Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de reisspecialisten en klanten van Connections? Onder de naam Travel Talks delen we op dit platform dan ook graag reisinspiratie, fotoverslagen en tips van de reislustige medemens. Dit keer is het de beurt aan Maxime Naeyaert, onze shopmanager van de Travel Shop in Gent. Hij neemt ons mee naar het nog redelijk onbekende Indonesische eiland Sumatra.

Koloniaal verleden…

Na het landen op de luchthaven van Medan vertrokken we per trein naar het centrum. Het koloniale verleden van Nederland is hier duidelijk nog aanwezig. Een mooi voorbeeld hiervan is het huis van Tjong A Fie, zeker een bezoekje waard!

Bukit Lawang

Na deze korte stop gingen we meteen verder naar één van de hoogtepunten van deze reis, Bukit Lawang. Onderweg passeer je heel wat lokale bedrijvigheid met onder meer de immense palmolie -en rubberplantages. Onze gids wees ons er wel op dat ontbossing ten voordele van deze plantages gelukkig gestopt is. Via een hangbrug bereikten we onze prachtig gelegen Eco Lodge. Je kan hier heerlijk relaxen aan de rivier met op de achtergrond de geluiden van de jungle.

Een onvergetelijke jungletrekking

De volgende ochtend waren we vroeg uit de veren om op jungletrekking te gaan in het gezelschap van een lokale gids. Hier trek je het beschermde Mount Leuser National park in, bekend van de orang-oetangs die hier nog in het wild leven. We hadden geluk! Na een poosje wandelen had onze gids al snel een moeder met haar baby gespot in de bomen. Even verder kwamen we ook nog een imposanter mannetje tegen. Hier word je even stil van…. Ook zagen we onderweg een Thompson leaf monkey en een witte gibon.

Om deze geweldige ervaring helemaal af te maken gingen we op het einde van de trekking tubben. Pret verzekerd en ook bijzonder mooi om de prachtige natuur van op het  wilde water te aanschouwen. Verder kan je hier ook de lokale markt bezoeken en per gemotoriseerde tuk (hier bejak genoemd) een tochtje maken doorheen de mooie omgeving met rijstvelden. Als je wat meer tijd hebt kan je er ook voor opteren om te overnachten in deze jungle, iets waar wij helaas niet voldoende tijd hadden.

Op huizenjacht in Dokan

De volgende dag hadden we een lange reis voor de boeg. Ik zou dan ook aanraden om hier een extra overnachting in te lassen in Brastagi waar je overigens ook een duplicaat van de Shwedagon pagode kan bezoeken. Onderweg naar Lake Batur passeer je langs het Batak dorp Dokan waar je traditionele Rumah Bolon huizen kan bezoeken. Ook een stop aan de prachtige Sipisopiso falls is zeker een aanrader om vervolgens met een prachtige zonsondergang te rijden tot aan het dorpje Prapat. Van hieruit kan je een lokale boot nemen tot je verblijf op Samosir.

Batakcultuur op het eiland Samosir

Op Samosir ontdek je de nog voortlevende  fascinerende Batakcultuur met traditionele dansen, de graven van de Sidabutar koningen en de verschillende Batakdorpen. Maak zeker een boottocht op het prachtige Lake Toba en geniet van de mooie omgeving.

Stopover in Singapore als afsluiting

Daags nadien vertrokken we terug richting Medan voor de vlucht huiswaarts met nog een leuke stopover in Singapore. Aanraders voor deze stad zijn de rooftop van het bekende Marina Bay Sands hotel, China town, Arab street en de prachtige lichtshow die je elke avond kan bewonderen in de Gardens of the Bay. Ga uit eten op de foodmarket Lau Pa Sat of sluit af in stijl en ga een Singapore Sling gaan drinken in het bekende Victoriaanse hotel Raffles.

Tip! Vlieg je met Singapore Airlines dan krijg je overigens een waardebon af te halen op de luchthaven van Singapore om toegang te krijgen tot de lounge of een waardebon om te besteden in de luchthaven.

Tekst & foto’s: Maxime Naeyaert

Wil je net als Maxime de natuur en cultuur van Sumatra gaan ontdekken?

Boek dan nu goedkope vliegtickets of een verzorgde rondreis naar dit prachtige Indonesische eiland via Connections!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met Halloween naar de States

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

5 idyllische stranden om bij weg te dromen

Natuurlijk kun je je ook aan de Belgische kust in het zand nestelen, maar ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.