Patrick Van Rosendaal

Patrick van Rosendaal, Connections exclusieve New York stadgids, is Belg, geboren en getogen, en weet met zijn Belgisch team ter plaatse dus beter dan wie ook in New York waar een Belg als goede bourgondiër cultuurfanaat en gastronomische genieter zoal zijn/haar hart aan verpatst.

The American Dream

Afstuderen aan de prestigieuze Vlerick business school was een eerste zet naar het verwezenlijken van twee jeugdpassies: professioneel reizen & werken en familiaal en in zijn eigen woorden ‘een mooie familie’ stichten. Het cultuur-avontuurlijke Parijs en Londen werden initieel topactieterrein vanwaaruit Patrick zijn geliefde zou volgen naar de Verenigde Staten. De relatie liep op de klippen en Patrick spoelde aan in New York, waar hij meteen opnieuw zijn hart verloor ditmaal aan de ontroerende, betoverende iron-Lady Liberty. Liefde was bikkelhard, maar werd passioneler met de dag en een passie moet je delen, dacht Patrick, maar hoe?

A shared passion, a common bond

Slagen in het examen als officiële stadsgids van New York was een mijlpaal. Patrick mocht zich nu als eerste Belg officieel stadsgids van The Big Apple noemen. Hij ging aan de slag bij de bekende Gray Line bussen van NYC en bij Bike and Roll, dé maatstaf voor begeleide fietstochten. Met deze ervaring en als officiëel erkend lid van GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor NY stadsgidsen, werd het tijd om zelf de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Patrick had immers tijdens de laatste drie jaar NYC van oost naar west en noord naar zuid bewandeld en met de vespa verkend en heel wat van haar mystiek ontrafeld. De tijd was rijp om die kennis te delen via zijn persoonlijk stadsgidsenbedrijf BE NY

Never give up on a dream

BE NY, wat staat voor Belgians in New York, is een alsmaar groeiend succesverhaal. Patrick maakte van de noodzaak om uit te breiden een deugd en bracht gelijkgezinden free-lancers op het toneel, die een voor een even verslingerd zijnn aan het intrigerende, bruisende leven, de ontzagwekkende architectuur en het ongelofelijk diverse karakter van Amerika’s grootste samenleving van NYC als Parick zelf. vandaag neemt het team van BE NY team jou op een verrassende manier mee naar bekende en minder bekende plekjes van de zo beroemde City That Never Sleeps. De ‘hoo’s en ‘haa”s volgen elkaar op en worden aha’s van besef die zich vastankeren in je geheugen. Want eigenwijs heeft Lady Liberty haar zinnen gezet op het charmeren van de wereld op een manier die smaakt naar meer; en precies dat brengt je BENY team geslaagd naar voor. Patrick gidst nog maar is vandaag ook een veelgevraagde gast in praat en reisprogramma’s, zoals café Corsari, tvidwebttv, Vakantieland Vlaanderen,…

Nitrogen cheeseballs

Af en toe nood aan afkoeling? Of mag het voor jou gewoon allemaal wat hipper en cool(er)? Wat denk je van ijscrème of kaasballetjes gekoeld op -321˚Fahrenheit ( -196˚ Celsius)!? -321 Ice Cream shop’ is gelegen in Williamsburg, Brooklyn en het geknipte plekje om deze lekkernij te proeven.

Altijd al met een bijl willen gooien? 

Nee, je hoeft geen psychopaat te zijn om met bijlen te gooien. In New York kan je bij Kick Axe in Brooklyn terecht om een bijltje richting een dartsbord te gooien. Best wel heavy!

Gratis WiFi in New York? 

Een vraag die Patrick geregeld voorgeschoteld krijgt. Natuurlijk is er gratis WiFi! Maar weet dat je ook voor 30 dollar onbeperkt kan surfen tijdens je verblijf. Patrick vertel je er meer over!

Kip & wafels? 

Kip heerlijk, een lekkere wafel ook niets mis mee, maar samen? Het team van BE NY ging Chicken & Wafles uittesten en hebben alvast overleefd. Hun mening over dit bijzondere gerecht? Bekijk het filmpje!

Alle Hidden Gems van Patrick Van Rosendaal op een rijtje

Onze lokale gids en New York-specialist, Patrick, wil je graag laten kennis maken met enkele hidden gems voor jouw volgende reis naar The Big Apple!

Wat je nog niet wist over Broadway! 

Broadway, daar heb je vast al wel over gehoord. Maar wat weet je er echt over? Uiteraard vind je er theaters, spectaculaire shows en kleurrijke figuren en affiches, maar wat nog meer? Tim, gids bij BE NY vertelt je er met plezier wat meer over.

De 2 beste selfiespots in NY? 

Een reis is niet compleet zonder de perfecte selfie, toch? De beste plekjes volgens Patrick? The Empire State Building is een evidente, maar de probeer zeker ook de 230 Fifth Rooftop Bar eens. Een voorsmaakje krijg je alvast in het filmpje!

Impossible Burger

Wie New York zegt, denk natuurlijk aan een smakelijke burger. Met onder meer Manhattn’s en Five Guys kan je ook in België een echte Amerikaanse burger krijgen, maar ‘the real thing’ proef je in New York. In dit filmpje laat Patrick je kennismaken met ‘The Impossible Burger’. Het proberen waard!

Domino Park

New York telt heel wat prachtige parken? De laatste nieuwe aanwinst? Domino Park! Op de site waar vroeger de grootste suikerfabriek ter wereld stond, vind je nu een fabuleus park. Een walhalla voor kids aan de East Side en het perfecte plekje om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. In dit filmpje vertelt Patrick je de belangrijkste wetenswaardigheden over dit fijn stukje groen en de speeltuin.

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.