La Isla Bonita, beter bekend als La Palma is één van de 7 Canarische eilanden en wellicht ook het mooiste van allemaal. Je vindt er een eindeloze verzameling aan groentinten. Een groot contrast met de zwarte stranden en het hemelsblauwe water. Nood aan een nieuwe Instagram foto? Place to be: La Palma!

Door de vulkanische grond en de vele regen die er valt, in de winter, is er een unieke vegetatie ontstaan. En daar kan jij van profiteren! Met meer dan 1500 km aan wandelpaden door de bossen van het eiland is er meer dan genoeg plek om je volledig te laten gaan. Geen meester in het oriënteren? Geen probleem! Alle routes zijn aangegeven met bordjes en kunnen gaan van 4 à 5 km tot meer dan 20 km lang. Deze routes leiden je tot plaatsen waar je met de auto nooit zou geraken.

Deze vakantie volledig ontspannen? Laat het uitbarsten dan aan de vulkanen over. De actiefste vulkanen van de Canarische eilanden liggen op La Palma. En een van de grootste vulkaankrater ter wereld? Die ligt hier ook. Baan je een weg door de bladen en bomen richting het hart van deze immense krater. Een van de spectaculairste wandelroutes op het eiland en niet te missen tijdens je bezoek aan La Palma.

Van al die fantastische wandelingen en schitterende natuur krijg je natuurlijk dorst, veel dorst. Daar hebben we een oplossing voor. Wijn. Veel wijn. Door zijn unieke ondergrond is La Palma het ideale gebied voor het verbouwen van wijnen. De vulkanische ondergrond geeft de druiven een eigen karakteristieke smaak. Daarbij horen natuurlijk de lokale specialiteiten. Laat je eens volledig gaan in al de lekkernijen. Best wel na je wandeling. Ook al zijn de routes goed aangegeven, met een glaasje te veel op loop je al iets sneller de verkeerde kant uit.

Tijd om de batterijen terug op te laden na al die inspanningen? Dan zijn de zwarte stranden van La Isla Bonita de juiste keuze. Laat je voeten afkoelen in het hemelsblauwe water of laat je (six)pack bruinen in de blakende zon. The choice is yours, enjoy!

Het eiland staat er ook om bekend zeer ecologisch te zijn. Ligt dit onderwerp je nauw aan het hart? Verblijf dan zeker in het landhuis Casa Monarca. Dit landhuis is 100% milieuvriendelijk, duurzaam en zelfvoorzienend. Het is zelfs erkend door UNESCO. Dat in combinatie met zijn prachtige uitzicht op de bergen en de Atlantische oceaan zorgt ervoor dat dit de ideale verblijfplaats is.

 

 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Rebel: Ijsland met een klein budget

Inspiratie bieden, dat is wat we willen doen met The Travelling Generation. Daarvoor werken ...

4 minder evidente zomerbestemmingen

Koortsachtig op zoek naar een last minute zomerbestemming en vind je Griekenland te klef, ...

Reis in stijl naar Parijs met de Thalys

Citytrip Parijs gepland? Dan is die zonet nog een stuk stijlvoller geworden. Vanaf de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.