten moet wachten, dan zie je vast wel een frons op mijn voorhoofd verschijnen.”

Met nog een schitterende carrière te gaan, zit Elise vol goede moed om geen enkele bal mis te slaan. “Ik blijf ondertussen genieten van de kleine gelukjes: een zonnige wandeling, een avondje ‘Thuis’ kijken op de bank of toch gewoon lekker landen als Hawaii bezoeken. Iets minder klein dan de eerste twee, maar wel puur geluk.”

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Stockholm & de 3 beste bars: het ontdekken waard!

De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe ...

Must-have reisaccessoires voor deze zomer

Als doorgewinterde reizigers en gadgetfreaks combineren we graag beide passies. Er zijn heel wat ...

7x de beste nachtclubs van New York

New York City staat bekend als ‘the city that never sleeps’, en dat heeft ...

10 healthy food hotspots in New York

Ben jij een healthy foodie? Dan is New York een droomstad om heen te ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.