Guadeloupe is een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, bestaande uit een archipel van eilanden die tot de Kleine Antillen worden gerekend. Er zijn heel wat redenen te noemen waarom je dit Frans overzees paradijs zou moeten bezoeken. We geven je de 10 belangrijkste:

Frans-tropische twist

Op Guadeloupe tref je de typische Franse cultuur, met stokbrood, croissants, de Franse taal en petanque. Maar dan met een tropische omgeving en nog warmer klimaat dan in Frankrijk… Vive la Guadeloupe!

Tropisch klimaat

Vrijwel het gehele jaar door zijn de temperaturen zeer aangenaam, gemiddeld zo’n 31°C. Je hoeft je op Guadeloupe dus nooit zorgen te maken over het weer. Daarnaast is er altijd een aangenaam, verkoelend zeebriesje. Heerlijk toch?

Eilandhoppen!

Guadeloupe is een archipel bestaande uit meerdere eilanden, die dagelijks per ferry te bereiken zijn. Basse-Terre en Grande Terre zijn de 2 hoofdeilanden. Basse-Terre is bergachtig en voornamelijk gehuld in tropisch regenwoud met prachtige watervallen. Grande Terre heeft prachtige witte zandstranden en een betrekkelijk vlak landschap. De schilderachtige eilandjes van Les Saintes zijn een paradijs voor zeilliefhebbers, een idyllische plek waar de tijd lijkt stil te staan. La Désirade is een klein en dunbevolkt eiland, bekend om haar verse visgerechten, leguanen en natuurschoon.. Kortom, de verschillende eilanden van Guadeloupe bieden genoeg diversiteit!

Paradijs voor natuur- en watersportliefhebbers

Duikliefhebbers komen zeker aan hun trekken op Guadeloupe, zo zijn er ontzettend veel duikplekken te vinden rondom de archipel. Maar wat dacht je van snorkelen met schildpadden? Of wind- en kitesurfen? Walvissen en bultruggen spotten? Het is allemaal mogelijk op Guadeloupe!

Van parelwitte bountystranden tot vulkanische zandstranden

De mooiste parelwitte zandstranden van Guadeloupe tref je op Marie-Galante in het plaatsje Capesterre-de-Marie-Galante. Plage de la Feuillère en Plage de la Grande Anse zijn onze favorieten. Hecht je minder waarde aan witte zandstranden en wuivende palmbomen, dan vind je op het eiland Basse-Terre prachtige zwarte vulkanische zandstranden.

Franse keuken met een Caraïbische toets

De Fransen zullen de Fransen niet zijn, als ze niet veel belang hechten aan hun culinaire uitspattingen. Op Guadeloupe vind je dus niet alleen de typisch Franse keuken terug, maar ook gerechten met een Caraïbische toets zoals verse vis bereid met lokale kruiden en specerijen. Probeer zeker ook de plaatselijke lekkernij Accras!

Franse wijnen in overvloed. Santé!

Ook Franse wijnen zijn er in overvloed op Guadeloupe. Deze worden gewoon geïmporteerd vanuit het Frankrijk. In tegenstelling tot veel andere eilanden in de Caraïben, waar het vrij lastig is Franse wijn (betaalbaar) te nuttigen, is dit op Guadeloupe pas de problème.

Van luxueuze hotels tot eco-toerisme

Of je nu graag op hotel verblijft of de voorkeur geeft aan een B&B, een eigen huisje of iets zoekt op vlak van eco-toerisme, het is allemaal mogelijk op Guadeloupe! Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

Betaal met Euro’s!

Acht uurtjes de oceaan overvliegen, en je kan gewoon met je Euro’s terecht. Ideaal toch? De levensstandaard is overigens vergelijkbaar met die van West-Europa. Zo ben je ongeveer even veel kwijt als je op restaurant gaat, boodschappen doet of een fooitje geeft.

Goede infrastructuur

Wat ook verschilt met sommige andere eilanden in de Caraïben is het wegennet van Guadeloupe. Deze is in prima staat, er zijn zelfs snelwegen op het eiland. Daarom is het ideaal om jezelf te kunnen verplaatsen per huurauto op Guadeloupe waardoor je het eiland goed kan verkennen.

Begint het bij jou al te kriebelen?

Surf dan snel naar Connections.be en boek een goedkoop vliegticket naar Guadeloupe of bekijk ons aanbod met aantrekkelijk geprijsde (rond)reizen op de Caraïben.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Back to the future: Singapore

Singapore – het kleinste land van Zuidoost-Azië – geniet niet de bekendheid van Thailand, ...

Namibia Explorer door de ogen van Ann-Sophie Leroy

The Travelling Generation is een community en we hebben dan ook niets liever dan ...

Essentiële smartphone accessoires voor reizigers

Sleep je nog een camera mee op reis? Heel wat reizigers rekenen tegenwoordig op ...

4 minder evidente zomerbestemmingen

Koortsachtig op zoek naar een last minute zomerbestemming en vind je Griekenland te klef, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.