Deze zomer nog geen plannen? Bekijk dan eens de typische en atypische bestemmingen van Connections! Ben je op zoek naar avontuur? Of toch liever een zalige zon-zee-strand-vakantie? Er is voor ieder wat wils…

Peloponnesos

We starten onze lijst met een knaller, Peloponnesos. Een schiereiland in het zuiden van Griekenland. Een bergzaam gebied met zowel hoge als lage bergen en helemaal omgeven door water. Met zijn tientallen badplaatsen, Griekse gastronomie en de beste wijnen van Griekenland kan het ieder hartje bekoren.

Waarom kies je voor dit eiland en niet voor Santorini of Mykonos? Peloponnesos heeft alles te bieden wat die andere, bekendere, eilanden ook hebben en het heeft nog een extra pluspunt. Hier is nog geen sprake van overtoerisme. Alles is hier veel relaxter dan op de andere eilanden. De ideale plek om volledig tot rust te komen deze zomer. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het theater van Epidaurus.

De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Kalamata, een uurtje rijden van het centrum van Peloponnesos en dichtbij de alom bekende stad Sparta. Die ideaal te combineren valt met je trip naar Peloponnesos.

Ibiza

We vervolgen onze lijst met een iets gekendere bestemming, Ibiza. Al hebben we het hier niet per se over het walhalla van de dj’s maar over het prachtige eiland zelf. Al jaren staat Ibiza gekend om zijn uitzinnige feestjes en het ontvangen van zowat alle top dj’s ter wereld, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat.

Op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Port de San Miquel jouw place to be!Ver weg van de drukke uitgaansbuurten en met een van de meest afgeschermde stranden van het eiland vind je hier totale rust. In deze buurt vind je ook de fascinerende druipsteengrotten, absoluut de moeite waard! Er zijn op het eiland ook verschillende plekken die beschermd worden door UNESCO. Dus weet je niet wat te doen? Bezoek dan een van deze plekken eens, ze zijn een streling voor het oog!

Ibiza stad is de grote trekpleister van het eiland. Vele boetiekjes en barretjes zorgen voor een unieke en pittoreske sfeer.

Eten en drinken, de belangrijkste bijzaak? Ook dat is geen probleem voor Ibiza, vooral in Santa Eulària, daar kan je de klok rond smullen. Je hebt er ook tal van luxewinkels en een chique jachthaven.

Toch op zoek naar een beetje avontuur? Geen probleem! Ibiza is een eiland met vele gezichten, de uitgaansbuurt is legendarisch. Waar je het artikel “De 5 beste middeltjes tegen een kater” vindt? We kijken het even na.

Tot slot, op Ibiza zijn alle facetten aanwezig om er een fantastische reis van te maken. Of het nu voor de pure rust is of toch eerder om door te gaan tot in de vroege uurtje, het kan allemaal.

IJsland

The land of fire and ice, IJsland. Ongerepte natuur, wildernis en pure schoonheid. Een unieke combinatie die je nergens anders vindt. Dit prachtige eiland heeft zoveel troeven dat je er keuzestress van krijgt. Een roadtrip rond het eiland, een bezoek aan Reykjavik of de Artic Coast Way. Geen stress, Connections heeft voor jou de ideale, zesdaagse, rondreis al even samengesteld.

IJsland doe je best in het midden van de zomer. Met een gemiddelde temperatuur van 13 graden in de maanden juli en augustus is het duidelijk dat je in de andere maanden meer dan alleen een extra trui nodig hebt. Een klein obstakel dat niet opweegt tegen de schoonheid die dit magische eiland te bieden heeft.

Geen idee wat je in dit prachtige land allemaal kan doen? Wel, alles. Van een helikoptervlucht over het diverse landschap tot het spotten van walvissen nabij de kust. Wil je eerder zelf iets avontuurlijks doen? Ga dan ijsklimmen op een van de gletsjers of huur een sneeuwscooter en ontdek het onontdekte.

In de zomer zijn er ook verschillende festivals. Van het Folk Music Festival in Noord-IJsland tot de Reykjavik Pride waar duizenden toeristen van over heel de wereld zich verzamelen.

Ook aan gastronomie geen gebrek. IJsland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het land der culinaire orgasmes. Vooral dan wat vis betreft, met hun overvloed aan vers water en zuivere natuur is vis het hele jaar door in overvloed beschikbaar. Ook verse groenten die geteeld worden in lokale serres zijn een absolute must tijdens je culinaire reis door IJsland.

Het lijstje met voordelen wordt alleen maar langer. Overwin jij deze milde temperaturen? Dan sta je op het punt de reis van je leven te maken!

Tbilisi

De hoofdstad van Georgië, zegt je dat iets? Tbilisi, een stad met vele gezichten en een uitmuntende zomerbestemming. Waar het Midden-Oosten en het Westen samenvloeien en zich binnen de stadsgrenzen uiten tot een unieke combinatie die je in geen enkele andere stad terugvindt.

De stad ligt verborgen in de vallei van de machtige Kura rivier. Zijn eigenzinnige mode, nachtclubs en unieke kunst brengen je meteen naar hogere sferen. Toch nog niet helemaal overtuigd?  We geven je nog enkele activiteiten mee die je zeker niet mag missen.

Met zijn mengelmoes aan culturen is de stad er eentje die niet snel verveelt. Ga op rondreis met Connections en kook samen met een Georgisch gezin een lokale maaltijd dat eindigt met een glas zelfgemaakte Wodka. Geen interesse om te koken? Bezoek dan zeker eens de mythische stad Mtscheta en de Svetitskhoveli-kathedraal. Deze staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en zullen gegarandeerd hun indruk nalaten.

Liefhebbers van een goed glas wijn zijn hier perfect op hun plek. Een echte aanrader is de wijnproeverij in Kakheti, een van de mooiste gebieden in Georgië. Wijn is een belangrijk onderdeel van de cultuur en er wordt dan ook bijzonder veel tijd en moeite ingestoken. Niet te missen dus!

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 hippe zomerbars in Europa die je moet bezoeken

Eindelijk, het is zomer! Tijd om de short en zonnecrème uit te halen, je ...

Cubaanse rum: een stukje geschiedenis

Vergeet gin-tonic, ga eens voor rum! Rum is al heel wat jaren populair en ...

La Palma, het groene Canarische eiland

La Isla Bonita, beter bekend als La Palma is één van de 7 Canarische ...

Hidden Gem Thailand: Wat Doi Saket

Thailand? Dat is altijd een goed idee! Dit fantastische Aziatische land is voor heel ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.