Dubai en Abu Dhabi die ken je al. Maar de emiraten hebben nog veel meer te bieden. Ras Al Khaimah bijvoorbeeld. Deze ruwe nog onontdekte diamant is tot nu toe mooi onder de radar gebleven. Daar komt stilaan verandering in… De rit tussen Dubai, waar je landt, en Ras Al Khaimah duurt slechts 45 min. Je zit dus ver weg van alle drukte en wolkenkrabbers maar toch dicht genoeg om een dagtripje naar Dubai te maken.

Avontuur op elk niveau

Ras Al Khaimah heeft trouwens ook één van de mooiste woestijnen ter wereld, dit dankzij zijn unieke terracottakleur. En daar kan jij optimaal van profiteren. Maak van je trip een waar avontuur en leef je uit tijdens een dune bashing met een 4×4 in het gloeiende zand. Of zoek verkoeling tijdens het wakeboarden in het water van de Arabische golf. Watersporten en gouden stranden, wat wil je nog meer?

Verhoogde hartslag

Het Hajar gebergte trek gegarandeerd je aandacht tijdens je bezoek aan dit prachtige emiraat. Trek erop uit met de fiets of te voet. Het hoogste punt van de emiraten is Jebel Jais. Een echte aanrader, met zijn fantastische vergezichten maar vooral met de langste zip line ter wereld. De adrenaline giert door je lichaam. Deze zip line is meer dan 2800 meter lang en je haalt snelheden tot wel 150km/u. 

Rust voor groot en klein

Ga je op vakantie met het hele gezin? Dan heeft Ras Al Khaimah een stevig voetje voor op de andere emiraten. Hier is er nog geen sprake van overtoerisme en door de vele all-in hotel kan je rustig met je gezin genieten van een welverdiende vakantie. Connections heeft er voor jou het beste hotel al uitgepikt, DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island. Hier zal je meer dan ooit ontspannen, neem een duik in één van de fantastische zwembaden of ga mee met je kinderen naar de speelhallen van het hotel.

De stad zelf

Blijf niet alleen binnen de muren van je hotel, de stad Ras Al Khaimah wacht op je bezoek. Deze stad wordt opgesplitst door een natuurlijke waterweg. De stad staat vol met eeuwenoude gebouwen, tijdloze kunstwerken die je gezien moet hebben. Je bezoek aan het Nationaal Museum is er eentje om in te kaderen. Het geeft een beeld over de turbulente geschiedenis van dit prachtige emiraat.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cubaanse rum: een stukje geschiedenis

Vergeet gin-tonic, ga eens voor rum! Rum is al heel wat jaren populair en ...

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.