De herfstperiode is een fijne periode om op citytrip te gaan. Vaak kan je er nog genieten van een zonnetje, zijn er een pak minder toeristen en is een herfstreisje bovendien goedkoper dan in het hoogseizoen. Wanneer je een bruisende metropool bezoekt en ontdekt, wil je tussendoor misschien ook best even genieten van rust en groen om je hee. Daarom deze 5 steden met de mooiste stadsparken voor een ‘groene’ citytrip!

1. New York – Central Park

We hoeven je niet te vertellen dat je in een stad als New York ogen en oren tekort komt. Hier bruist en leeft het langs alle kanten. Om toch even te ontsnappen aan de drukte van deze gigantische metropool, ga je best even naar Central Park. Maak een wandeling of fietstocht in of rond het 341 hectare tellende park, een romantisch boottochtje of trek je loopschoenen aan en ga joggen in Central Park. Een bezoekje aan deze groene oase in New York is absoluut een must-do!

2. Lissabon – Parque Florestal Monsanto

Lissabon is met zeer aangename najaar temperaturen een aanrader als herfst citytrip. Plan zeker een bezoekje aan het Parque Florestal Monsanto, dat bijna 1000 hectare bebost land omvat. Er zijn tal van wandelpaden en mountainbikeroutes en je kan in et Ecologisch Centrum in het park alles ontdekken de flora en fauna van deze groene long van Lissabon.

3. Barcelona – Parc Guëll

Ben je in Barcelona, dan kan je niet ontsnappen aan de werken van architect Antoni Gaudí. Naast de Sagrada Familia, Casa Milà en Casa Battlo is het beroemde Parc Guëll eveneens een van de meest populaire bezienswaardigheden van de Spaanse metropool. Hier vind je Gaudí’s prachtige kleurrijke kunstwerken en golvende zitbanken met mozaïek terug. Blikvanger van dit park is het terras van waar je een schitterend zicht hebt op de Catalaanse hoofdstad.

4. Berlijn – Britzer Garten

Wist je dat Berlijn een van de groenste steden van Duitsland is? De hoofdstad bestaat voor 13% uit parken en tuinen, 18% uit bos en nog eens 7% uit meren, rivieren en kanalen. Het park Britzer Garten is ooit verkozen tot een van de 10 mooiste tuinen van Duitsland. In het najaar trekken de bomen, bloemen en planten hier de aandacht, met het bijzondere kleurenpalet van de herfst.

5. Wenen – Schönbrunn

When in Vienna……. mag een bezoekje aan Schloss Schönbrunn zeker niet ontbreken! Dit paleis telt maar liefst 1441 kamers en bovendien de alleroudste Tiergarten ter wereld. Naast de panda’s in deze dierentuin trekken de prachtige baroktuinen van het paleis liefhebbers uit de hele wereld. Probeer zeker ook een weg te banen door het 18e-eeuwse labyrint of wandel rond in het magnifieke zomerkasteel of Palmenhaus.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

#ConnectionsTest: Air Transat

Als een luchtvaartmaatschappij wordt verkozen tot beste vakantieluchtvaartmaatschappij van de wereld voor 2018, dan ...

Ultimate top 100 winnaars ontdekken Zuid-Afrika

Als we bij Connections een wedstrijd organiseren, dan doen we het goed. Zo trokken ...

De ultieme gids voor Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.