Met de trein reizen is beter voor het milieu, en als je dan ook nog aankomt op één van deze prachtige stations, is dat helemaal mooi meegenomen. We laten je de 7 mooiste treinstations ter wereld zien, de meeste daarvan zijn te vinden in Europa dus met een beetje geluk kan je ze allemaal bewonderen. Pak je valies alvast maar in!

Helsinki, Finland

Dit station dat in het Fins ‘Helsingin Päärautatieasema’ noemt, is in 1919 gebouwd. Opvallend zijn de vier standbeelden die lichtbollen vasthouden aan weerskanten van de hoofdingang. De gevel is gemaakt van Fins graniet. De strakke en verticale lijnen zorgen voor een moderne uitstraling. As je ooit de trein neemt in Helsinki, neem dan zeker de tijd om dit prachtige station te bekijken.

Atocha (Madrid),  Spanje

Station Atocha is het grootste station van Madrid, en in de centrale hal is een gigantische tropische tuin en een vijver gemaakt. De tropische tuin bestaat maar liefst uit 7000 planten en de vijver is gevuld met vissen en schildpadden. Wij geven toe.. een uurtje vertraging is helemaal niet erg in deze tropische tuin!

Jungfraujoch, Zwitserland

Een treinstation op een kleine 3.5 kilometer boven zeeniveau, dat kom je niet vaak tegen. Het is het hoogst gelegen station in heel Europa. Om er te komen moet je vanaf Interlaken de trein nemen naar Klein Scheidegg. Het ritje door de Alpen duurt 2 uur, maar is het meer dan waard.

Metz-Ville, Frankrijk

Dit is niet zomaar een treinstation, maar een historisch monument. De 40 meter hoge klokkentoren doet het station meteen denken aan een kerkgebouw. De aankomsthal lijkt op een paleis mede door de vele standbeelden van ridder Roeland en keizer Karel de Grote. Het station werd in 2018 door de Fransen gekozen als mooiste van het land.

Antwerpen, België

Het Centraal Station van Antwerpen werd al meermaals verkozen tot één van de mooiste stations ter wereld. Niet alleen de buitenkant is prachtig, binnen zorgen de vele ramen voor een prachtige lichtinval. Het gebouw bestaat uit een stalen perronoverkapping en een stenen stationsgebouw. De moeite waard om een kijkje te nemen, want je kijkt je ogen uit!

São Bento, Porto

Het treinstation van São Bento ligt midden in het centrum van Porto. Het is een grote toeristische trekpleister mede door de 20.000 (!) beschilderde tegels die de stationshal sieren. De blauwe kunstwerken bedekken de hallen van boven tot beneden. Het station is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en trekt elk jaar nog vele bezoekers.

Chhatrapati Shivaji, Mumbai

Chhatrapatie Shivaji, het station in de Indiase Stad Mumbai, staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is bekend als één van de drukte treinstations ter wereld. Per dag komen er ruim 3 miljoen passagiers!

  • Show Comments

  • Inge

    Zijn inderdaad allemaal pareltjes. En voor één keer mogen we ook eens chauvinistisch zijn hé. Ons Antwerps station misstaat hier helemaal niet tussen. Ik zou nog meer durven zeggen : het mooiste van allemaal 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10x romantische tips en plekjes in Parijs

Valentijnsdag komt er weer aan! Wat dacht je van een romantische weekendje weg naar ...

Nebraska, niet voor iedereen ….

Heb je de nieuwe slogan van Nebraska al gehoord? Met “Honestly, not for everyone” ...

SuperShe Island: een paradijsje exclusief voor vrouwen

Geen behoefte aan mannen? Zin om je een weekendje (of langer) met de vriendinnen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.