Dit is er eentje voor de single ones onder ons! In plaats van een artikel te publiceren over de top 5 steden met romantische bestemmingen, laten we dit keer de perfecte plekjes zien om te reizen zonder een partner. Alleen reizen kan immers ook geweldig zijn! Of je nu op zoek bent naar je zoveelste solo-avontuur of voor het eerst in je uppie gaat reizen, overweeg dan eens om een van onderstaande plekjes op deze aardbol te bezoeken.

Tokyo, Japan

Het lijkt misschien eng om alleen naar Azië te reizen, omdat het misschien niet zo handig is om te communiceren of om je weg te vinden. Toch is Japan een geweldige eerste solo-bestemming. In het begin is het een uitdaging om het openbaar vervoer uit te zoeken. Eens je dat eenmaal onder de knie krijgt, is het supergemakkelijk om tussen de verschillende wijken van Tokio te ritsen, en dan voel je je meteen zekerder dat je het allemaal in je eentje kan doen.

Tokyo is ook super entertainend! Tussen de felle lichten, Harajuku girls, gekke desserts, krankzinnige mode, prachtige tempels en heerlijk eten, kan je je eerlijk gezegd niet vervelen in deze bruisende metropool. Nog een bonus: de stad is super veilig en de lokale bevolking is super beleefd, dus je zal je nooit ongemakkelijk voelen – zeker niet als een vrouwelijke solo avonturier!

Cusco, Peru

Het mooie van Cusco is dat het de uitvalsbasis is voor een bezoekje aan een van de vele oude Incaruïnes van Peru. Tenzij je extra wil betalen voor een privé-gids, worden deze sites veelal bezocht in een rondleiding in groepsverband. Ben je op zoek naar het beste reisgezelschap, dan is het raadzaam om in verschillende kantoren in de omgeving van Cusco te informeren naar de prijzen en routes, maar ook naar de leeftijdscategorie van je mede-reizigers. Dit geeft je de kans om leeftijdsgenoten te ontmoeten tijdens het verkennen van de prachtige Incaruïnes!

Hội An, Vietnam

Hội An kan best een romantische stad zijn als je met een geliefde gaat, maar het is ook zeer geschikt voor de solo-rugzaktoerist. Er zijn tal van goedkope hostels waar je andere reizigers kan ontmoeten, en er zijn zoveel toffe winkels en marktjes dat je waarschijnlijk beter alleen kan gaan shoppen!

Gili Trawangan, Indonesië

Gili Trawangan kan de reputatie hebben van een feesteiland, maar als je niet het type bent om alleen op stap te gaan, dan is Gili Trawangan ook een goede plek om als solo reiziger heen te gaan. Je ontmoet er gemakkelijk andere toeristen tijdens de vele activiteiten en dagtochten die op (en onder) het water van Gili Trawangan worden aangeboden.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen nar Gili Trawangan is om een duikbrevet te halen, want het is een van de goedkoopste plaatsen ter wereld om dat te doen. Het is aan te raden om direct na aankomst op Gili Trawangan je in te schrijven voor een duikcursus, omdat tijdens deze driedaagse vaak vriendschappen worden gesloten met duikinstructeurs en medecursisten.

Sydney, Australië

Sydney is misschien niet de meest betaalbare plek om alleen naartoe te reizen, maar er zijn hier zoveel gratis manieren om te genieten van het buitenleven. Vul je dagen op langs de kust, want dit is by far het mooiste gedeelte van de stad. Fotografeer je graag, dan zal dit deel van de stad alleen al je niet teleurstellen. Mis de Bondi naar Coogee wandeling niet, en zorg ervoor dat je jezelf wat extra tijd geeft om te genieten van Tamarama Beach.

Hongkong, China

Een stad is een geweldige bestemming om alleen te bezoeken, er is immers zoveel om je nieuwsgierigheid te doen prikkelen. Hongkong is zo’n stad boordevol dynamiek waar je talloze winkels, restaurants, bars en disco’s vindt die wachten om verkend te worden. Bovendien is Hongkong een veilige stad, dus je hoeft je niet te stresseren over je bezittingen of persoonlijke veiligheid.

Ubud, Bali

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming om de batterijtjes terug op te laden en om op ontdekking te gaan naar je innerlijke bron, ga dan rechtstreeks naar Ubud, Bali! Op dit eiland vind je veel plekjes waar yoga, verse sappen en gezonde voeding allemaal aanwezig zijn. Zoals The Yoga Barn, Ubud’s meest geliefde yoga studio, waar je bij het café gedeelte terecht kan om eventjes cuinair te genieten en bij te komen.

Heb je al eerder alleen gereisd? Wat zijn enkele van jouw favoriete plaatsen om alleen te bezoeken? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder of op ons Instagram account met de hashtag #thetravellinggeneration

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

Abu Dhabi in 1 dag

Ga je binnenkort op verre reis en maak je een tussenstop in Abu Dhabi? ...

4 toppers om te bereizen in Augustus

Weinig maanden maken het je moeilijker dan augustus. Er zijn heel wat landen die ...

Abu Dhabi: De hoofdstad van extremen

Abu Dhabi is continu in beweging en ontwikkeling. De hoofdstad van de Verenigde Arabische ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.