Op zoek naar een verrassende citytrip bestemming in Scandinavië met veel groen, een divers winkelaanbod, culinaire verrassingen en een prachtige archipel net buiten de stad? Göteborg heeft het allemaal! Geen idee waar je moet beginnen? Yasmine van Connections’ Travel Shop in Antwerpen helpt je op weg!

‘Het is de tweede stad van Zweden en een hippe, levendige stad’, aldus Yasmine. Doordat Göteburg naast het water ligt, zorgt dit voor nog voor veel charme. Goteborg, gothenburg of Göteborg: overal wordt het anders gezegd, maar de Zweedse inwoners zeggen Göteborg. Geen bezoek aan Göteborg is compleet zonder een bezoekje aan de prachtige archipel die voor de deur ligt. De westkust van Zweden is befaamd om de grillige kustlijn met duizenden eilandjes. Plan een boottocht door de archipel of bezoek een van de vele leuke vissersdorpjes langs de kust.

Hieronder vind je enkele van Yasmine’s tips:

Slottsskogen

Slottsskogen is een groot park waar je perfect kan picknicken. Als je helemaal naar boven in het park gaat, ligt er een eland en kan je kennismaken met andere inheemse diersoorten in de oudste dierentuin van Zweden (gratis toegankelijk). Verder kan je hier het Natuurhistorisch Museum van Göteburg bezoeken, spelen kinderen maar wat graag in de speeltuin en zijn er ’s zomers tal van popconcerten en theatervoorstellingen bij te wonen.

Hipsterwijk Haga

Haga is een zeer gezellige (meer hipster) wijk in Göteburg. Zo kan je terecht bij visrestaurant Sjöbaren voor verse vis en verrassende maaltijden. Voor de beste kaneelbroodjes (‘kanelbulle’) moet je bij Café Husaren zijn.

Verse vis in de Feskekôrka

Naast het water en het varen door de grachten van Göteburg kan je ook de Feskekôrka bezoeken, dit is een oude viskerk die omgebouwd is naar een vismarkt. Het gebouw ziet er eigenlijk niet uit als een echte kerk, maar het historische gebouw uit 1874 van stadsarchitect Viktor von Gegerfeldt is zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar om een broodje garnalen te halen!

Bezoek de omliggende eilandjes van Göteburg

Vanuit de stad Göteburg is het heel makkelijk om een overzet boot te nemen naar één van de omliggende eilandjes. Het ticketje dat je hebt gekocht voor het openbaar vervoer (tram, bus) kan je ook gewoon gebruiken voor deze overzetboten.

Shoppen in Göteburg

Lokale kledingmerken, tweedehands items en interieur design, je vindt het allemaal in Göteborg. De stad herbergt verspreid over het hele centrum veel winkels en boetiekjes die gespecialiseerd zijn in hun eigen variatie op Scandinavisch design.

Zelf Göteburg ontdekken?

Boek dan een goedkoop vliegticket naar Göteburg via Connections en volg Yasmine’s tips op. Je zal zien, deze Scandinavische havenstad is een perfecte bestemming om op citytrip te gaan!

 • Show Comments

 • Merijn

  Ik kom zelf net terug van Zweden, met onder andere een bezoek aan Göteborg. Vergeet ook zeker niet de Utkiken Tower (of Lipstick building). Het rood-wit gestreepte gebouw is zowat overal in de stad zichtbaar en voor €10 kan een volledig gezin met de lift tot de 22ste verdieping. Het uitzicht is er fenomenaal! Er staat overal uitleg over de uitzichten, zodat je weet waarnaar te zoeken.

  Wat het extra leuk maakt, is dat de kleine raampjes boven open kunnen, waardoor er mooie foto’s kunnen gemaakt worden van zowat geheel Göteborg! Het is geen toren met een uitstraling zoals de Eiffeltoren, wat net zorgt dat het er niet te druk is!

  • Merel

   Dank voor je tip, Merijn!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Verlaten en prachtig …

Je alleen op de wereld voelen? Genieten van prachtige bouwwerken zonder een massa anderen? ...

Gay Pride 2019, the most colourful time in New York!

De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze ...

Perfect tijdens de herfst? Belgrado!

Al plannen aan het smeden voor een citytrip in de herfst? Dat begrijpen we ...

De parken van New York? De reis meer dan waard!

Central Park is waarschijnlijk het eerste park dat je te binnen schiet als je ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.