Jouw zomer zit waarschijnlijk al goed vol, de zonovergoten terrasjes wachten op je. Toch nog wat inspiratie nodig om je zwarte gaten te vullen deze zomer? Connections zet alvast een paar must-do evenementen op een rijtje. Misschien geven wij je wel die ene ultieme tip. Van wielrennen tot paardrijden, van een militair defilé tot een van de grootste festivals in Europa.

Royal Edinburgh Military Tattoo

Militaire praal gecombineerd met dans en muziek.  Schotse traditie in zijn pure glorie op een locatie om van weg te dromen, het verlichte kasteel van Edinburgh. Met bijna 1000 muzikanten, dansers en zangers wordt het hele kasteel omgetoverd tot een magisch decor.

Bezoek dit spektakelstuk van 2 tot 24 augustus, maandag tot zaterdag. Als je planning het toelaat, woon dan de voorstelling op zaterdag bij. Die wordt afgesloten met extra veel vuurwerk, om zo de spektakelwaarde nog wat te verhogen. De kans dat je tijdens het bijwonen van een voorstelling op nationale televisie verschijnt is reëel. Deze performance wordt in meer dan 40 landen uitgezonden waarbij er ongeveer 200 miljoen mensen kijken naar dit prachtige spektakelstuk.

Palio di Siena

Palio di Siena, een adembenemende race vol spanning en slechts 1 winnaar. Deze paardenrace in Siena, Toscane, is een feest van het volk. Een eeuwenoude traditie die al sinds 1287 tweemaal per jaar georganiseerd wordt. Op 2 juli en 16 augustus. Heb je nog niks gepland op die data? Dit moet je meegemaakt hebben! Deze race wordt gehouden tussen de 17 wijken van Siena en gaat door op het “Piazza del Campo”.

Tijdens deze race gelden er geen regels. Het enige dat echt belangrijk is? Winnen! Hoe? Dat maakt voor de 10 ruiters die mogen deelnemen niks uit. Met een paar scherpe bochten op het parcours zijn er elk jaar wel paarden die ten gronde gaan of ruiters die van hun paard tuimelen. De ruiters zelf zijn meestal professionals, die gekozen worden per wijk. De paarden, dat is een ander verhaal. Die worden toegewezen via een loting en zijn zeker niet van het hoogste niveau. Er is dus heel wat geluk nodig om deze ongelooflijke race te winnen.

Beleef de buitengewone sfeer in en rond de stad. Een paar dagen voor de race gaat het feest al van start. Want de voorbereidingen zijn (bijna) even belangrijk als de race zelf. Voor deze mensen is dit HET event van het jaar. Redenen genoeg om zelf eens een kijkje te nemen!

Tour de France

Van ruiters naar renners. De legendarische Tour de France start op 6 juli en eindigt op 28 juli. Dit jaar maakt de ronde zijn start in Brussel, waar het twee dagen zal vertoeven. Wie eindigt er dit jaar op het hoogste schavot?

De ronde brengt heel wat leven met zich mee, ga daarom zeker eens kijken naar een passage van de renners. Maar wees goed op tijd want de reclamecaravan brengt ook al heel wat met zich mee. Wil je de renners echt van dichtbij bewonderen? Zoek dan het gebergte op, de renners rijden hier veel trager en komen meestal in kleinere groepjes voorbij. Ideaal om jouw favoriet te zoeken en voort te stuwen naar de finish. De renners passeren in week 2 de Pyreneeën en in week 3 de Alpen. De Ronde van Frankrijk bijwonen en verblijven in een schitterende omgeving. Wat wil je nog meer?

Er is nog een andere evenwaardige optie. De laatste rit met aankomst op de Champs-Élysées. Combineer het slot van de Tour met de prachtige stad Parijs. Misschien wel het laatste duwtje in de rug van je partner om hem/haar te overtuigen de legendarische ronde van Frankrijk eens van dichtbij mee te maken.

Het hoogtepunt van de ronde in Frankrijk zelf? De Fransen. Zij, meer dan al de rest, bevinden zich in een uitgetogen sfeer. Lang voor de eerste renners hun deur passeren zitten ze buiten, samen, te eten en te drinken. De sfeer langs de Franse wegen is fantastisch.

Ultra Europe

Het event van het jaar voor al wie electronic dance music begeert. Losgaan op de beste beats samen met meer dan 150 artiesten van over de hele wereld. Ultra Europe is de uitbreiding op het wereldbekende Ultra Music Festival dat actief is in 20 landen. Dit jaar, van 12 tot 14 juli, is Split de gastheer van al die fantastische artiesten.

Zin in meer? Neem dan een paar dagen extra vrijaf! Het festival is een onderdeel van Destination Ultra, een evenement dat 7 dagen duurt. Openen doe je er met de knotsgekke Opening Party Resistance in Split. Je blijft de volgende 3 dagen in split voor Ultra Europe. Nadien leiden je dansbenen je elders heen. Meer bepaald, Brac. Hier gaat de Regatta Party door. Na vier dagen is het einde nog niet in zicht, laat je meevoeren door de opzwepende beats aan het strand van Hvar, waar Ultra Beach doorgaat. Afsluiten doen we met een feest, of wat dacht je. De laatste dag zit je in Vis, waar de Restistance Closing Party plaatsvindt.

Wimbledon

Ben je klaar voor de grootste grand slam van deze zomer? Wimbledon in ieder geval wel! Wie volgt Novak Djokovic en Angelique Kerber op? Volg dit spannende toernooi van dichtbij en bewonder deze topatleten in hun volle glorie. 128 tennissers die zich een weg proberen banen naar eeuwige roem. Toptennis van begin tot eind.

In 2010 werd de langste tennismatch uit de geschiedenis gespeeld, die ongeveer 11 uur duurde. Dat is pas waar voor je geld.

Koppel het aangename aan het … aangename? Een zomer in het fabelachtige Londen. Het is zijn bezoek meer dan waard. Ga ook even langs bij de Vinegar Yard, hier breng je al je culinaire wensen tot vervulling. Van een pittige Chicken Tiki Naanwich tot een assortiment van heerlijke biertjes.

Reisje boeken?

Op zoek naar goedkope vliegtickets of rondreizen door Europa om een van bovenstaande evenementen bij te wonen? Bij Connections boek je gemakkelijk en snel online!

 • Show Comments

 • Milan Pieteraerents

  Uhm, en de Gentse Feesten?? 😉

 • Merel

  Inderdaad, deze zou ook zeker in dit rijtje passen! Hier de link voor mensen die de Gentse Feesten nog niet kennen – maar dat betwijfel ik.. 😉
  http://www.gentsefeesten.stad.gent

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Hidden Gem Thailand: Wat Doi Saket

Thailand? Dat is altijd een goed idee! Dit fantastische Aziatische land is voor heel ...

Verlaten en prachtig …

Je alleen op de wereld voelen? Genieten van prachtige bouwwerken zonder een massa anderen? ...

Waarom Halong Bay op je bucketlist hoort

Vietnam verkennen zonder met een bootje op Halong bay te hebben gedobberd? Zonde! Halong ...

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.