Net als Guadeloupe is ook Martinique een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, het ligt ongeveer 189 kilometer van elkaar verwijderd. Martinique heeft een oppervlakte van 1128 km², en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Europa, met directe vluchten vanaf Brussels Airport. Het eiland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, flora en fauna, en aan de kust prachtige witte zandstranden. Op Martinique valt genoeg te doen en te beleven, wij gingen voor je op zoek naar enkele van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Mont Pelée

Voor de actieve (berg)wandelaars is Mont Pelée de plek om naartoe te gaan op Martinique. Deze semi-actieve vulkaan is 1397 meter hoog en een zeer geliefde wandelbestemming dankzij de goede toegankelijkheid en het omliggende landschap met donkergroene tropenbossen, dicht begroeid met varens en orchideeën. Onderweg geniet je van de prachtige vergezichten over het eiland!

Les Jardins de la Mer

Dit waterpark ligt in het zuiden van Martinique waar 6 biotopen te ontdekken zijn: de rivier, het moeras, de lagune, de mangrove, het rif en het koraal. Je kan er een rondleiding krijgen die plezier, informatie en interactie combineert. Een aanrader! Ook kan je in Les Jardins de la Mer picknicken en kajakken, een leuk uitje voor de hele familie.

La Caravelle

Ongerept en zeer bijzonder, zo kan je het natuurreservaat La Caravelle het best omschrijven. Dit 388 hectare beschermde gebied is onderdeel van het Regionaal Natuurpark van Martinique, en het landschap is zeer divers te noemen. Van savannes tot mangrovebossen, grillige rotskusten en steile kliffen, het is de ideale plek voor natuurliefhebbers om een grote variatie aan flora en fauna te ontdekken.

Plantations Saint James

De rum van Martinique wordt beschouwd als een der beste ter wereld. Het is de enige die een zogenaamde Appellation d’Origine Contrôlée heeft gekregen. De Plantations Saint James zijn dan ook een bezoekje waard. Deze distilleerderij en rietsuikerplantage biedt tegelijkertijd een museum, gevestigd in een oude koloniale woning in Sainte-Marie. Je kan er de geschiedenis van rum en de verschillende etappes van de fabricatie ontdekken. Nadien moet je zeker een rum-cocktail proeven!

Jardin de la Balata

Jardin de Balata is een privé-botanische tuin gelegen aan de Route de Balata. Voor een kleine toegangsprijs mag je naar binnen en ontdek je prachtige flora en fauna in goed onderhouden tuinen met een schitterende ligging en geweldig uitzicht. Een mooiere botanische tuin dan deze zal je niet snel tegenkomen!

Zonsondergang van Les Salines

Tijdens een zonsondergang op Martinique kleurt de lucht in allerlei tinten paars en goud. Prachtig! Er zijn meerdere plekken op het eiland om dit spektakel te ervaren, maar een van onze favorieten is toch wel aan het strand van Les Salines. De kokospalmen, het hagelwitte zand en turquoise water maken van Les Salines het beroemdste strand van het eiland. Deze tropische uitstraling maakt dit strand zeer populair, en fotogeniek. Breng dus zeker je camera mee terwijl je geniet van zonsondergang!

Er is nog zoveel meer moois te beleven en te ontdekken op Martinique. Wil je zelf de mix proeven van de ‘Caraïbische flair’ met een ‘Franse toets’? Ontdek dan Martinique met Connections
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

3 gloednieuwe bars in New York

Een tripje naar The Big Apple in het vooruitzicht? Nice! Als er één stad ...

Stockholm & de 3 beste bars: het ontdekken waard!

De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe ...

6 praktische tips voor (beginnende) soloreizigers

Alleen op reis gaan kan best spannend zijn. Voor wie het nog niet eerder ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.