India is een land met een ongekende drukte, overal zie je mensen, geuren, geluiden en kleuren. Dat maakt India één van de bijzonderste landen van de wereld om op reis te gaan. Ben je plannen aan het maken voor een reis naar India? Wij sommen 6 essentiële tips voor je op waarmee je zorgeloos en ontspannen door India kan gaan reizen.

#1 India = low budget!

India is zeer geschikt als je low budget wil gaan rondtrekken. Zowel overnachtingen als het eten en het openbaar vervoer zijn er erg goedkoop. Ondanks dat het geen duur land is om doorheen te reizen, moet je er natuurlijk wel geraken – boek hier een scherp geprijsd vliegticket naar India!

#2 Verplicht visum voor India

Voor India heb je een visum nodig, het is belangrijk dat je dit op voorhand regelt. Een visum voor India is verplicht voor alle inwoners van Europa. Als je geen geldig visum hebt, dan word je toegang tot het land geweigerd. Je kan een visum voor India aanvragen via de ambassade of visumbureau, het kost je €115.

#3 Beste reistijd voor India: september tot en met maart

Let op de maanden waarin je door India reist. In de zomer kunnen de temperaturen enorm oplopen en is er kans op een hoge luchtvochtigheid. Dit kan vervelend zijn tijdens het reizen, vooral als je veel van het land wil zien. De beste reistijd voor India is dan ook van september tot en met maart.

#4 Reizen met de trein door India: koop op tijd een ticket!

Reizen met de trein is in India ideaal en erg goedkoop, maar houd er rekening mee dat je je treintickets ruim van tevoren bij het treinstation of online moet kopen. Een tot twee dagen van tevoren zijn de treintickets al uitverkocht. Soms is er dan alleen nog plek over in de laagste klasse. Dat betekent dat je op de grond moet zitten, soms wel 11 uur lang… Geloof ons maar, dat wil je niet!

#5 Voorkom de “Delhi Belly”

Veel reizigers in India krijgen te maken met darmproblemen, ook wel de “Delhi Belly” genoemd. Hier zit je niet op te wachten tijdens de vakantie. Voorkom dit door bijvoorbeeld niet uit vitrines of in de trein te eten. Vermijd ijsblokjes in drankjes en gebruik desinfecterende handgel, je nieuwe beste vriend! Ga zeker ook langs bij de apotheker voordat je vertrekt voor de beste resimedicatie om een “Delhi Belly” te voorkomen of te genezen.

#6 Bezoek de Taj Mahal heel erg vroeg

De Taj Mahal is het icoon van India en mag je dus zeker niet overslaan tijdens je trip door India. Het is een adembenemend mooi bouwwerk dat massa’s toeristen aantrekt. Om mooie foto’s te trekken is het beste zo vroeg mogelijk de Taj Mahal te bezoeken. Ga om ongeveer 05.00 uur naar de Taj Mahal, zodat je er rond openingstijd (en zonsopgang) bent. Je hebt dan alle tijd om te wandelen door de tuinen en foto’s te maken. Om teleurstellingen te voorkomen: de Taj Mahal is gesloten op vrijdag.

Wil je zelf India gaan ontdekken?

Bezoek dan Connections.be of een van onze Travel Shops voor goedkope vliegtickets naar India en georganiseerde rondreizen.

 

 • Show Comments

 • Inge Pauwels

  Ik bezocht India zo’n 15 jaar geleden. Het was mijn eerste ‘exotische’ reis. Toen was vooral Mexico en Thailand populair en laagdrempelig als eerste bestemming. Ook al had ik toen al veel gereisd en in het buitenland gewoond, India was de eerste reis waar ik te maken kreeg met een cultuurshock. Maar ook een reis waar ik zoveel jaar later met heel veel plezier aan terug denk, want het is een wondermooi land.
  En Merel, de tip over de Taj Mahal, is goud waard. Je moet er echt voor zonsopgang zijn. Dan is de Taj op zijn mooist en schittert hij in het zonlicht.
  Nog een praktische tip : het visum is een nogal omslachtige aangelegenheid. Het is er nog één die niet elektronisch kan aangevraagd worden en inderdaad op voorhand moet aangevraagd worden bij de ambassade. De pasfoto’s die bijgevoegd moeten worden zijn iets groter dan onze standaard pasfoto’s. Je moet zeker bij de fotograaf aangeven dat het voor een visum voor India is. Zij weten dan wel wat je nodig hebt.

 • Merel

  Dank Inge voor de goede tips!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Enkele van de beste reisbestemmingen in juli

De zomer is aangebroken, de zon brandt op de huid, maar toch wil je ...

Studio 54 komt terug naar New York City! (en jij kan erbij zijn)

De meest legendarische discotheek aller tijden komt terug naar New York City. En wel ...

Guadeloupe: een Frans paradijs in de Caraïben

Guadeloupe is een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, bestaande uit een archipel ...

Vier je vrijgezellenfeest in Vegas!

Op zoek naar een uniek en onvergetelijk vrijgezellenfeest? Denk er dan eens over om ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.