La Réunion is niet zo heel bekend bij ons, nochtans is deze Franse overzeese departement een waar pareltje. De natuurpracht is er overweldigend. Het eiland in de Indische oceaan is ongetwijfeld een reisje waard. Wij zetten alvast de mooiste plekjes even op een rijtje. 

 

Enkele kenmerken van La Réunion 

 

Naar La Réunion trek je voor de natuur en het spreekt dan ook de eerder avontuurlijke reiziger aan. Voor langgerekte zandstranden, palmbomen en een luilekkervakantie kun je beter op het nabijgelegen Mauritius terecht. Het eiland doet Zuid-Frans aan, dus je voelt je er onmiddellijk thuis.

 

De mooiste plekken op La Réunion 

 

De Cirques van La Réunion

 

Op het eiland vind je drie zogenaamde cirques of keteldalen. Het gaat om oude, uitgedoofde kraters van vulkanen en ze vormen een belangrijke trekpleister. Combineer het met een beklimming van de Piton de la Fournaise, een nog zeer actieve vulkaan. Gemiddeld om de 9 maanden spuwt deze vulkaan lava uit. Je kunt hier stevige wandelingen maken, vaak in een futuristisch maanlandschap. De vulkaan maakt deel uit van La Réunion Nationaal Park, dat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco.

Saint-Denis

 

De hoofdstad van het eiland is zeker en vast de moeite waard. Enerzijds doet de stad wat Frans aan, terwijl je er toch ook duidelijk de Creoolse cultuur proeft. Bezoek er musea, botanische tuinen en proef er van heerlijke lokale gerechten. Het natuurhistorisch museum is zeker en vast een aanrader. 

De jungle van Bélouve

 

Tijd om de groene natuur in te trekken. Trek door deze magische jungle naar Trou de Fer, een 300 meter diepe kloof omringd door watervallen. Hier kun je naartoe wandelen, dus vergeet je wandelschoenen niet. 

 

Het eiland telt trouwens nog heel wat andere prachtige watervallen. en mooie is Bassin des Aigrettes vlakbij Saint-Gilles, vanwege de idyllische omgeving en het blauwgroene water. Het wordt niet aangeraden, maar toch zijn er locals en toeristen die er gaan zwemmen.

Dolfijnen en walvissen spotten 

 

Spring op een boot en ga dolfijnen, walvissen en bultruggen spotten. Er zijn heel wat tours waar je aan kunt deelnemen. Niet wild van het open water, dan kun je ook het aquarium bezoeken. Hier ontdek je meer dan 500 verschillende vissen die in de Indische Oceaan leven. 

 

Meer plekjes ontdekken? 

 

Meer fantastische locaties ontdekken op het eiland? Spring eens binnen in een travel shop van Connections. De travel companions vertellen je er graag alles over. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 topbestemmingen voor november

November kan zo’n saaie, nietszeggende maand zijn… Het weer is kouder, dagen zijn korter ...

MEET LOÏC VAN IMPE

Moeten we Loïc Van Impe nog aan je voorstellen? Deze kerel brak door met ...

4 toppers om te bereizen in Augustus

Weinig maanden maken het je moeilijker dan augustus. Er zijn heel wat landen die ...

De 8 hoogtepunten van San Francisco

San Francisco is een fantastische stad om te ontdekken tijdens een citytrip. Er zijn ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.