Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is zoveel meer dan alleen een ‘Party Island’. Je vindt er naast de trendy discotheken en hippe beach clubs ook een prachtige natuur, schattige kleine dorpjes en geschiedenis. Of je er nu een feestje van maakt met vrienden, je lief of als gezinnetje, een trip naar Ibiza is voor iedereen geweldig, gedenkwaardig en absoluut de moeite waard. Hieronder vind je tips en informatie die je vakantie op Ibiza onvergetelijk maken.

Ibiza: Hoe geraak je er?

Vliegtuig: Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om Ibiza te bereiken. De meeste grote steden in Europa hebben directe vluchten naar Ibiza. Sommige met goedkopere maatschappijen en andere met traditionele maatschappijen. Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Ibiza? Je vindt het bij Connections!

Boot: Wist je dat je Ibiza ook per boot kan bereiken? Vanuit Barcelona en Valencia zijn er boten die de overtocht maken. Ook als je op een van de andere Balearen eilanden bent, zijn er ook veerdienstboten die tussen Ibiza en Mallorca en Formentera varen.

Ibiza: Waar te verblijven?

Er zijn zo veel plaatsen om te verblijven op Ibiza en het hangt echt af van het ‘type’ vakantie dat je zoekt.

Voor liefhebbers van luxe: Mogelijk een van mijn favoriete plekken om te verblijven op Ibiza is The Giri Residence, gelegen in het kleine (en historische) dorpje San Juan. De residentie heeft 5 prachtige suites en een briljante chef-kok die de lekkerste gerechten maakt!

Voor party people: Een fantastische plek om te feesten zijn de Migjorn Ibiza Suites en Spa. Het is gelegen op enkele minuten van het strand en op ongeveer 10 minuten wandelen van enkele van Ibiza’s populairste clubs zoals Ushuaïa.

Voor de actieve medemens: Wens je niet mee te doen aan al het feestgedruis, maar ga je liever voor een actieve vakantie? Ga dan naar The Body Camp in Ibiza. Tijdens deze bootcamp staat alles in het teken van fitness, gezonde voeding en educatieve lessen. Dit alles in een prachtige villa in Ibiza style!

Voor yogi’s: Ben je op zoek naar een inspirerende Yoga Retreat, dan moet je naar Soulshine Yoga Retreat gaan. Elke dag krijg je in groepsverband yogales met gezonde maaltijden en een flinke dosis mindfulness.

Ibiza: Waar te eten?

Op Ibiza zijn letterlijk honderden plekken om te eten, hieronder vind je 3 restaurants die zeker aan te raden zijn voor een avondje culinair genieten op Ibiza!

Mar a Vila: dit gezellige restaurant is gelegen in de oude stad van Ibiza, waar je terecht kan voor lekkere pintxos en traditionele gerechten van het eiland. Veel locals eten hier (altijd een goed teken) en daarnaast serveren ze er ook heerlijke cocktails!

Sa Brisa: Een andere favoriet in de oude stad is Sa Brisa, een geweldige plek voor tapas. Bovendien serveren ze hier een aantal van de meest traditionele gerechten op nieuwe en leuke manieren.

The Giri Café: The Giri Cafe is een prachtig plekje dat niet echt op een café lijkt, maar eerder een restaurant is. Hier serveren ze lokale gerechtjes, maken ze cocktails met kruidentoppings uit eigen tuin  en hebben ze de beste chocolade desserts van Ibiza!

Ibiza: Wat te doen?

 • Bekijk de zonsondergang boven Es Vedra

De beste plek om de zonsondergang in Ibiza te zien en waarheen te gaan voor een heerlijk 10-gangen Gourmetdiner! Dit is mogelijk een van mijn favoriete dingen om te doen! Na een dagje het eiland te hebben verkend, rijd (of neem een taxi) naar Es Vedra, wat echt prachtig is.Zit langs de kliffen, zie de zon verdwijnen en geniet van dit mediterrane juweeltje.

 • Rondstruinen op de hippiemarkt

De hippiemarkt op Ibiza is een kleine, maar populaire en bekende markt. Lokale handelaren verkopen al sinds de jaren ’70 allerlei handgemaakte goodies, houtsnijwerk, eigengemaakte mode, juwelen en unieke objecten. Ga naar de nachtmarkt, drink een cocktailtje en geniet van de live muziek, The Hippy Market is zeer toeristisch maar zeker niet te missen wanneer je op Ibiza bent!

 • Verken Ibiza-stad

Ik hou van een beetje sightseeing als ik ergens nieuw bezoek en de oude stad van Ibiza is een geweldige plek om de lange geschiedenis te verkennen. Bezoek ook zeker de wijk Dalt Vila, de Ibizakathedraal en het prachtige kasteel.

 • Ga feesten!

Ibiza staat bekend om de feestjes van wereldklasse, met elk jaar nieuwe plaatsen en clubs op het eiland. Pacha, Ushuaïa, Space, Privilege,… alle clubs zullen je avond wel onvergetelijk maken! Wanneer een beroemde artiest of DJ optreedt in één van de clubs, is het aan te raden om je tickets online te kopen.

 • Ontdek San Juan

Elke zondag is er in San Juan, een prachtig stadje in het noorden, een mooie markt. Hier zijn de kraampjes iets unieker dan op de Hippy Market. Dwaal rond, spring binnen in het prachtige kerkje van San Juan en geniet van de prachtige witgekalkte gebouwen en huizen in de straatjes van dit schattige stadje.

 • Wandel langs de kustroutes

Op Ibiza zijn er heel wat mooie wandelroutes, met adembenemend mooie uitzichten en een prachtige natuur. Er zijn veel wandelpaden te vinden rond Portinatx en ook een prachtige wandeling naar Es Portixol die zo mooi is! Zorg ervoor dat je veel water, zonnebrandcrème en goede wandelschoenen inpakt.

 • Bezoek de prachtige stranden

Op Ibiza kan je kiezen uit stranden met luxe of hippe beach bars of stranden met een volledig ongerepte vibe met niemand anders of enkel locals in de buurt. Onze favorieten? Portinatx, Platja de Comte en Calla Mastella.

 • Ga op zeiltocht

Huur een catamaran of ga een dagje meezeilen op een boot die u langs het eiland laat varen, waarbij je stopt bij alle mooie baaitjes. Zeilen is een prachtige manier om een dagje te ontspannen en de verschillende baaitjes en stranden te verkennen van Ibiza!

 • De zonsondergang van Platja de Comte

Platja de Comte, niet ver van San Antonio, is een prachtige plek om een dagje te genieten van zon, zee en strand. Je kan er snorkelen en er zijn 2 strandrestaurants waar je lekker kan eten. Wanneer de zon onder gaat, bemachtig dan een plekjes op de rotsen en ontdek hoe een mooie goudgele bol de zee in zakt!

 • Eilandhoppen naar Formentera

Het nabijgelegen eiland Formentera is ideaal voor een dagje uit. Het eiland zelf is vrij klein, maar je kan er heerlijk eten in een van de beach clubs, een fietstochtje maken of zelfs overnachten in een van de stijlvolle B&B’s.

 

 • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Hidden Gem Zuid-Afrika: Addo Elephant Park

Dat Zuid-Afrika een tot de verbeelding sprekend en fantastisch land is, daar hoeven we ...

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

Travel Talks: op skitrip met Eva naar Jasper, Canada

Benieuwd hoe het is om te gaan skiën in de Canadian Rockies? Eva Janssens ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.