Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de reisspecialisten en klanten van Connections? Onder de naam Travel Talks delen we op dit platform dan ook graag reisinspiratie, fotoverslagen en tips van de reislustige medemens. Dit keer is het de beurt aan Sara Verstappen, een van de reisconsultants van de Travel Shop in Brugge. Zij neemt ons mee naar het land van de tempels en prachtige natuur: Cambodja!

Als men aan Cambodja denkt, komen er meestal 2 zaken naar voor: Angkor Wat en de rode Khmer. In 1979 kwam het Rode Khmer regime tot een einde, toch blijft het 40 jaar nadien nog altijd een moeilijk gespreksonderwerp… En wat Angkor Wat betreft, dit tempelcomplex is prachtig, maar Cambodja heeft zoveel meer moois te bieden! Ik neem je dan ook graag mee terug naar onze studiereis naar dit prachtige land in Zuidoost-Azië.

Angkor Wat tempelcomplex

Zoals gezegd is de Angkor Wat een must-visit als je Cambodja bezoekt. Wist je dat de helft van de toeristen enkel en alleen om dit tempelcomplex te zien, Cambodja bezoekt? Angkor Wat is slechts één van de vele tempels in het complex van Angkor, bij Siem Reap. Als je door de Ta Prohm tempel wandelt, verwacht je elk moment Angelina Jolie uit Tomb Raider te zien! Je ziet hoe de natuur het weer overneemt van de menselijke architectuur.

Tip: La Niche d’Angkor Boutique Hotel in Siem Reap is een oase van rust, en de ideale uitvalsbasis om de tempels van Angkor te bezoeken.

Geschiedenis van de Rode Khmer…

De geschiedenis van de Rode Khmer kan je natuurlijk niet negeren bij een reis door Cambodja. In de jaren ’60 en ‘70 voerde de Rode Khmer een guerrillastrijd tegen het bewind van prins Norodom Sihanouk en generaal Lon Nol. De Rode Khmer is verantwoordelijk voor de dood van bijna 2 miljoen mensen… Een bezoek aan de Killing Fields bij Phnom Penh is dan ook een must om Cambodja beter te begrijpen.

Koninklijk Paleis van Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier. Een must-see is het Koninklijke Paleis, één van de architectonische hoogtepunten van de stad. Het halverwege de negentiende eeuw door koning Norodom gebouwde complex is een verzameling aan prachtige paleizen en gebouwen in typische Khmerstijl.

Natuur opzoeken in Cambodja

Naast tempels en een stukje geschiedenis is Cambodja vooral de moeite om te ontdekken qua natuur. De kust in het zuiden herbergt tropische eilandjes terwijl de Cardamom Mountains het hoogste gedeelte van Cambodja vormt. Het noorden wordt gekenmerkt door de bergen, de uitlopers van de Himalaya die natuur van Cambodja een bijzondere toets geven.

Boottochtje op het Tonle Sapmeer

Een boottocht over het Tonle Sapmeer zou ik zeker aanraden. Hier zijn de huizen op palen gebouwd voor het steeds terugkerende regenseizoen. Boek een verblijf in het Cardamom Tented Camp, middenin de jungle en enkel bereikbaar per bootje. Geen wifi, een jungletrekking, een kayaktocht over de rivier… even helemaal weg van de bewoonde wereld. De natuur van Cambodja is prachtig en een jungletrekking of boottocht mag je dus zeker niet overslaan!

Zelf Cambodja ontdekken?

Boek een goedkoop vliegticket naar Cambodja via Connections en ga zelf op ontdekkingstocht. Of boek een verzorgde reis door Azië, onze reisconsultants in de Travel Shops helpen je er graag bij!

Tekst en foto’s: Sara Verstappen

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 must visit bestemmingen in 2018 volgens TripAdvisor

TripAdvisor is natuurlijk een gekende naam in de reiswereld en een kei als het ...

5x bijzondere wijnhuizen in Zuid-Afrika

Ook onze redactie laat zich graag inspireren door reizigers en blogs wereldwijd. Zo ontdekten ...

Hidden Gem New York: Domino Park

Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van ...

Iraklion: het kloppende hart van Kreta

Een reis naar Kreta is niet compleet zonder de hoofdstad Iraklion aan te doen. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.