Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de reisspecialisten en klanten van Connections? Onder de naam Travel Talks delen we op dit platform dan ook graag reisinspiratie, fotoverslagen en tips van de reislustige medemens. Dit keer is het de beurt aan Ann Dumoulin van de Travel Shop in Brugge die met een groep Connections medewerkers afgelopen zomer op een zogenaamde famtrip naar Canada is gegaan.

Dag 1 : Arrival in Calgary

Een gewone stad met niet veel bijzonder aan. Eerste contact met de Canadese locals was super. Zeer vriendelijk en open ‘hearted’!

Dag 2: Open roads – music in the camper – let the adventure begin!

Opde tweede dag hebben we de campers opgehaald en zijn we richting Banff gereden. Nog maar een dik halfuur onderweg en ineens is het duidelijk wat een mooi landschap Canada te bieden heeft.

Zalig om met een camper dwars door Canada te rijden, het geeft een gevoel van absolute vrijheid. Onderweg geniet je van mooie uitzichten naar hoge bergen met besneeuwde toppen en groene bossen.

Bij aankomst in Banff bleek er weinig parking te zijn voor grote campers dus ga eerst naar de campingplaats om vervolgens een stukje te voet te wandelen naar Banff of de shuttle service te nemen. Het stadje Banff is gezellig met houten huisjes (gaf direct een kerstgevoel) en enkele straatjes om te gaan shoppen.

Dag 3: Bezoek aan Banff Gondola

In de gondola liftjes van Banff kan je met 4 plaatsnemen in een cabine gezellig en met een prachtig uitzicht! Het uiteindelijke uitzicht op de top van de berg is adembenemend mooi, We waren er allemaal even stil van, Banff ziet er plots mini uit en de bossen en bergen nemen het over.

Het idee werd geopperd om naar beneden te wandelen, deze wandeltocht duurde ongeveer 1,5 uur en eenmaal aangekomen bij de camper hebben we kunnen genieten van een lekkere lunch en drankje in de zon. Dat is het voordeel om met de camper te reizen, je hebt je huisje overal bij je!

In de namiddag gaan enkele van mijn collega’s shoppen in Banff. Ikzelf ben meer van het sportieve dus ik beslis nog een hike te doen. Dat is ook het leuke van Canada: er zijn overal prachtige wandelroutes. Die middag heb ik de ‘Fenland Trailhead’ van 3 kilometer afgelegd. Onderweg kwam ik oog in oog te staan met 2 elken!

Dag 4: Een dag vol activiteiten en bewonderingen!

De route van Banff naar Jasper is een uitstap op zich … Icefield parkway is namelijk dé weg van West-Canada. Een must-do met een prachtig uitzicht! Deze weg baant zich midden door het gebergte met overal bossen en besneeuwe bergtoppen. Verschillende stops volgden waar prachtige foto’s werden getrokken. Jammer genoeg hadden we geen tijd om een van de vele hiking routes te nemen die langs Icefield Parkway te vinden zijn, maar dit is zeker een aanrader! Neem voldoende tijd voor deze route.

Ons einddoel die dag was Ice Explorer waar je op de voet van de Athabasca Gletsjer te staan. Dit is een leuk ritje met een grote bus op outdoor banden. Zeer avontuurlijk!

Aankomst Jasper: nog kleiner dan Banff, eigenlijk meer mijn ding 😉 Zeer lokale sfeer, vriendelijke mensen, een echt dorp met één straat waar er enkele resto’s zijn en winkels.

Dag 5: Maligne Valley Tour met cruise

Deze superleuke boottocht is een must om te doen. Je vaart op een groengekleurd meer naar ‘Spirit Island’ met bergen en bossen om je heen. Prachtig!

Tip! De Jasper Food Tour en Wildlife Discovery Tour zijn prima uitjes, maar niet echt aan te raden. De Food Tour is niet echt Canadees en wildlife spot je eerder zelf langs de ‘gewone’ langs.

Dag 6: Jasper Skytram

Op de Jasper Skytram heb je een 360° uitzicht over Jasper waarbij je ogen tekort komt om alle bergen en bossen te zien. Again beautiful!

Op terugweg naar Canmore hebben we nog een stop gedaan aan Lake louise. Dit meer is vrij toeristisch, maar echt de moeite !

Tip: neem de tijd om ook Lake Morrane te doen, volgens de locals is dit meer nog mooier dan Lake Louise. Jammer genoeg hadden wij geen tijd hiervoor meer.

Dag 7: Camper terug inleveren en terugreis met Air Canada.

Canada heeft een prachtige natuur met fantastische hikes, avontuurlijke uitjes, en de Canadese locals zijn erg warm en vriendelijk. Conclusie: I WANT MORE!

Wil jij net als Ann en haar collega’s Canada gaan verkennen? Ontdek dan nu het aanbod Canada reizen van Connections.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5x zomerevents in Europa

Jouw zomer zit waarschijnlijk al goed vol, de zonovergoten terrasjes wachten op je. Toch ...

Must-have reisaccessoires voor deze zomer

Als doorgewinterde reizigers en gadgetfreaks combineren we graag beide passies. Er zijn heel wat ...

Ontario: een speeltuin voor avonturiers

Canada is een immens land en je kan er heel wat beleven. Maar hoe ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.