Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel City of Angels genoemd. Het is de tweede grootste stad van de Verenigde Staten en gelegen in het prachtige en bloedhete Californië aan de Westkust van de States. Mocht je L.A. gaan bezoeken, hoe weet je dan best wat te gaan bezichtigen? In een stad van maar liefst 13 miljoen inwoners geraak je namelijk snel de weg kwijt… Om het je iets gemakkelijker te maken, vind je hieronder de beroemdste plekjes van de stad die je zeker niet mag overslaan.

Kijk je ogen uit aan Venice Beach Boulevard

Een bezoekje aan Los Angeles is niet volledig als je Venice Beach niet bezoekt. Het is verreweg het populairste strand van de stad waar je net als de L.A. surfdudes en badgasten kan genieten van strand, zon en zee. Daarnaast heb je de populaire Venice Beach Boulevard, een bruisende boulevard waar van alles te beleven valt: street art, restaurantjes en terrasjes, shops, skatebanen, sportveldjes en de Muscle Beach krachthonken.

Beverly Hills on a budget

Altijd al een bekende filmster als buur willen hebben? Dan zit je in Beverly Hills zeker goed! Beverly Hills is een stad en gemeente in Los Angeles County, gelegen in het prachtige heuvellandschap van L.A. Mocht je denken dat Beverly Hills enkel voor the rich & famous is, think again! Met deze tips kan je Beverly Hills ontdekken zonder een hap uit je portemonnee te kosten.

Het beste plekje om Hollywood Sign te fotograferen

Denk je aan Los Angeles, dan denk je automatisch aan Hollywood, het stadsdeel van L.A. dat bekend staat om de vele films en series die er worden gemaakt. Hollywood is rijk aan filmgeschiedenis en natuurlijk ook de filmstudio’s waar de nieuwste films gemaakt worden. Je kan sommige filmstudio’s bezoeken, Disney’s Hollywood Studios is by far de beroemdste. Wil je de volledige glitter en glamour van Hollywood verkennen? Boek dan een georganiseerde Hollywood tour. Het beste zicht op de Hollywood letters op de heuvels van Mount Lee heb je op de hoek van Sunset Boulevard en Bronson Avenue.

Lichtspektakel bestaande uit 202 duurzame lampen

Het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) is een museumcomplex aan de Wilshire Boulevard in het Hancock Park in Los Angeles. Het museum heeft meer dan 10.000 kunstwerken in haar collectie, van antieke tot hedendaagse kunst. Geraak je niet tot binnen, bezoek dan toch zeker de Urban Light installatie aan de ingang van het LACMA, van kunstenaar Chris Burden. Dit lichtspektakel bestaat uit 202 herstelde straatlantaarns uit de jaren 1920 en 1930, tegenwoordig voorzien van duurzame LED lampen.

Chinatown has it all…

Een van de populairste wijken van Los Angeles is Chinatown. Deze wijk is erg populair onder toeristen en beslaat meerdere straten. Neem een kijkje in de Thien Hau Tempel, ontdek de geschiedenis van Chinatown in het Chinese American Museum, geniet van de beste dim sum gerechten en bezoek de vele art galleries aan Chung King Road. Chinatown has it all!

Zelf L.A. ontdekken?

Op discoverlosangeles.com vind je verschillende L.A. guides over hidden gems, de beste budget plekjes, family proof to do’s en luxueuze hotspots. Bij Connections boek je een goedkoop ticket, rondreis of hotel naar Los Angeles en ontdek de stad der Engelen zelf!

  • Show Comments

  • Inge

    Zelfs ik heb nog het één en ander opgestoken. Bedankt hiervoor. Iets gaan drinken in de bar van het Beverly Hills Hotel of Roosevelt Hotel geeft altijd kans op het spotten van een celebrity 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hama Rikyu tuin: een oase van rust midden in Tokyo

Maar liefst 250.000 m² groot, verbonden met de zee, duizenden bomen en planten en ...

Laat je betoveren door New Mexico

De bijnaam van New Mexico is ‘Land van Betovering’, en dat is niet voor ...

4 eilanden, 4 keer een unieke belevenis in Costa Rica

Costa Rica, spreekt dat land ook tot jouw verbeelding? Caribische stranden, vulkanisch gesteente, overwoekerende ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.