Ga je binnenkort op verre reis en maak je een tussenstop in Abu Dhabi? Denk er dan eens over om er een of twee nachtjes te blijven. In een dag kan je gemakkelijk de sfeer proeven van Abu Dhabi. Hieronder vind je de beste tips en mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Abu Dhabi die je zonder je te haasten, in een dag kan zien!

Overnachting: Hotel Jumeirah Etihad Towers

Het Jumeirah Etihad Towers is een prachtig, luxueus hotel dat veel voordelen biedt wanneer je Abu Dhabi in 1 dag gaat verkennen:

  • Het hotel ligt op 30 minuten met de taxi vanaf de luchthaven
  • Er is een uitgebreid ontbijtbuffet in het Rosewater Restaurant waar je je dag goed en voedzaam start
  • Jumeirah Etihad Towers ligt op 5 minuten lopen van het strand en beschikt ook over 3 zwembaden

Getting around: pak een taxi!

Er zijn genoeg taxi’s in Abu Dhabi en ze zijn super gemakkelijk te vinden, omdat de meeste hotels taxistandplaatsen hebben waar chauffeurs in de rij staan te wachten. Als je een taxi van de luchthaven naar je hotel neemt, pak je het best een taxi vanaf de taxistandplaats buiten de luchthaven. Zie je een lege taxi? Steek dan je hand omhoog en de chauffeur zal voor je stoppen. Taxi’s zijn een veilige en goedkope manier om in Abu Dhabi rond te reizen.

Abu Dhabi in 1 dag

Ochtend: De Sheikh Zayed Grand Moskee

De Sheikh Zayed Grand Moskee is de meest iconische bezienswaardigheid in Abu Dhabi en is een must om te bezoeken wanneer je in Abu Dhabi bent. Het is niet alleen gratis te bezoeken, maar ook gemakkelijk bereikbaar. Binnen 25 minuutjes ben je met de taxi bij de Sheikh Zayed Grand Moskee vanaf de Jumeirah Etihad Towers, dat zich in een gebied met veel andere hotels bevindt.

Aan een guided tour in de moskee kan je meestal 2 keer in de ochtend en 1 of 2 keer in de avond deelnemen, dus als je van plan bent voor een rondwandeling met een gids, controleer dan even op voorhand op welk uur je bij de Sheikh Zayed Grand Moskee dient te zijn. Ga na je bezoek naar de Coffee Club voordat je verder gaat met Abu Dhabi in 1 dag!

Middag: Het Louvre Abu Dhabi

Het Louvre Abu Dhabi kent een geweldige architectuur, ontworpen door de beroemde architect Jean Nouvel. Het gebouw alleen al is een reden om het te bezoeken, maar kunstliefhebbers zullen ook genieten van de collecties en speciale tentoonstellingen die het Louvre Abu Dhabi aanbiedt.

Het Louvre Abu Dhabi is op maandag gesloten. Tickets kunnen online of ter plaatse aan de kassa’s gekocht worden.

Laat in de middag: afkoelen in het zwembad of de zee

Na een drukke (voor)middag keer je best terug naar je hotel voor een frisse duik en een moment van ontspanning. Vrijwel alle hotels in Abu Dhabi hebben zwembaden, maar ook de openbare en privé stranden zijn dichterbij dan je denkt.

Zonsondergang: Observatiedek bij Jumeirah Etihad Towers

Er is geen betere plek om je eerste zonsondergang in Abu Dhabi te bekijken dan bij het Jumeirah Etihad Towers’ Observation Deck, het hoogste punt van de hele stad met een 360 graden uitzicht! Zorg dat je er op tijd bent om zeker te zijn van een goed plekje. Bestel een drankje en een snack zoals dadels terwijl je het laatste beetje zonlicht boven de woestijn in je opneemt.

It’s dinner time!

Er zijn ontzettend veel eetgelegenheden in Abu Dhabi en bezoekers zijn soms verbaasd over het grote aantal en diversiteit in keuze! In Abu Dhabi komen allerlei wereldkeukens samen en bieden restaurants een levendige en gevarieerde mix van internationale smaken en culinaire kunstjes aan. Ga je voor het restaurant in je hotel of reserveer je een tafeltje bij een lokaal restaurant? De keuze is aan jou, maar smullen zul je zeker en vast!

Na deze dag vol bezienswaardigheden, ontspanning en culinaire hoogstandjes is het tijd om (vroeg) te gaan slapen, om vervolgens weer fris uit je bed te komen om je reis te kunnen voortzetten. Safe travels!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alleen op reis? Dit zijn 10 topbestemmingen om heen te gaan!

Voor sommige mensen is de gedachte aan een soloreis alleen al angstaanjagend. Maar geloof ...

Waarom Tblisi, ‘the next big thing’ is!

 DE KANS BESTAAT DAT JE MISSCHIEN NOG NOOIT VAN TBILISI – DE HOOFDSTAD VAN ...

Cuba : helemaal in de ban van de latin vibes!

Cuba is populair. Meer nog de New York Times heeft het land een tijdje ...

Wicked Wild Wild West

Fan van epische road trips en wil je je laten overdonderen door natuurpracht? Vink ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.